Aandelen ASM International kopen (2024) – koers & analyse

Beursgenoteerde onderneming ASM International is leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Denk je erover na om te beleggen in ASM aandelen? Op deze pagina kan je lezen hoe je aandelen ASM kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het ASM aandeel vinden.

Hoe kan je ASM aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van ASM? Denk je dat de vraag naar productiemachines voor de halfgeleiderbranche op de lange termijn zal toenemen? Dan kan het interessant zijn om ASM aandelen voor de lange termijn te kopen. Veel mensen vergeten het om rekening te houden met de transactiekosten. Dit is een grote fout: transactiekosten kunnen het rendement fors verlagen.

Wil je weten waar je het voordeligst ASM aandelen kunt kopen en verkopen? Bij deze Nederlandse brokers kan je in dit aandeel investeren:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor ASM. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen ASM! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van ASM?

Ben je op zoek naar de actuele koers van het aandeel ASM? Hieronder zie je de koers van het aandeel ASM. Je kan ook direct het aandeel kopen door op de knoppen te drukken:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van ASM

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van ASM.

Beurskoersen van ASM over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van ASM zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in ASM International aandelen?

 • Leidende positie: ASM International heeft een leidende positie binnen de semiconductor industrie.
 • Focus op innovatie: ASM legt de nadruk op innovatie en R&D, waardoor het bedrijf in de toekomst verder kan groeien.
 • Sterke financiële prestaties: ASM International heeft consistent goede resultaten neergezet, wat het bedrijf een aantrekkelijke belegging kan maken.

Wat zijn de risico’s van investeren in ASM International aandelen?

 • Afhankelijkheid van de semiconductor industrie: ASM International is sterk afhankelijk van de semiconductor industrie.
 • Schommelingen op de semiconductor markt: de semiconductor markt is sterk cyclisch, waardoor het bedrijf bij een slecht economisch klimaat zwakkere resultaten neerzet.
 • Concurrentie: ASM International heeft te maken met sterke concurrentie van andere bedrijven binnen de semiconductor industrie.

Wat zijn de grootste concurrenten van ASM International?

 • Applied Materials
 • Lam Research
 • Tokyo Electron

Hoe kan je aandelen ASM International kopen?

 1. Je hebt eerst een beleggingsrekening nodig: klik hier om er één te openen.
 2. Navigeer nu binnen het beleggingsplatform naar ASM International.
 3. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order te versturen.
 4. Vergeet niet om regelmatig je belegging in ASM International te beoordelen.

Over het bedrijf ASM

ASM is in Europa de grondlegger van machines voor het fabriceren van halfgeleiders. Naast de eigen onderneming ASM International ontstond in Veldhoven ASM Holding in 1984 vanuit een joint venture met Philips. In 1993, na de verkoop van het dochterbedrijf ASM-Fico, ontstond BE Semiconductor Industries in Duiven. Beide bedrijven, afsplitsingen van ASM International, zijn beursgenoteerd.

ASM international aandelen kopen

ASM International NV wijdt haar middelen aan het onderzoek, de ontwikkeling, productie, marketing en onderhoud van apparatuur en materialen die worden gebruikt in de verwerking van wafers, assemblage en verpakking van halfgeleiders.

Naast de Europese vestigingen zijn er ook verkoop- en servicekantoren in verschillende andere landen.

Wel of niet ASM Internatonal aandelen kopen?

Voordat je ASM International aandelen koopt, is het belangrijk om zelf een uitgebreide analyse uit te voeren. Op die manier kan je bepalen of het interessant is om ASM International aandelen te kopen.

Je kunt ASM International bijvoorbeeld met de concurrentie vergelijken. Ook is het verstandig om de huidige economische situatie te onderzoeken. Wanneer het minder goed gaat met de economie, zie je vaak dat de vraag naar chips afneemt.

Koop alleen ASM International aandelen, wanneer je zeker weet dat deze binnen je risicotolerantie & beleggingsprofiel passen. Op die manier voorkom je teleurstellingen met je investeringen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *