RELX (Reed Elsevier) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

RELX (ook bekend als Reed Elsevier ) is een Nederlands/Engels bedrijf dat in 1993 is ontstaan uit de fusie tussen uitgeverijen Reed en Elsevier. Wil je beleggen in Reed Elsevier aandelen? Op deze pagina zie je direct waar je het beste aandelen Reed Elsevier kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koers van Reed Elsevier raadplegen.

Waar kan je Reed Elsevier aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel Reed Elsevier? Dan kan je erin investeren door aandelen RELX te kopen! Boeken worden steeds vaker online gelezen. Toch worden veel studieboeken nog steeds fysiek gekocht. Wanneer je gelooft in de toekomst van een bedrijf als Reed Elsevier, dan kan je het kopen van RELX aandelen bij een betrouwbare broker overwegen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor RELX. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen RELX & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van RELX?

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Reed Elsevier

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Reed Elsevier.

Beurskoersen van RELX over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Reed Elsevier zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Reed Elsevier interessant maken?

 • Diversificatie: RELX is actief in verschillende sectoren, denk hierbij aan de wetenschap, techniek en juridisch. Hierdoor is het bedrijf minder afhankelijk van bedrijven binnen één specifieke sector.
 • Leidende positie: RELX heeft een leidende positie opgebouwd voor de publicatie van belangrijke werken in verschillende industrieën. Binnen de juridische sector biedt RELX met LexisNexis bijvoorbeeld juridisch onderzoek en analytische oplossingen.
 • Focus op innovatie: RELX investeert in kunstmatige intelligentie en machine learning om de nieuwe data-inzichten aan haar klanten te kunnen bieden.
 • Sterke financiële positie: het bedrijf genereert een constante cash flow en kan daarmee een interessante, stabiele investering zijn.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Reed Elsevier aandelen?

 • Marktverstoringen: nieuwe technieken en publicatie modellen kunnen de inkomstenstromen van RELX beïnvloeden. Reed Elsevier moet daarom flexibel zijn om de concurrentie bij te houden.
 • Juridische problemen: RELX is actief in verschillende sectoren, denk hierbij aan intellectuele rechten, dataprivacy en auteursrechten.
 • Concurrentie: RELX ervaart een sterke mate van concurrentie en om concurrerend te blijven moet het bedrijf constant innoveren in nieuwe technieken.

Hoe kan je beleggen in Reed Elsevier aandelen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Analyseer het aandeel Reed Elsevier en stel een strategie op
 3. Selecteer het aandeel RELX binnen het beleggingsplatform
 4. Bepaal welk bedrag je wilt investeren en druk vervolgens op kopen
 5. Vergeet niet om regelmatig je beleggingsresultaten te evalueren

Wat zijn de concurrenten van Reed Elsevier?

Onderdelen van Reed Elsevier

Elsevier is een wetenschappelijke, technische en medische uitgeverij. Tot 2002 heette de uitgever wetenschappelijke literatuur Elsevier Science en werd toen omgedoopt tot Elsevier. Ze geven ongeveer 2000 wetenschappelijke, technische en medische tijdschriften uit en meer dan 20.000 boektitels.

LexisNexis is een online uitgeverij van onder meer juridische literatuur.

Reed Business richt zich op de zakelijke markt en geeft vakbladen zoals De Accountant, Distrifood, Misset Horeca en Boerderij uit. Daarnaast geven ze weekbladen uit zoals het opinieweekblad Elsevier.

Reed elsevier

Geschiedenis van Reed Elsevier

In 1894 richtte Albert E. Reed een krantenpapier fabriek op in Tovil Mill in het Engelse Kent, welke uitgroeide tot Reed International PLC. In 1903 was het bedrijf uitgegroeid tot Reed NV.

Het bedrijf produceerde papier en verpakkingen, bouw- en decoratieve producten en publiceerde kranten, boeken en tijdschriften. Reed International is zich later meer  gaan concentreren op haar publicatie en informatie bedrijven. In 1987 werd haar laatste productiebedrijf afgestoten.

Door in 1880 de belangen van een aantal Nederlandse uitgeverijen en boekverkopers te bundelen heeft Jacobus George Robbers de basis gelegd voor Elsevier NV. De naam werd ontleend aan een 16e-eeuwse familie van boekverkopers en drukkers.

In 1993 zijn beide bedrijven gefuseerd tot Reed Elsevier NV of ook wel RELX.

Wel of niet aandelen Reed Elsevier kopen?

Reed Elsevier kan een interessante toevoeging zijn aan je beleggingsportfolio. Doordat het bedrijf essentiële publicaties aanbiedt in verschillende sectoren, profiteert het van een stabiele bron aan terugkerende inkomsten.

Houd wel goed in de gaten of RELX voor nieuwe uitdagingen staat. Eventuele juridische problemen kunnen de resultaten van het bedrijf verstoren.

Wanneer je zeker weet dat je Reed Elsevier aandelen wilt kopen, kan je kiezen tussen een directe order of je kunt gespreid instappen met dollar cost averaging. Vergeet niet dat beleggen in aandelen altijd risicovol is!

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *