NIO aandelen kopen (2024) – koers & analyse

NIO is een Chinese producent van elektrische auto’s en staat ook wel bekend als de Tesla killer. Maar hoe kan je nu eigenlijk NIO aandelen kopen en wat zijn de sterke & zwakke punten van NIO? Je leest er alles over in dit artikel!

Waar kan je NIO aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat NIO Tesla gaat verslaan? De markt voor elektrische auto’s is enorm en in de toekomst zal de markt enorm kunnen groeien. Het kan dan ook erg interessant zijn om te investeren in een bedrijf als NIO.

Hieronder zie je bij welke brokers je tegen de laagste tarieven NIO aandelen kunt kopen. Op die manier voorkom je dat je onnodig veel geld verliest aan hoge transactiekosten:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor NIO. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen NIO! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van NIO?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf NIO? In de onderstaande grafiek zie je de actuele  koers van het bedrijf NIO. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van NIO

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van NIO.

Analyse van NIO

Voordat je besluit of je NIO wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe NIO zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van NIO zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van NIO in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat NIO gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van NIO is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de sterke punten van NIO?

 • Groeipotentie: de markt voor elektrische auto’s heeft veel potentie. In Europa wordt iedereen bijvoorbeeld in de toekomst verplicht gesteld om elektrisch te rijden.
 • Hoge kwaliteit producten: de auto’s van NIO hebben een goede reputatie en zijn bovendien voordeliger dan de Tesla.
 • Sterke markt: NIO is actief in China, waar een steeds grotere middenklasse de winstgevendheid van het bedrijf kan bevorderen.
 • Innovatie: NIO innoveert constant. Zo is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van zelfstandig rijden en introduceert het de mogelijkheid om batterijen om te wisselen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in NIO?

 • Afhankelijkheid van de Chinese markt: de verkopen vinden allemaal plaats in China, waardoor NIO sterk afhankelijk is van de economische situatie in dit land.
 • Intense concurrentie: zowel nieuwe als bestaande partijen concurreren voor marktaandeel op de markt voor elektrische voertuigen.
 • Supply chain risico: NIO is sterk afhankelijk van haar leveranciers en problemen in de supply chain kunnen de productie van het bedrijf stilleggen.
 • Winstgevendheid: ondanks nette groeicijfers lukt het NIO nog niet om winst te maken.

De grootste concurrenten van NIO

 • TeslaTesla is de bekendste producent van elektrische voertuigen. Door de sterke reputatie, is het lastig voor NIO om deze partij in te halen.
 • BYD: dit is een Chinese producent van nieuwe batterij technologie en legt de focus sterk op innovatie.
 • Volkswagenook dit grote automerk is van plan om elektrische auto’s uit te brengen in de komende jaren.
 • General Motorsook General Motors brengt steeds meer elektrische auto’s uit wat het een geduchte concurrent maakt van NIO.
 • Rivian: deze Amerikaanse producent van elektrische voertuigen heeft ook investeringen ontvangen van Amazon en Ford.

Het koersverloop van NIO

Het koersverloop van de NIO aandelen is erg griller. Tijdens de elektrisch rijden hype in de periode van 2020 tot 2021 ging de koers maar liefst 25 keer over de kop.

Nadat de rentes stegen en het allemaal toch wat minder meezat, stortte de koers met meer dan 80% in. Actieve beleggers kunnen reageren op dit soort sterke schommelingen. Wanneer je voor de lange termijn in NIO wilt investeren, is het instapmoment duidelijk erg belangrijk.

NIO koersverloop

Hoe kan je beleggen in NIO?

Stap 1: je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Op deze pagina kan je de beste opties met elkaar vergelijken.

Stap 2: activeer vervolgens je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Je kunt vervolgens direct geld storten vanaf je bankrekening naar de aandelenbroker.

Stap 3: selecteer nu het aandeel NIO en vul vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt de order vervolgens direct naar de beurs versturen. Vergeet niet om regelmatig je beleggingen te beoordelen: je kunt je aandelen op elk moment weer verkopen.

Over de Chinese startup NIO

NIO is een van de eerste Chinese start-ups die zich bezighoudt met de elektrische auto. Het bedrijf heette bij oprichting in 2014 Next Car, maar werd enkele jaren later gewijzigd naar NIO. Het bedrijf is opgericht door de Chinese ondernemer Bin Li en de hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich in Shanghai.

Met de komst van NIO wil de Chinese overheid de buitenlandse olie-import reduceren. NIO kan daarnaast een bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in China.

NIO

Wat wil NIO bereiken?

 • NIO produceert slimme elektrische voertuigen waarbij artificial intelligence een belangrijke rol speelt. Het bedrijf wil in de toekomst zelfrijdende auto’s produceren.
 • NIO wil betaalbare auto’s op de markt brengen en deze over de hele wereld verspreiden.
 • Het bedrijf wil ook geld verdienen met het verkopen van Power Home: oplaadstations voor mensen thuis.
 • Daarnaast verkoopt NIO ook extra diensten zoals de verkoop van verzekeringen voor elektrische auto’s.

Is NIO een Tesla killer?

Het is een beetje voorbarig om NIO een Tesla killer te noemen. Op dit moment (2024) is Tesla de bekendste en populairste elektrische auto. NIO is op dit moment nog bezig om een marktaandeel te veroveren. Zelfs als het NIO lukt om een groter marktaandeel te veroveren, is de markt groot genoeg voor Tesla om te blijven bestaan.

Denk je dat het NIO lukt om in de toekomst een serieuze concurrent te zijn van Tesla? Dan kan het interessant zijn om NIO aandelen te kopen. Houd wel rekening met de risico’s: de koers is in het verleden in een korte tijd meer dan 80% gedaald.

Is het verstandig om te investeren in NIO?

Er zijn verschillende argumenten voor en tegen het kopen van NIO aandelen te bedenken. Voordat je investeert in NIO, kan het in ieder geval slim zijn om de automarkt goed te analyseren. Wanneer het goed gaat met de economie en mensen meer auto’s kopen dan heeft dit een positief effect op de bedrijfsresultaten.

Veel belangrijker nog zijn de ontwikkelingen en innovaties die door het bedrijf uitgebracht worden. Goed nieuws over nieuwe prototypes kunnen de koers van het aandeel NIO een behoorlijke boost geven. Vergelijk de producten ook goed met de concurrentie van vergelijkbare autofabrikanten: op die manier kan je bepalen of NIO de concurrentie een beetje kan bijhouden.

Voordat je belegt in NIO is het belangrijk om na te gaan of het huidige prijsniveau realistisch is. In 2020 is elektrisch rijden door Tesla een behoorlijke hype: ook de aandelenkoers van het Chinese NIO is 25 keer zoveel waard geworden in een paar maanden tijd. Je ziet bij dit soort enorme stijgingen vaak een behoorlijke correctie in de toekomst.

Ook is het extra belangrijk om de Chinese markt goed te analyseren. De thuismarkt heeft een zware periode en bovendien ontvangt het bedrijf steeds minder subsidies. Het bedrijf maakt nog geen winst en heeft in de toekomst weer nieuwe financieringen nodig. Dit maakt een belegging in NIO risicovol.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *