General Motors aandelen kopen (2024) – koers & analyse

General Motors is een grote, Amerikaanse autoproducent die haar auto’s verkoopt in meer dan 35 verschillende landen. Wil je General Motors aandelen kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen General Motors!

Hoe kan je General Motors aandelen kopen?

General Motors richt zich steeds meer op de Chinese en Indiase markt. Deze regio’s zijn natuurlijk erg interessant: beide landen kennen een sterk stijgende welvaart waardoor steeds meer mensen een mooie auto kunnen kopen. Wanneer het bedrijf daar een sterke positie weet op te bouwen, dan kunnen de opbrengsten in de toekomst sterk stijgen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om te investeren in General Motors aandelen.

Wil je weten waar je General Motors aandelen kunt kopen? We helpen je graag op weg! In de onderstaande tabel zie je onze favoriete brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor General Motors. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen General Motors & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om General Motors aandelen te kopen?

  • Sterk merk: General Motors heeft een goede reputatie opgebouwd en is bovendien actief in 100 landen. Hierdoor is het bedrijf minder afhankelijk van de economische situatie in één specifieke regio.
  • Diversificatie: General Motors ontvangt inkomsten uit merken als Chevrolet Cadillac, Buick en GMC.
  • Technologische innovatie: General Motors is bezig met de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Een voorbeeld hiervan is de Chevrolet Bolt EV, wat de eerste elektrische auto was die lange afstanden kon afleggen.

De risico’s van beleggen in General Motors

  • Economie: mensen kopen vooral nieuwe auto’s wanneer het goed gaat met de economie. Wanneer mensen weinig te besteden hebben, stellen ze het kopen van een nieuwe auto uit.
  • Milieu: General Motors veroorzaakt veel uitstoot, waardoor het bedrijf onder druk kan komen te staan.
  • Concurrentie: General Motors ervaart sterke concurrentie van andere autoproducenten.

Wat zijn de concurrenten General Motors van?

Hoe kan je beleggen in General Motors aandelen?

  • Stap 1: bestudeer eerst de financiële cijfers van General Motors en bepaal of het een interessante belegging is.
  • Stap 2: open vervolgens een account bij een betrouwbare aandelen broker waar je aandelen General Motors kunt kopen.
  • Stap 3: stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening. Voordat je geld kunt storten, moet je eerst je beleggingsrekening activeren.
  • Stap 4: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct de General Motors aandelen te kopen.
  • Stap 5: vergeet niet om regelmatig je belegging in General Motors aandelen te evalueren.

Wat is de aandelenkoers van General Motors?

De aandelenkoers van General Motors kan elke dag verschillen. Als belegger is het daarom interessant om deaandelenkoers van General Motors in de gaten te houden. Gebruik de onderstaande knop om direct een positie te openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van General Motors

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van General Motors.

Analyse van General Motors aandelen

Voordat je besluit of je General Motors aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe General Motors zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van General Motors zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van General Motors in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat General Motors gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van General Motors is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf General Motors

General Motors Company (GM) is een van de grootste autoproducenten in de wereld. De auto’s van GM worden verkocht in ruim 200 landen. Wereldwijd heeft GM een marktaandeel van ongeveer 8,5%. Het hoofdkantoor van dit in 1908 opgerichte Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Detroit, Michigan.

De eerste jaren van General Motors

De oprichter van General Motors Company is William Durant. In 1908 werd het bedrijf door hem opgericht in het plaatsje Flint Michigan. Het bedrijf nam al snel Olds Motor Works (Oldsmobile) en Cadillac over. William Durant moest een deel van zijn bedrijf aan zijn schuldeisers afstaan. Daarom besloot hij om samen met Louis Chevrolet, de Chevrolet Motor Company op te richten.

De winsten van het succesvolle Chevrolet maakte het mogelijk om aandelen van GM terug te kopen. Ze besloten om Chevrolet onderdeel te maken van General Motors.

General Motors aandelen kopen

Uitbreiding van het bedrijf

Het succesvolle General Motors groeide: in 1920 opende ze het eerste kantoor in Azië. Drie jaar later werd er een fabriek geopend in Kopenhagen.

Niet veel later werden er wereldwijd fabrieken en kantoren gebouwd. Zo opende General Motors onder andere kantoren in Argentinië, Brazilië tot Japan. Er werden ook merken overgenomen: Zo werden de merken Opel en Pontiac in het jaar 1929 overgenomen.

General Motors in de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 1942 werden er door GM geen auto’s meer geproduceerd. Er werd alleen nog maar oorlogsuitrusting, zoals vliegtuigen, kanonnen en tanks, geproduceerd. In Europa waren de autofabrieken zwaar beschadigd door bombardementen. Het duurde tot 1950 voordat General Motors weer auto’s kon produceren.

Groeiende interesse in kleinere auto’s

In de jaren 70 was er een groeiende interesse voor de uit Japan afkomstige kleinere en goedkopere auto’s. Hier speelde General Motors op in door de dieselmotor te introduceren. De dieselmotor maakte het mogelijk om zuinigere en goedkopere auto’s te produceren. Bovendien werden er samenwerkingsverbanden aangegaan met Toyota, Suzuki, Saab, Lotus, Ford en Chrysler.

In de problemen vanaf 2005

General Motors kwam in 2005 in de problemen door een te hoge schuldenlast. Ze besloten in dat jaar om te bezuinigen door in Amerika 30.000 werknemers te ontslaan en 12 fabrieken te sluiten. Ook besloot het bedrijf om de Europese divisie af te stoten. Met de winst na de verkoop van onderdelen en met behulp van overheidssteun werd een nieuw, kleiner GM opgericht.

Tegenwoordig staat General Motors weer op eigen benen.  Het gaat weer beter met het bedrijf waardoor het ze gelukt is om de overheidssteun van 38 miljard dollar volledig terug te betalen.

Wel of niet aandelen General Motors kopen?

General Motors aandelen kunnen een interessante belegging zijn. Het is verstandig om General Motors eerst te vergelijken met andere autoproducenten. Op die manier kan je bepalen of een belegging in General Motors de beste keuze is.

Vergeet niet om de financiële situatie van General Motors te doorgronden. Op die manier kan je een beter beeld krijgen van de risico’s van investeren in General Motors.

Vergeet niet dat beleggingen in General Motors net zoals beleggingen in andere aandelen risico’s met zich meebrengt. Onderzoek daarom of General Motors aandelen binnen je algemene beleggingsstrategie passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *