Beleggen met 1000 euro: dit zijn de beste mogelijkheden!

Wil je beleggen met 1000 euro? Ook met een bedrag van € 1000 kan je goede resultaten behalen! In dit artikel bekijken we hoe je met 1000 euro een goed rendement kunt behalen op de beurs.

Waarin kan je met 1000 euro investeren?

Met 1000 euro heb je diverse beleggingsmogelijkheden! Met deze tips zorg je ervoor dat je de beste resultaten behaalt met je beleggingen!

Optie 1: voor 1000 euro aandelen kopen

Je kunt er voor kiezen om met 1000 euro een selectie aan aandelen te kopen. Vroeger was dit vaak niet aantrekkelijk door de hoge transactiekosten. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk: dit komt doordat brokers hun transactiekosten sterk hebben verlaagd. Hierdoor kan je zelfs met een klein bedrag als 1000 euro investeren in een mooie selectie aan aandelen.

Ben je benieuwd bij welke brokers je terecht kunt met een bedrag van 1000 euro? In de onderstaande tabel zie je bij welke aanbieders je (soms zelfs zonder transactiekosten) kunt beleggen met een bedrag van 1000 euro:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Optie 2: voor 1000 euro beleggen in crypto

Crytpocurrencies kunnen erg interessant zijn voor de speculant die het niet erg vindt om (een deel) van de 1000 euro in een erg risicovol, maar potentieel winstgevend effect te stoppen. Crypto’sdalen en stijgen regelmatig tientallen procenten in waarde. Wanneer je de juiste cryptomunt koopt op het goede moment dan kan je een flink rendement behalen.

Wil je meer weten over beleggen in cryptocurrencies? Lees dan ons artikel over het onderwerp. Zelf beleg ik vooral bij Bitvavo, het voordeel is dat je hier je eerste 1000 euro geheel gratis kunt verhandelen. Ook betaal je hier nooit meer dan 0,25% over je crypto transacties. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Optie 3: investeren in een indexfonds

Een andere aantrekkelijke optie wanneer je 1000 euro bezit, is investeren in een indexfonds of ETF. Met een indexfonds beleg je eenmalig of periodiek in een brede selectie aan aandelen. Hierdoor pas je direct een goede mate van risicospreiding toe wat ideaal is voor de gemiddelde belegger. Bovendien liggen de kosten laag wanneer je gaat beleggen in indexfondsen wat natuurlijk ideaal is wanneer je met maar 1000 euro gaat investeren. In dit artikel kan je in details lezen hoe investeren in ETF’s werkt.

Optie 4: daytraden met 1000 euro

De beurskoersen bewegen continu: hier kan je door actief te speculeren op inspelen. Het is dan belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Wanneer er bijvoorbeeld negatief nieuws uitkomt rondom de verkopen van een bedrijf, dan is de kans groot dat het aandeel in waarde daalt. Je kunt dan een short positie innemen waarmee je een positief resultaat behaald bij een dalende koers. Als de koers toch stijgt, verlies je juist geld.

Daghandel is niet geschikt voor beginnende beleggers: de risico’s zijn namelijk aanzienlijk. Vaak kan je een hefboom inzetten, waardoor je ook met een klein bedrag een grote beleggingspositie kunt openen. In dit artikel lees je er alles over.

Optie 4: schulden aflossen

Soms zijn mensen zo erg gefocust op het verdienen van geld dat ze hun schulden vergeten. Wanneer je een schuld hebt, dan betaal je hier maandelijks rente over. Door de schuld af te lossen behaal je eigenlijk direct een mooi rendement. Zeker wanneer het rentepercentage op je schuld hoog ligt, kan je die beter direct aflossen. Met een rentepercentage van 5% bespaar je jaarlijks al € 50 wanneer je duizend euro gebruikt voor je aflossing.

Optie 5: investeren in grondstoffen

Het kan ook slim zijn om een deel van de 1000 euro te investeren in grondstoffen. Edelmetalen zoals goud en zilver zijn vrij waardevast en doen het vaak tijdens een economische crisis goed. Het is bij sommige brokers zelfs mogelijk om actief te handelen in het prijsverloop van grondstoffen. Wil je meer weten over beleggen in grondstoffen? In ons artikel over het onderwerp lees je er alles over:

Optie 7: 1000 euro uitlenen

Je kunt er ook voor kiezen om je geld uit te lenen. Je kunt bijvoorbeeld 1000 euro uitlenen aan een vriend tegen een laag rentepercentage. Een andere optie is het kopen van een obligatie: met een obligatie leen je geld uit aan een bedrijf of overheid.

Er bestaan ook speciale online platformen waar je geld kunt uitlenen aan nieuwe bedrijven: deze vorm van investeren wordt ook wel crowdfunding genoemd. Onderzoek eerst goed wat de kredietwaardigheid is van de partij waar je je geld aan uitleent.

Optie 8: investeren in je pensioen

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen vergeten om vermogen op te bouwen voor hun pensioen. Dat is zonde! Wanneer je jong begint met het opbouwen van je pensioen, eindig je later met een groot bedrag. Bovendien ontvang je vaak interessante belastingvoordelen wanneer je geld opzij zet voor je pensioen. Je betaalt dan bijvoorbeeld minder belastingen.

Optie 9: 1000 euro investeren in een onderneming

Een andere goede optie is 1000 euro investeren in je eigen onderneming. Het rendement op je eigen onderneming is in de praktijk onbeperkt. Je hebt dan natuurlijk wel een goed idee nodig: zomaar 1000 euro uitgeven aan een willekeurig idee gaat je niet rijk maken. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat ondernemen vaak veel bloed, zweet en tranen kost. Deze optie is dan ook niet geschikt voor de belegger met een beperkte hoeveelheid tijd.

Optie 10: investeren in educatie

Soms kan een investering in jezelf de beste keuze zijn. Je kunt bijvoorbeeld enkele goede boeken kopen over het beheren van je financiën. Ook kan je een nieuwe vaardigheid ontwikkelen waarmee je in de toekomst misschien meer geld kunt verdienen. Een investering in jezelf rendeert eigenlijk altijd goed. Zelfs wanneer je geld verliest, ben je in ieder geval zelf wel gegroeid!

1000 euro beleggen

Waarom is 1000 euro beleggen verstandig?

Sparen levert niets meer op; erger nog, het kost je tegenwoordig alleen maar geld. De spaarrente weegt namelijk niet meer op tegen de inflatie waardoor je geld op lange termijn minder waard wordt! Door te beleggen kan je een hoger rendement behalen.

Je kunt bijvoorbeeld maandelijks een bedrag storten in een betrouwbare ETF. ETF’s volgen een bepaalde index, waardoor je profiteert van het gemiddelde rendement op de beurs. Wanneer je een gemiddeld jaarrendement van 8% behaalt, zou je met een maandelijkse storting van € 1000 het volgende rendement behalen:

JaarVermogen
5€70.399
10€173.838
20€549.143
30€1.359.398
40€3.108.678
50€6.885.241

Wel is het belangrijk om te onthouden dat rendement een beloning voor risico’s is. Wanneer je een hoog rendement nastreeft, loop je ook een hoger risico. Met sommige beleggingen kan je zelfs je volledige inleg verliezen!

1000 euro per maand beleggen: je eigen plan opstellen

Wanneer je voldoende inkomen hebt, kan het slim zijn om 1000 euro per maand te investeren. Als je voldoende tijd hebt, kan je zelf onderzoek doen en sterke aandelen selecteren. Wanneer je weinig financiële interesse hebt, kan je er juist voor kiezen om periodiek een vast bedrag te storten in een ETF. In het laatste geval profiteer je alsnog van de beursontwikkelingen zonder dat je veel moeite hoeft te doen.

Zelf doe ik in ieder geval elke maand het laatste: ik stort 1000 euro in een indexfonds en ik kijk er voor de rest niet naar om. Op die manier bouw ik op de lange termijn een mooi vermogen op. Maandelijks een vast bedrag investeren heet ook wel dollar cost averaging: je profiteert op die manier van het gemiddelde rendement op de beurs. Kortom; minimale moeite, maximaal resultaat!

Het is belangrijk om altijd een eigen beleggingsplan op te stellen. Wat voor jou werkt, hoeft niet voor mij te werken. Ik heb een handige tool ontwikkeld waarmee je zelf kunt testen hoeveel vermogen je kunt opbouwen wanneer je maandelijks € 1000 investeert:

Samengestelde rendement / rente berekenen

Bepaal hoeveel je geld kan groeien aan de hand van samengestelde rente. Vul de gegevens in en je weet direct hoeveel geld je zou kunnen overhouden aan je investeringen. Maar vergeet niet: er zijn geen garanties wanneer het aankomt op beleggen!

* Dit veld moet je invullen

Step 1: Eerste storting
Eerste storting *
Het bedrag dat je direct investeert
Stap 2: maandelijkse storting
Maandelijkse storting
Het bedrag dat je maandelijks wilt storten of opnemen van je initiële investering.
Aantal jaren *
Het aantal jaren waarover je de berekening wilt uitvoeren
Stap 3: rente / rendement
Verwachte rendement *
Het rendement dat je verwacht de behalen op jaarbasis
Variantie van het rendement
Vul in hoeveel het rendement lager of hoger kan uitvallen
Stap 4: pas compounding toe
Compounding frequentie
Aantal keren per jaar dat je rente over rente ontvangt

Je resultaten zouden zijn:

In jaren, bezit je

Je totale stortingen zijn dan


De grafiek laat zien hoe je rendement naar verwachting zou groeien, volgens de gegevens die je zelf hebt ingevoerd.

Vergeet niet dat kleine wijzigingen in de variabelen het resultaat kunnen beïnvloeden. Door de gegevens opnieuw in te vullen, ontdek je hoe je portefeuille zou presteren.


Wanneer je een jaar later zou beginnen met investeren zou je minder bezitten dan wanneer je vandaag begint.

Totale behaalde rendement in euro\\\\\\\'s

Beleg alleen met geld dat je kunt missen; resultaten uit het verleden bieden namelijk geen garantie voor de toekomst!

Hoe behaal je een hoog rendement met 1000 euro?

Wanneer je met een klein bedrag van 1000 euro een hoog rendement wilt behalen, kan je gebruikmaken van derivaten. Met derivaten kan je actief handelen in bijvoorbeeld aandelen en grondstoffen. Maar hoe behaal je een hoger rendement door hier gebruik van te maken?

Wanneer je grote resultaten wilt behalen met beleggen en je 1000 euro inzet kan je gebruikmaken van een hefboom. Bij moderne CFD brokers kan je gebruikmaken van een hefboom tot wel 1:30, maar wat betekent dit nu eigenlijk?

Met een hefboom kan je posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt staan. Met 1000 euro kan je dan dus maar liefst 30.000 euro verhandelen. Hierdoor nemen je winsten en verliezen in verhouding tot je storting van € 1000 fors toe!

Wanneer je het niet erg vindt om grote risico’s te nemen kan je ook investeren in crypto. Sommige crypto’s gaan meerdere keren over de kop, terwijl andere crypto’s uiteindelijk waardeloos blijken te zijn.

1000 euro investeren

Zelf aan de slag met beleggen

Wanneer beleggen je leuk lijkt is het verstandig om eerst te beginnen met een gratis demoaccount. Bij verschillende brokers open je eenvoudig en snel een demoaccount. Door te oefenen leer je patronen te herkennen en weet je waar je op moet letten om succesvol aan de slag te gaan.

Zodra je genoeg weet van beleggen en je weet wat je moet doen kan je de duizend euro op je rekening storten.

Veelgestelde vragen over 1000 euro investeren

De enige manier waarop je 1000 euro praktisch gezien ‘zonder risico’ kunt investeren is door het op een spaarrekening te zetten. Op je spaarrekening zal je namelijk geen geld verliezen in absolute zin. Door inflatie wordt je geld in de praktijk wel steeds minder waard: de prijzen van producten stijgen elk jaar terwijl het bedrag op je spaarrekening gelijk blijft.

Het is zeker aan te raden om een bedrag op je rekening vast te houden voor moeilijke tijden. Niets investeren is echter zonde: op die manier weet je eigenlijk zeker dat je vermogen op de lange termijn steeds minder waard wordt.

Het kan zeker verstandig zijn om met 1000 euro te beleggen. Juist door ook met kleinere bedragen te beginnen, vergroot je de kans dat je op de lange termijn een groot vermogen opbouwt. Je ontvangt namelijk ook weer rendement over je rendement, waardoor het bedrag dat je opbouwt exponentieel groeit.

In het begin merk je daar weinig van, maar op de lange termijn groeit je vermogen juist steeds sneller. Je kunt dus eigenlijk nooit vroeg genoeg beginnen.

Wat je het beste kunt doen met 1000 euro hangt af van je persoonlijke situatie. Wanneer je een hoog rendement wilt behalen en het niet erg vindt om grote risico’s te nemen, dan kan je beleggen in bijvoorbeeld crypto of derivaten.

Wil je juist langzaam maar stabiel een groot vermogen opbouwen? Dan kan investeren in een ETF uitkomst bieden.

1000 euro is al een mooi bedrag om mee te starten. Je kunt bij bijna alle brokers met een bedrag van 100 euro of meer terecht. Met 1000 euro kan je bijvoorbeeld meerdere aandelen kopen of je kunt investeren in een ETF en daarmee in één keer een hele index volgen. In dit artikel lees je in details wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer je € 1000 investeert en de tijd neemt om dit te laten renderen, dan kan je daar een hoog rendement mee behalen. Bij een gemiddeld beursrendement van 8% zou je na 10 jaar €2.158 bezitten, na 25 jaar € 6.848 en na 50 jaar zelfs €46.901. Houd er wel rekening mee dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *