Beleggen met 1000 euro

Dankzij de introductie van het nieuwe beleggen is het mogelijk om met 1000 euro een hoog rendement te behalen door online te beleggen. In dit artikel bekijken we hoe je met 1000 euro een hoog rendement tot wel 30 procent op maandbasis kunt behalen. Wanneer je dit bedrag steeds herinvesteert kan je op de lange termijn een leuk bedrag opbouwen.

Waarom beleggen?

Sparen levert niets meer op; erger nog, het kost je tegenwoordig alleen maar geld. De spaarrente weegt namelijk niet meer op tegen de inflatie waardoor je geld op lange termijn minder waard wordt! Door te beleggen kan je een veel hoger percentage behalen, en wanneer je het goed aanpakt en actief aan de slag gaat, kan je er zelfs leuk geld mee verdienen. Er zijn zelfs mensen die als daytrader de kost verdienen en uiteindelijk gestopt zijn met werken.

Hoog rendement met 1000 euro

Wanneer je veel geld wilt verdienen met beleggen en je 1000 euro inzet kan je gebruik maken van een hefboom. Bij moderne CFD brokers kan je gebruik maken van een hefboom tot wel 1:50, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Met een hefboom kan je posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt staan. Met 1000 euro kan je dan dus maar liefst 50.000 euro investeren.

Wel is het belangrijk om verantwoord om te gaan met deze hefboom. Wanneer je namelijk je volledige hefboom van één om vijftig inzet zal elke euro stijging of daling vijftig keer zo sterk zijn. Een stijging van één euro levert dan 50 euro winst op terwijl een daling van één euro een verlies van 50 euro oplevert. Wees in het begin daarom wat terughoudender met de hefboom.

Dit alles kan via de zogenaamde CFD’s. CFD staat voor Contract for Difference waarbij je een contract afsluit en profiteert van het koersverschil. Wanneer de koers stijgt zal het verschil in de koers je resultaat bepalen.

Overigens heeft deze nieuwe manier van beleggen in CFD’s nog meer voordelen:

  • Je kunt geld verdienen wanneer de koersen stijgen, maar ook wanneer ze dalen.
  • Bij de veel brokers kan je de mogelijkheden uitporberen met een gratis demo.
  • Je kunt beleggen in aandelen, grondstoffen en Forex binnen één account.
  • De transactiekosten liggen veel lager dan bij de meer traditionele effectenrekeningen.

Klik hier om direct brokers te vergelijken waar je gratis kunt beginnen met beleggen >>

Voorbeeld van een belegging

1000 euro beleggenDe AEX is een populair instrument om in te handelen en bij de populairste CFD brokers is dit geen probleem. De stand staat op 330 en je verwacht een stijging van 30 punten. Omdat je vrij zeker bent van deze stijging besluit je een hoge hefboom te gebruiken en met je storting van 1000 euro koop je voor 10.000 euro aan contracten wat neerkomt op ongeveer 30 contracten.

Wanneer je voorspelling uiteindelijk uitkomt verdien je 30 keer 30 euro wat neerkomt op een winst van 900 euro of 90%. Door gebruik te maken van een stop loss kan je ervoor zorgen dat je winsten altijd hoger uitkomen dan je verliezen, het is zeker aan te raden om gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Uiteindelijk is deze nieuwe manier van beleggen dus veel aantrekkelijker. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je meer inzetten dan op je account staat: dit is overigens een mogelijkheid en geen verplichting. Daarnaast is het zo dat je ongeacht de richting kunt profiteren waardoor je twee keer zoveel kans hebt op winst dan andere beleggers die nog van de meer traditionele beleggingsvormen gebruik maken.

Zelf aan de slag met beleggen

Wanneer beleggen je leuk lijkt is het verstandig om eerst te beginnen met een gratis demoaccount. Bij verschillende brokers open je eenvoudig en snel een demoaccount. Door te oefenen leer je patronen te herkennen en weet je waar je op moet letten om succesvol aan de slag te kunnen .

Zodra je genoeg weet van beleggen en je weet wat je moet doen kan je de duizend euro op je rekening storten. Je kan vervolgens met echt geld gaan handelen en beginnen met het verdienen van geld. Vergeet overigens niet dat je winsten hoger moeten zijn dan je verliezen: wanneer je strategie op dit principe is opgebouwd kan het eigenlijk niet misgaan. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!