Beleggen met 1000 euro

Dankzij de introductie van het nieuwe beleggen is het mogelijk om met 1000 euro actief online te beleggen. In dit artikel bekijken we hoe je met 1000 euro een goed rendement kunt behalen op de beurs. Wanneer je dit bedrag steeds herinvesteert kan je op de lange termijn een leuk bedrag opbouwen.

Waarom beleggen?

Sparen levert niets meer op; erger nog, het kost je tegenwoordig alleen maar geld. De spaarrente weegt namelijk niet meer op tegen de inflatie waardoor je geld op lange termijn minder waard wordt! Door te beleggen kan je een veel hoger percentage behalen. Wanneer je het goed aanpakt en actief aan de slag gaat, kan je er zelfs erg goede resultaten mee behalen. Er zijn zelfs mensen die als daytrader de kost verdienen en uiteindelijk gestopt zijn met werken.

Hoog rendement met 1000 euro

Wanneer je met een klein bedrag van 1000 euro een goed resultaat wilt behalen, kan het verstandig zijn om gebruik te maken van derivaten. Met derivaten kan je actief handelen in bijvoorbeeld aandelen en grondstoffen. Maar hoe behaal je een hoger rendement door hier gebruik van te maken?

Wanneer je goede resultaten wilt behalen met beleggen en je 1000 euro inzet kan je gebruik maken van een hefboom. Bij moderne CFD brokers kan je gebruik maken van een hefboom tot wel 1:30, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Met een hefboom kan je posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt staan. Met 1000 euro kan je dan dus maar liefst 30.000 euro investeren.

Wel is het belangrijk om verantwoord om te gaan met deze hefboom. Wanneer je namelijk je volledige hefboom van één om dertig inzet zal elke euro stijging of daling dertig keer zo sterk zijn. Een stijging van één euro levert dan 30 euro winst op terwijl een daling van één euro een verlies van 30 euro oplevert. Wees in het begin daarom wat terughoudender met de hefboom.

Dit alles kan via de zogenaamde CFD’s. CFD staat voor Contract for Difference waarbij je een contract afsluit en profiteert van het koersverschil. Wanneer de koers stijgt zal het verschil in de koers je resultaat bepalen.

Overigens heeft deze nieuwe manier van beleggen in CFD’s nog meer voordelen:

  • Bij de veel brokers kan je de mogelijkheden uitproberen met een gratis demo.
  • Je kunt zowel inzetten op stijgende als op dalende koersen.
  • Je kunt beleggen in aandelen, grondstoffen en Forex binnen één account.
  • De transactiekosten liggen veel lager dan bij traditioneel beleggen.

Klik hier om direct brokers te vergelijken waar je gratis kunt beginnen met beleggen >>

Voorbeeld van een belegging

1000 euro beleggen

De AEX is een populair instrument om in te handelen en bij de populairste CFD brokers is dit geen probleem. De stand staat op 330 en je verwacht een stijging van 30 punten. Omdat je vrij zeker bent van deze stijging besluit je een hoge hefboom te gebruiken en met je storting van 1000 euro koop je voor 10.000 euro aan contracten wat neerkomt op ongeveer 30 contracten.

Wanneer je voorspelling uiteindelijk uitkomt verdien je 30 keer 30 euro wat neerkomt op een winst van 900 euro of 90%. Door gebruik te maken van een stop loss kan je ervoor zorgen dat je winsten altijd hoger uitkomen dan je verliezen, het is zeker aan te raden om gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Uiteindelijk is deze nieuwe manier van beleggen veel aantrekkelijker. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je meer inzetten dan op je account staat: dit is overigens een mogelijkheid en geen verplichting. Daarnaast is het zo dat je ongeacht de richting kunt profiteren waardoor je twee keer zoveel kans hebt op winst dan andere beleggers die nog van de meer traditionele beleggingsvormen gebruik maken.

Let er wel op dat beleggingen in CFD’s risico’s met zich meebrengen. Je kan je gehele inleg verliezen.

Zelf aan de slag met beleggen

Wanneer beleggen je leuk lijkt is het verstandig om eerst te beginnen met een gratis demoaccount. Bij verschillende brokers open je eenvoudig en snel een demoaccount. Door te oefenen leer je patronen te herkennen en weet je waar je op moet letten om succesvol aan de slag te gaan.

Zodra je genoeg weet van beleggen en je weet wat je moet doen kan je de duizend euro op je rekening storten. Je kan vervolgens met echt geld gaan handelen en beginnen met het behalen van goede resultaten. Vergeet overigens niet dat je winsten hoger moeten zijn dan je verliezen: wanneer je strategie op dit principe is gebouwd dan zal het goed gaan!

Lange termijn investeren met 1000 euro

Je kan er ook voor kiezen om op de lange termijn te investeren met een bedrag van 1000 euro. Het nadeel van investeren met kleinere bedragen in bijvoorbeeld aandelen, is dat de transactiekosten vaak relatief hoog liggen. Dit kan je voorkomen door je geld te investeren in een beleggingsfonds.

Een groot voordeel van investeren in beleggingsfondsen, is dat je de risico’s ook spreid over verschillende effecten. Hierdoor heb je een kleinere kans dat je in één klap je volledige investering verliest. De voordeligste partij om zelf te investeren is DEGIRO, klik hier voor meer informatie.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment