Beleggen met 1000 euro

Ook met een bedrag van 1000 euro kan je goede resultaten behalen! In dit artikel bekijken we hoe je met 1000 euro een goed rendement kunt behalen op de beurs. Wanneer je dit bedrag steeds herinvesteert kan je op de lange termijn een leuk bedrag opbouwen. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste opties?

Waarin kan je met 1000 euro investeren?

Met 1000 euro heb je diverse beleggingsmogelijkheden! Met deze tips zorg je ervoor dat je de beste resultaten behaalt met je beleggingen!

Optie 1: voor 1000 euro aandelen kopen

Je kunt er voor kiezen om met 1000 euro een selectie aan aandelen te kopen. Vroeger was dit vaak niet aantrekkelijk door de hoge transactiekosten. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk: dit komt doordat brokers hun transactiekosten sterk hebben verlaagd. Hierdoor kan je zelfs met een klein bedrag als 1000 euro investeren in een mooie selectie aan aandelen.

Ben je benieuwd bij welke brokers je terecht kunt met een bedrag van 1000 euro? In de onderstaande tabel zie je bij welke aanbieders je (soms zelfs zonder transactiekosten) kunt beleggen met een bedrag van 1000 euro:

BrokerInformatieAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logoOntvang direct een gratis aandeel & € 0 commissies
DEGIRO-review-logoNederlandstalig, betrouwbaar & voordelig

Optie 2: actief handelen met 1000 euro

De beurskoersen bewegen continu: hier kan je door actief te speculeren op inspelen. Het is dan belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Wanneer er bijvoorbeeld negatief nieuws uitkomt rondom de verkopen van een bedrijf, dan is de kans groot dat het aandeel in waarde daalt. Je kunt dan een short positie innemen waarmee je een positief resultaat behaald bij een dalende koers. Als de koers toch stijgt, verlies je juist geld.

Een goede partij waar je met 1000 euro actief kunt handelen in CFD aandelen is eToro. Je kunt de mogelijkheden geheel gratis & zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de knop om direct een account te openen bij eToro:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Optie 3: investeren in een indexfonds

Een andere aantrekkelijke optie wanneer je 1000 euro bezit, is investeren in een indexfonds. Met een indexfonds beleg je eenmalig of periodiek in een brede selectie aan aandelen. Hierdoor pas je direct een goede mate van risicospreiding toe wat ideaal is voor de gemiddelde belegger. Bovendien liggen de kosten laag wanneer je gaat beleggen in indexfondsen wat natuurlijk ideaal is wanneer je met maar 1000 euro gaat investeren.

Zelf raad ik altijd DEGIRO aan voor het kopen en verkopen van indexfondsen. Bij DEGIRO betaal je over een grote selectie aan kernfondsen namelijk geen aankoop- en verkoopkosten. Gebruik de knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

Optie 4: schulden aflossen

Soms zijn mensen zo erg gefocust op het verdienen van geld dat ze hun schulden vergeten. Wanneer je een schuld hebt, dan betaal je hier maandelijks rente over. Door de schuld af te lossen behaal je eigenlijk direct een mooi rendement. Zeker wanneer het rentepercentage op je schuld hoog ligt, kan je die beter direct aflossen. Met een rentepercentage van 5% bespaar je jaarlijks al € 50 wanneer je duizend euro gebruikt voor je aflossing.

Optie 5: investeren in grondstoffen

Het kan ook slim zijn om een deel van de 1000 euro te investeren in grondstoffen. Edelmetalen zoals goud en zilver zijn vrij waardevast en doen het zelfs tijdens een economische crisis goed. Het is bij sommige brokers zelfs mogelijk om actief te handelen in het prijsverloop van grondstoffen. Wil je meer weten over beleggen in grondstoffen? In ons artikel over het onderwerp lees je er alles over:

Optie 6: cryptocurrencies

Crytpocurrencies kunnen erg interessant zijn voor de speculant die het niet erg vindt om (een deel) van de 1000 euro in een erg risicovol, maar potentieel winstgevend effect te stoppen. Cryptocurrencies dalen en stijgen regelmatig tientallen procenten in waarde. Wanneer je de juiste cryptomunt koopt op het goede moment dan kan je een flink rendement behalen.

Wil je meer weten over beleggen in cryptocurrencies? Lees dan ons artikel over het onderwerp:

Optie 7: 1000 euro uitlenen

Je kunt er ook voor kiezen om je geld uit te lenen. Je kan bijvoorbeeld 1000 euro uitlenen aan een vriend tegen een laag rentepercentage. Een andere optie is het kopen van een obligatie: met een obligatie leen je geld uit aan een bedrijf of overheid. Er bestaan ook speciale online platformen waar je geld kunt uitlenen aan nieuwe bedrijven: deze vorm van investeren wordt ook wel crowdfunding genoemd. Onderzoek eerst goed wat de kredietwaardigheid is van de partij waar je je geld aan uitleent.

Optie 8: investeren in je pensioen

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen vergeten om vermogen op te bouwen voor hun pensioen. Dat is zonde! Wanneer je jong begint met het opbouwen van je pensioen, eindig je later met een groot bedrag. Bovendien ontvang je vaak interessante belastingvoordelen wanneer je geld opzij zet voor je pensioen. Je betaalt dan bijvoorbeeld minder belastingen.

Optie 9: 1000 euro investeren in een onderneming

Een andere goede optie is 1000 euro investeren in je eigen onderneming. Het rendement op je eigen onderneming is in de praktijk onbeperkt. Je hebt dan natuurlijk wel een goed idee nodig: zomaar 1000 euro uitgeven aan een willekeurig idee gaat je niet rijk maken. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat ondernemen vaak veel bloed, zweet en tranen kost. Deze optie is dan ook niet geschikt voor de belegger met een beperkte hoeveelheid tijd.

Optie 10: investeren in educatie

Soms kan een investering in jezelf de beste keuze zijn. Je kan bijvoorbeeld enkele goede boeken kopen over het beheren van je financiën. Ook kan je een nieuwe vaardigheid ontwikkelen waarmee je in de toekomst misschien meer geld kunt verdienen. Een investering in jezelf rendeert eigenlijk altijd goed. Zelfs wanneer je geld verliest, ben je in ieder geval zelf wel gegroeid!

1000 euro beleggen

Is het mogelijk om zonder risico 1000 euro te investeren?

De enige manier waarop je 1000 euro praktisch gezien ‘zonder risico’ kunt investeren is door het op een spaarrekening te zetten. De kans dat je geld verliest is praktisch gezien 0, ten minste, wanneer je kijkt naar het absolute nummer op je rekening. Door inflatie wordt je geld in de praktijk wel steeds minder waard: de prijzen van producten stijgen elk jaar terwijl het bedrag op je spaarrekening gelijk blijft.

Het is zeker aan te raden om een bedrag op je rekening vast te houden voor moeilijke tijden. Niets investeren is echter zonde: op die manier weet je eigenlijk zeker dat je vermogen op de lange termijn steeds minder waard wordt.

Is het slim om met 1000 euro te beleggen?

Het is zeker verstandig om met 1000 euro te beleggen. Juist door ook met kleinere bedragen te beginnen, vergroot je de kans dat je op de lange termijn een groot vermogen opbouwt. Je ontvangt immers ook weer rendement over je rendement, waardoor het bedrag dat je opbouwt exponentieel groeit. In het begin merk je daar weinig van, maar op de lange termijn groeit je vermogen juist steeds sneller. Je kunt dus eigenlijk nooit vroeg genoeg beginnen.

1000 euro per maand beleggen

Wanneer je voldoende inkomen hebt, kan het slim zijn om 1000 euro per maand te investeren. Wanneer je voldoende tijd hebt, kan je zelf onderzoek doen en sterke aandelen selecteren. Wanneer je weinig financiële interesse hebt, kan je er juist voor kiezen om periodiek een vast bedrag te storten in een ETF. In het laatste geval profiteer je alsnog van de beursontwikkelingen zonder dat je veel moeite hoeft te doen.

Waarom is beleggen verstandig?

Sparen levert niets meer op; erger nog, het kost je tegenwoordig alleen maar geld. De spaarrente weegt namelijk niet meer op tegen de inflatie waardoor je geld op lange termijn minder waard wordt! Door te beleggen kan je een hoger rendement behalen. Wanneer je het goed aanpakt en actief aan de slag gaat, kan je er zelfs erg goede resultaten mee behalen. Er zijn zelfs mensen die als daytrader de kost verdienen en uiteindelijk gestopt zijn met werken.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat rendement een beloning voor risico’s is. Wanneer je een hoog rendement nastreeft, loop je ook een hoger risico. Met sommige beleggingen kan je zelfs je volledige inleg verliezen!

Hoe behaal je een hoog rendement met 1000 euro?

Wanneer je met een klein bedrag van 1000 euro een goed resultaat wilt behalen, kan je gebruikmaken van derivaten. Met derivaten kan je actief handelen in bijvoorbeeld aandelen en grondstoffen. Maar hoe behaal je een hoger rendement door hier gebruik van te maken?

Wanneer je grote resultaten wilt behalen met beleggen en je 1000 euro inzet kan je gebruikmaken van een hefboom. Bij moderne CFD brokers kan je gebruikmaken van een hefboom tot wel 1:30, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Met een hefboom kan je posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt staan. Met 1000 euro kan je dan dus maar liefst 30.000 euro investeren.

1000 euro investeren

Wel is het belangrijk om verantwoord om te gaan met deze hefboom. Wanneer je namelijk je volledige hefboom van één om dertig inzet zal elke euro stijging of daling dertig keer zo sterk zijn. Een stijging van één euro levert dan 30 euro winst op terwijl een daling van één euro een verlies van 30 euro oplevert. Wees in het begin daarom wat terughoudender met de hefboom.

Dit alles kan via de zogenaamde CFD’s. CFD staat voor Contract for Difference waarbij je een contract afsluit en profiteert van het koersverschil. Wanneer de koers stijgt zal het verschil in de koers je resultaat bepalen.

Overigens heeft deze nieuwe manier van beleggen in CFD’s nog meer voordelen:

  • Bij de veel brokers kan je de mogelijkheden uitproberen met een gratis demo.
  • Je kunt zowel inzetten op stijgende als op dalende koersen.
  • Je kunt beleggen in aandelen, grondstoffen en Forex binnen één account.
  • Je betaalt geen vaste commissies bij deze manier van beleggen.

Wil je de mogelijkheden geheel gratis proberen met een demo? Bekijk dan direct bij welke partijen je een gratis beleggingsdemo kunt openen:

Voorbeeld van een belegging

De AEX is een populair instrument om in te handelen en bij de populairste CFD brokers is dit geen probleem. De stand staat op 500 en je verwacht een stijging van 30 punten. Omdat je vrij zeker bent van deze stijging besluit je een hoge hefboom te gebruiken en met je storting van 1000 euro koop je voor 10.000 euro aan CFD contracten wat neerkomt op ongeveer 20 contracten.

Wanneer je voorspelling uiteindelijk uitkomt behaal je een positief resultaat van 20 keer 30 euro wat neerkomt op een winst van 600 euro of 60%. Door gebruik te maken van een stop loss kan je ervoor zorgen dat je verliezen niet te hoog uitvallen, het is zeker aan te raden om gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Uiteindelijk is deze nieuwe manier van beleggen aantrekkelijker voor de actieve belegger. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je meer inzetten dan op je account staat: dit is overigens een mogelijkheid en geen verplichting. Daarnaast is het zo dat je kunt speculeren op zowel stijgende als dalende koersen: hierdoor kan je goed inspelen op de laatste ontwikkelingen.

Let er wel op dat beleggingen in CFD’s risico’s met zich meebrengen. Je kan je gehele inleg verliezen.

Zelf aan de slag met beleggen

Wanneer beleggen je leuk lijkt is het verstandig om eerst te beginnen met een gratis demoaccount. Bij verschillende brokers open je eenvoudig en snel een demoaccount. Door te oefenen leer je patronen te herkennen en weet je waar je op moet letten om succesvol aan de slag te gaan.

Zodra je genoeg weet van beleggen en je weet wat je moet doen kan je de duizend euro op je rekening storten. Je kan vervolgens met echt geld gaan handelen en beginnen met het behalen van goede resultaten. Vergeet overigens niet dat je winsten hoger moeten zijn dan je verliezen: wanneer je strategie op dit principe is gebouwd dan vergroot je de kans op succes!

Lange termijn investeren met 1000 euro

Je kan er ook voor kiezen om op de lange termijn te investeren met een bedrag van 1000 euro. Het nadeel van investeren met kleinere bedragen in bijvoorbeeld aandelen, is dat de transactiekosten vaak relatief hoog liggen. Dit kan je voorkomen door je geld te investeren in een beleggingsfonds.

Een groot voordeel van investeren in beleggingsfondsen, is dat je de risico’s ook spreid over verschillende effecten. Hierdoor heb je een kleinere kans dat je in één klap je volledige investering verliest. De voordeligste partij om zelf te investeren is DEGIRO, klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *