Zelf online beleggen

plus 500 softwareDe spaarrente weegt niet meer op tegen de jaarlijkse inflatie; hierdoor daalt je geld snel in waarde. Goede alternatieven lijken er niet te zijn: beleggingsfondsen doen het nog steeds slecht, de aandeelkoersen willen niet omhoog en de economische situatie is onzeker.

Gelukkig is er een manier waarmee je zelf online kunt beleggen waarbij je zelfs in slechte markten iedere maand een hoog rendement van meerdere procenten kunt behalen!

In het kort: waarom online beleggen?

 • Online beleggen is goedkoop: ook met weinig geld kan je veel verdienen.
 • Ook beginners kunnen beleggen dankzij de eenvoudige software
 • Je ontvangt direct een demo waarmee je beleggen kunt uitproberen.
 • Je voert eenvoudig analyses uit en je weet direct wat je resultaat is.
 • Je kunt je online beleggingen automatiseren met orders. 
Aan de slag met online beleggen? Vergelijk brokers & open een gratis demo account!

In dit artikel introduceer ik een beleggingsmethode die geschikt is voor iedereen waarmee je een hoog rendement kunt behalen. Het enige wat je nodig hebt voor succes is volatiliteit of beweging op de beurs; en die zijn er de afgelopen jaren voldoende!

Handelen in CFD’s

De beste manier om geld te verdienen op de beurs is door te handelen in CFD’s. Met CFD’s handel je eenvoudig in onder andere aandelen, valutaparen (Forex), indexfondsen en grondstoffen. Je kunt al vanaf 100 euro handelen in CFD’s waarbij de mogelijke winsten hoog liggen en het risico een stuk lager. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van deze nieuwe manier van beleggen?

vinkje Altijd geld verdienen: of de koers nu daalt of stijgt – je kunt zowel long als short gaan. Wanneer je long gaat verdien je geld wanneer de koers van een aandeel stijgt, terwijl wanneer je short gaat je geld kunt verdienen wanneer de koers daalt. Deze manier van beleggen is dus 100% recession proof!

vinkje Lage kosten, hogere winsten – je kunt voordelig in CFD’s handelen bij bijvoorbeeld Plus500. In tegenstelling tot aanbieders als Alex en Lynx betaal je bij Plus500 maar hele lage kosten per transactie. Je betaalt dus geen minimum bedrag per belegging waardoor je ook op de korte termijn goed kunt verdienen.

vinkje Verhoog je winst met een hefboom – bij online beleggingen in CFD’s kan je helemaal gratis een hefboom toepassen. Wanneer je bijvoorbeeld 100 euro stort kan je een belegging openen ter waarde van 1000 euro zonder dat je meer dan je inleg riskeert. Het koersverschil van de positie bepaald uiteindelijk je winst of verlies.

vinkje Lage starterskosten – wanneer je aandelen koopt heb je een behoorlijk vermogen nodig; dit is bij CFD’s niet het geval. Door de lage transactiekosten kan je al vanaf enkele tientjes geld verdienen met beleggingen in CFD’s!

Online beleggen bij Plus500

Bij Plus500 kan je online beleggen nu eenvoudig uitproberen! Het openen van een demoaccount is eenvoudig en kost slechts enkele minuten: het enige wat je hoeft in te vullen zijn een mailadres en een wachtwoord. Op die manier kan je zelf bekijken of beleggen wat voor je is! Vervolgens kan je wanneer je er klaar voor bent een bedrag van 100 euro of meer storten om direct te beginnen met zelf online beleggen!

Klik hier om direct een gratis demoaccount bij Plus500 te openen.

Elke dag zijn er mogelijkheden

Beleggen is eigenlijk helemaal niet lastig, het is zelfs eenvoudig! Alleen jammer dat het voor veel mensen toch niet simpel is. Voordat ik daarop inga zal ik even de drie mogelijke richtingen van een effect naar voren brengen:

 • Omhoog: een stijgende trend, de koers gaat voornamelijk omhoog. Kopen is verstandig.
 • Omlaag: een dalende trend, de koers gaat voornamelijk omlaag. Verkopen is verstandig.
 • Zijwaarts: de koers beweegt steeds heen en weer tussen twee punten, kopen op het laagste punt en verkopen op het hoogste punt.

Wanneer je begint met online beleggen is het verstandig om niet direct aan de slag te gaan met allerlei ingewikkelde technische indicatoren. Deze indicatoren kunnen je helpen bij je timing, maar uiteindelijk is het je blote oog die het echte geld gaat binnenhalen! 75% van het je strategie is namelijk het bepalen van de richting van de koers.

Hierbij kan je regelmatig twee lijnen tekenen: de weerstand en de ondersteuning. De weerstand is de lijn waar de koers steeds net niet doorheen breekt: de verkopers winnen het daar steeds van de kopers. De ondersteuning is de lijn waar de koers steeds net niet onderdoor gaat: de kopers winnen het hier steeds van de verkopers.

Hoe vaker zo’n patroon terugkeert, hoe sterker de lijn en hoe kleiner de kans dat deze doorbroken wordt. Wanneer je gaat beleggen is het dus verstandig om op zoek te gaan naar een duidelijke trend; het maakt dan niet uit welke van de drie trends je spot, zolang je er maar goed op inspeelt.

Een voorbeeld

Stel: je wilt het aandeel Kemira kopen en je ziet de onderstaande grafiek… welke richting gaat deze grafiek dan (vooral) op?

kemira 2

Juist, omhoog! Laat ik er wat lijntjes intekenen. Zoals je ziet zijn er twee momenten waarop de koers duidelijk boven de weerstand uitkomt. De oude weerstand wordt dan de nieuwe ondersteuning en dit zijn mooie instapmomenten.

kemira resistance support 2

Wanneer je echt serieus online wilt gaan beleggen is dit al een hele mooie strategie: het bekijken van de grafiek en op die manier een belegging doen. Met een gratis demoaccount kan je zelf aan de slag en testen of je dit ook kan!

Online beleggen, 10 minuten per dag?

De strategie die ik hier in het kort heb besproken hoeft niet meer dan tien minuten per dag te kosten. Bij beleggen in CFD’s kan je namelijk met zogenaamde orders werken. Je stelt dan bijvoorbeeld in dat je een aandeel koopt zodra deze net boven de door jou herkende weerstand uitkomt.

Het is dan belangrijk om een stop loss in te stellen, dit is het moment waarop je automatisch je verlies pakt. Stel dit moment net iets onder de weerstand in, op die manier worden posities gebaseerd op valse doorbraken snel gesloten. Het is vervolgens kunst om ervoor te zorgen dat je winsten hoger zijn dan je verliezen.

Hiervoor gebruik ik een minimale verhouding tussen Reward:Risk van 2:1. Wanneer ik bijvoorbeeld een verlies van 100 euro wil nemen op een belegging dan zorg ik ervoor dat ik minimaal 200 euro verdien op die belegging. Je sluit de belegging niet voordat één van deze doelen bereikt zijn! Door een take profit en stop loss in te voeren kan je dit geheel automatisch doen waardoor je geen last krijgt van je emoties.

Tot slot is het managen van risico’s erg belangrijk. Door nooit meer dan twee procent van je accountgrootte te riskeren op een belegging zorg je ervoor dat je niet alles verliest voordat je beleggingen weer de goede kant opgaan.

Wanneer je consistent begint met het herkennen van een patroon en je rekening houdt met je risico’s kan je structureel geld gaan verdienen. Alle succesvolle & professionele daytraders werken volgens het principe ‘hoge winsten, lagere verliezen’, en wanneer jij dit ook doet kan het gewoonweg niet misgaan.

Show me the money!

Ik snap dat je benieuwd bent naar de mogelijke resultaten wanneer je zo’n sterk staaltje risicomanagement toepast! Stel, 6 van je 10 trades zijn winnend, en je zorgt ervoor dat je winsten hoger zijn dan je verliezen:

 • 6 X 4% (2X maximale risico) = 24%
 • 4 X 2% (maximale risico) = 8%
 • Rendement = 16%

Toch geen slecht rendement voor tien beleggingen! Wat zou er gebeuren wanneer je in slechts 4 van de 10 traders winst behaalt?

 • 4 X 4% (2x maximale risico) = 16%
 • 6 X 2% (maximale risico) = 12%
 • Rendement = 4%

Zelfs wanneer je het redelijk slecht doet verdien je nog geld! De kracht van een echte trader zit hem dan ook niet in intelligentie, een hoge opleiding of een groot vermogen… nee, het gaat allemaal om sterk money management!

Bij een investering van 10.000 euro zou je dus een bedrag tussen de 1600 en 400 per maand extra kunnen verdienen, klinkt goed niet? Wanneer je dit bedrag steeds blijft herinvesteren kan je in een periode van vijf jaar een enorm bedrag opbouwen waar menig beleggingsfonds jaloers op zal zijn!

Zelf beginnen met online beleggen?

De beste tip die ik je uiteindelijk kan geven is om zelf te beginnen met online beleggen. Je weet nu de basisprincipes, voordelen en mogelijkheden van beleggen in CFD’s: nu is het belangrijk om praktijkervaring op te doen. Plus500 is een erg goede broker alwaar je helemaal gratis een demoaccount kunt aanmaken om beleggen uit te proberen.

Een groot voordeel van de software van Plus500 is het feit dat deze zo eenvoudig is. Met de knoppen kopen en verkopen kan je snel een positie openen en je hebt geen last van allerlei ingewikkelde termen. Plus500 is dan ook een geweldige plek om te beginnen met beleggen!

 • Je geld staat er 100% veilig: Plus500 heeft een licentie bij de FCA
 • Ontvang een onbeperkte demo: €20.000 om beleggen mee te oefenen.
 • Handel in alle populaire effecten: van valuta tot Nederlandse aandelen.
 • Voor iedereen: toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment