Belegger worden is simpel

Belegger worden is simpeler dan ooit! In dit artikel bekijken we hoe je in enkele simpele stappen ook kunt beginnen met beleggen. Door te leren hoe je kunt beleggen ontdek je hoe je meer uit je geld kunt halen: zelfs met kleine bedragen zoals honderd of tweehonderd euro kan je eenvoudig geld verdienen door geld te beleggen in onder andere aandelen en Forex.

Beleggen simpel dankzij gebruiksvriendelijke software

Doordat er steeds meer gebruiksvriendelijke software op de markt komt is het eenvoudiger dan ooit om te beleggen. Een goed voorbeeld van deze software is de geheel Nederlandstalige software van Plus500. Plus500 is een grote broker alwaar het mogelijk is om orders door te geven voor het kopen en verkopen van aandelen, grondstoffen en valutaparen.

Hieronder zie je een screenshot van de software. Binnen de software kan je eenvoudig een bepaald effect vinden waar je in wilt beleggen. Zodra je dit effect hebt gevonden kan je besluiten om deze te kopen of verkopen. Wanneer je een effect koopt verdien je geld zodra de waarde toeneemt terwijl je door te verkopen of door short te gaan juist geld verdient bij een dalende koers.

Ook aan de slag? Klik hier en ontvang een demo van €20.000 om mee te beleggen >>

simpele belegingssoftware

Beleggen is simpel.. nu nog succesvol beleggen

Veel mensen vragen me waarom zo weinig mensen beleggen wanneer het zo simpel is. Wel dit komt doordat belegger worden simpel is, maar door een verkeerde mindset is het voor veel mensen lastig om een succesvolle belegger te worden. Uit mijn eigen ervaring en uit de ervaring van veel andere beleggers is al met regelmaat gebleken dat de mensen die slagen dit niet doen vanwege hun geweldige strategie maar vanwege hun manier van denken en doen.

Wanneer je tien mensen een sterk systeem geeft behalen al die tien mensen toch een ander resultaat. Dit komt doordat we allemaal te maken hebben met andere waardes, emoties en karaktertrekken. Zodra je doorhebt wat je sterke en zwakke punten zijn als een belegger kan je succesvoller worden dan menig andere belegger.

Verliezen om te winnen

Een belangrijke eigenschap van de succesvolle belegger is dat hij of zij durft te verliezen. Door met regelmaat je verlies te nemen zorg je ervoor dat je inzet niet verdampt door één verkeerde beslissing. Aan de andere kant is het juist belangrijk om je winsten zo lang mogelijk open te laten staan zodat je een zo goed mogelijk resultaat behaald.

Dit doe je door van tevoren te bepalen waar je winst en waar je verlies neemt. Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat je het laagste of hoogste punt op een dag in de eerste instantie gebruikt als punt om verlies te nemen. Vervolgens mag je dit moment wat ook wel een stop loss wordt genoemd alleen in de gunstige richting bewegen waarbij je maximale verlies minder wordt: op die manier zorg je ervoor dat je winst maximaliseert zonder dat je risico’s explosief toenemen. 

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!