Hoe kan je met 50 euro beleggen?

De laatste tijd hebben we van veel mensen de vraag ontvangen of het mogelijk is om met 50 euro te beleggen. Het antwoord is ja, dit is zeker mogelijk! Door met een klein bedrag te beginnen met beleggen kan je zonder een groot risico te lopen toch de mogelijkheden van beleggen uitproberen.

Wil je eerst gratis met een demo beleggen?

Lijkt het je leuk om beleggen geheel gratis uit te proberen door middel van een onbeperkte demo? Dan is het goed om te weten dat er op het moment meerdere brokers zijn waar je geheel risicoloos een behoorlijk geldbedrag kunt gebruiken om te beleggen.

Gebruik de onderstaande knop om beleggen direct uit te proberen met een gratis demo:

Waar kan je met 50 euro aandelen kopen?

BUX Zero is alleen beschikbaar voor de mobiele telefoon. Je kunt er voor kiezen om gebruik te maken van eToro wanneer je met een klein bedrag wilt beleggen. De minimale storting bij eToro bedraagt echter € 200 in plaats van € 50. Wel kan je bij eToro andere beleggers volgen, waardoor je zelf niet de lastige beslissingen hoeft te nemen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Een goede broker om aandelen te kopen is BUX Zero. Bij BUX Zero kan je namelijk al vanaf € 1 aandelen kopen en je kunt zelfs met een Tikki betalen. Een groot voordeel is dat je bij BUX Zero geen commissies betaalt: hierdoor kan je ook met een kleiner bedrag een positief rendement behalen. Bovendien ontvang je direct een gratis aandeel wanneer je een account opent via de onderstaande link:

72% van de retail beleggers verliest geld.

50 euro investeren

Investeren in een fonds

Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks 50 euro te beleggen in een fonds. Op die manier  bouw je langzaam een mooi vermogen op. Het is dan wel aan te raden om de fondsen een langere periode vast te houden. Zeker met een klein bedrag als 50 euro kunnen de transactiekosten snel oplopen. Bij DEGIRO kan je, wanneer je voldoende geld opspaart, gratis fondsen kopen uit de kernselectie. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

Je kleingeld beleggen

Wanneer je met een klein bedrag van 50 euro wilt beleggen, kan je er ook voor kiezen om je kleingeld te beleggen. Dit kan je doen met de Peaks applicatie: de bedragen die je uitgeeft worden dan naar boven afgerond en dit bedrag investeer je vervolgens in bijvoorbeeld een fonds. Op die manier bouw je zonder dat je het doorhebt een klein vermogen op. Gebruik de onderstaande knop om Peaks gratis uit te proberen:

Peaks 50 euro beleggen

Investeren in crytpos’s

Wanneer je een wat hoger risico wilt nemen met je belegging van 50 euro, dan kan je besluiten om er crypto’s mee te kopen. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten waardoor je ook met een klein bedrag altcoins kunt opkopen. Het rendement op cryptomunten bedraagt soms wel tientallen procenten op een dag, maar je kunt ook gerust een vergelijkbaar bedrag verliezen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Is het mogelijk om met 50 euro te beleggen?

10 jaar geleden was het ondenkbaar dat je met 50 euro zou kunnen beleggen in aandelen. Het is dan ook indrukwekkend dat het tegenwoordig mogelijk is om te beleggen met 50 euro. Het is wel belangrijk om extra goed op de transactiekosten te letten wanneer je met 50 euro belegt: zeker bij de duurdere partijen liggen de kosten te hoog om nog een goed rendement te behalen met 50 euro.

Het is daarom belangrijk om een broker te selecteren waarbij je geen vaste commissies betaalt. Of het slim is om te beleggen met 50 euro? Dat is twijfelachtig. Wanneer je met 50 euro belegt kan je maar beperkt je risico’s spreiden. Bovendien kan je met een bedrag van 50 euro moeilijk een hoog rendement neerzetten.

Met 50 euro beleggen is dan ook vooral interessant voor beleggers die het leuk vinden om de beurs uit te proberen: een voorproefje om het zo maar te noemen. Wanneer je er klaar voor bent kan je dan in de toekomst investeren met een groter bedrag.

Slim om vroeg te beginnen

Het is overigens zeker aan te raden om al vroeg te beginnen met beleggen, zelfs met kleine bedragen. Je kunt bijvoorbeeld op jonge leeftijd al maandelijks 10, 50 of 100 euro in een indexfonds stoppen. Tijd is dan je beste vriend: over een periode van tientallen jaren kan je door rendement op rendement een mooi bedrag opbouwen.

Dit komt doordat je ook over je rendement weer rendement ontvangt. Op de lange termijn tikt dit aan waardoor je vermogen exponentieel groeit. Wanneer je vroeg begint met beleggen, heb je een veel lager maandelijks bedrag nodig om hetzelfde doel te bereiken.

Kan je 50 euro missen?

Met 50 euro beleggen kan een goed idee zijn wanneer je dit leuk vindt of wanneer je rustig wilt beginnen met het verkennen van de beurs. Het is echter wel belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je absoluut kunt missen. Ga niet beleggen met geld dat je binnenkort nodig hebt: beleggen is een risicovolle activiteit waarmee je zeker geld kunt verliezen.

Met 50 euro beleggen met een hefboom

Bij online brokers kan iedereen tegenwoordig starten met beleggen. Bij deze online aanbieders is het mogelijk om gebruik te maken van een hefboom. Dankzij de mogelijkheid om met een hefboom te beleggen kan je met een relatief laag bedrag (bijvoorbeeld 50 euro) toch een grote beleggingspositie openen.

Het mooie aan de hefboomconstructie is dat je niet meer dan je inleg kunt verliezen. Wel is het effect van verlies of winst veel sterker waardoor je in één keer meer geld kunt verliezen of winnen. Bij een hefboom van één om twintig kan je met een inzet van € 50 bijvoorbeeld voor € 1000 aan aandelen, grondstoffen of valutaparen verhandelen.

Wanneer je van een hefboom gebruikmaakt, tikken je verliezen en winsten zwaarder aan. Bij een stijging van € 1,00 met een hefboom van één om twintig verdien je direct € 20,00 of 40%! Je kunt echter ook snel je volledige inleg verliezen wanneer je een hefboom inzet. Oefen daarom eerst met een demo en bepaal of deze manier van beleggen wel bij je past.

Wat kan je wel en niet doen met 50 euro?

Normaal gesproken zul je een kleine storting van een euro of vijftig doen om de mogelijkheden van beleggen uit te proberen. Door te handelen met 50 euro ontdek je of ook jij serieus geld kunt verdienen met 50 euro en kan je uittesten welke strategie het beste voor jou werkt. Het is belangrijk om wel gewoon serieus te beleggen met die 50 euro: neem geen buitensporige risico’s en probeer echt consistent te handelen.

Wanneer het je lukt om winst te behalen met 50 euro, kan je de overweging maken om met grotere bedragen te beleggen. De regels van beleggen zijn hetzelfde. Met een groter bedrag is het in de praktijk zelfs makkelijker om je risico’s te spreiden. Toch zie je dat mensen die plotseling met grote bedragen beleggen minder goede resultaten neerzetten; dit komt doordat de verliezen harder aankomen de emoties hoger oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *