Bitvavo wallet: hoe werkt de Bitvavo wallet?

Bij Bitvavo heb je de mogelijkheid om je crypto’s op te slaan in hun online wallet. Maar wat is een wallet nu eigenlijk en hoe kan je zelf crypto’s overschrijven naar je wallet?

Wat is een wallet?

Een wallet is een online portemonnee voor cryptocurrencies. Iedere wallet heeft een uniek adres: je kunt dit adres gebruiken om cryptovaluta’s te ontvangen.

Heb je een wallet bij Bitvavo?

Bij Bitvavo heb je de beschikking over meerdere wallets. Wanneer je een cryptovaluta koopt, hoef je deze niet verplicht op een externe wallet op te slaan. Bitvavo host namelijk wallets voor iedere cryptovaluta. Hierdoor kan je gewoon, online al je cryptovaluta’s beheren. Wel zo makkelijk!

Waar vind je het adres van je wallet?

Je kunt het adres van je Bitvavo wallet vinden door naar de cryptovaluta te navigeren die je wilt kopen. Druk vervolgens op de storten knop binnen de crypto.

Bitvavo wallet storten

Je ziet hier vervolgens het adres van je wallet. Stuur je crypto naar dit adres om ze toe te voegen aan je online wallet. Let wel op: het wallet adres voor iedere cryptovaluta is anders. Zoek daarom altijd goed op wat het juiste adres is.

Wanneer je de crypto naar een verkeerd adres stuurt, kan je het volledige bedrag kwijtraken.

Waarom zijn de crypto’s nog niet aangekomen in mijn Bitvavo wallet?

  • In proces: de transactie is verstuurd en al minimaal één keer bevestigd binnen het blockchainnetwerk. Het kan enkele minuten tot uren duren voordat je de crypto’s ziet binnen je account.
  • Inspectie: Bitvavo moet alle transacties controleren om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse bank. Blijft er inspectie als status staan? Dan is het verstandig om contact op te nemen met Bitvavo via [email protected].
  • Goedgekeurd: de cryptocurrencies zijn veilig aangekomen binnen je Bitvavo wallet. Je kunt ze nu naar hartenlust verkopen of laten staan.

Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor de crypto’s niet aankomen binnen je wallet. De cryptocurrency moet bijvoorbeeld wel ondersteund worden door je wallet: je kunt geen Bitcoins versturen naar een Ethereum adres.

Ook is het voor sommige crypto’s vereist om een extra beschrijving mee te geven (bij bijvoorbeeld EOS en XRP). Zonder de benodigde transactie-ID komt de crypto niet aan in je wallet.

Ook moet je voldoende fees betalen voor het versturen van je transactie. Wanneer je dit niet doet, wordt de transactie niet opgenomen in een block en komen de crypto’s ook niet aan.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Bitvavo via [email protected].

Maak gebruik van een hardware wallet

Bitvavo doet er alles aan om je crypto’s zo veilig mogelijk om te slaan. In dit artikel kan je lezen welke maatregelen ze zoal toepassen.

Toch kan het zeker bij grote bedragen verstandig zijn om het heft in eigen hand te nemen. Dit doe je door je crypto’s op te slaan op een hardware wallet. Je kunt een hardware wallet op een fysieke locatie opslaan, waardoor je minder makkelijk bestolen kunt worden.

Veelgestelde vragen

Bij Bitvavo maak je gebruik van verschillende wallets. Je Bitcoins gaan bijvoorbeeld in een andere wallet dan je Ethereum crypto. Gelukkig heb je hier als gebruiker weinig erg in: je kunt met één account direct toegang krijgen tot alle crypto’s.

Bij Bitvavo heb je beschikking uit meerdere hosted wallets. Je kunt deze gebruiken om eenvoudig crypto’s op te slaan: dit gebeurt eigenlijk al vanzelf wanneer je bijvoorbeeld Bitcoins koopt. Het is ook mogelijk om crypto’s te versturen naar je wallet, of om ze juist op te nemen.

Een Bitvavo wallet is een plek waar je Bitcoins opslaat. Bitcoins zijn eigenlijk niets minder dan een combinatie van enen en nullen. Een wallet kan zowel cold als hot zijn. Een cold wallet is een hardware wallet en is niet verbonden met het internet. Bij Bitvavo maak je echter gebruik van een hot wallet, aangezien deze verbonden is met het internet.

Elke crypto bij Bitvavo heeft een uniek wallet adres. Ben je benieuwd wat het wallet adres is van de crypto die je wilt verhandelen? Navigeer dan naar de betreffende crypto en klik op storten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

2 reacties


  • Jerry van leeuwen

    Beste Bitvavo,Ik heb een vraag, kan ik meerder wallets op 1 account openen?Dus meerdere verschillende plekken om diverse investerings doelen apart te scheiden van elkaar.Ik heb nu 1 account maar zou dit willen uitbreiden.Is dit mogelijk?Kan je meerdere inlog accounts hebben?MvgJerry

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *