is BUX Zero een scam?

Voordat je een account opent bij BUX, ben je misschien benieuwd of deze broker een scam is. In dit artikel onderzoeken we of BUX oplichting is!

Update 2024: BUX Zero is overgenomen door ABN en rekent nu €3 servicekosten per maand, waardoor de broker niet langer voordelig is in vergelijking met de concurrentie. Je kunt bij andere brokers terecht:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Is BUX een scam?

Uit ons onderzoek is gebleken dat BUX Zero geen scam is. Je kunt bij BUX Zero tegen lage tarieven beleggen in aandelen & ETF’s. Je geld wordt gewoon uitbetaald wanneer je een opnameverzoek instuurt.

Update 2024: BUX Zero is ondertussen overgenomen door ABN AMRO. BUX Zero heeft de crypto afdeling echter niet meeverkocht, waardoor veel gebruikers fors geld hebben verloren doordat de BUX token plotseling waardeloos is geworden. Niet erg netjes!

Waarom BUX geen oplichting is

  • BUX Zero staat onder toezicht van de AFM
  • Tegoeden van klanten worden los bewaard in een stichting
  • Het geld op je BUX rekening staat veilig tot € 100.000
  • De klantenservice is ook telefonisch bereikbaar
  • Het bedrijf is gevestigd binnen de Europese Unie

Ons onderzoek in details

We hebben BUX Zero uitgebreid onderzocht, zodat we kunnen vaststellen of het een scam is. BUX Zero staat onder toezicht van de AFM of voluit Autoriteit Financiële Markten. Deze Nederlandse toezichthouder ziet erop toe dat brokers zich aan strenge regels houden, wat een goed teken is voor de betrouwbaarheid van BUX.

Ook is het een goed teken dat BUX Zero gewoon in de Europese Unie gevestigd is. Je kunt via de klantenservice zowel via de live chat als via de telefoon snel contact opzoeken met het bedrijf.

Bovendien heeft het bedrijf voldoende maatregelen getroffen om je geld veilig te stellen. Wanneer je geld stort, dan wordt dit opgeslagen op een rekening van de ABN AMRO. Deze bank valt onder het depositogarantiestelsel, waardoor je tegoeden bij een faillissement tot een bedrag van € 100.000 zijn beschermd. Bovendien worden de tegoeden van klanten op losse rekeningen opgeslagen. Wel een veilig idee!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *