Veilig beleggen bij een buitenlandse broker

Wanneer je veel geld wilt gaan beleggen is het verstandig om voor een vermogensrekening te gaan bij een Nederlandse aanbieder. Wanneer je echter besluit om te beleggen in CFD’s (tot een bedrag van €20,000) is het prima mogelijk om dit bij een buitenlandse CFD broker te doen. Let echter wel op de volgende punten om veilig te kunnen beleggen bij een buitenlandse broker.

Controleer de financiële toezichthouder

veilig beleggen brokersVeel brokers hebben een hoofdkantoor in Cyprus, deze locatie is vaak gekozen vanwege de belastingvoordelen. Dit betekent echter niet dat de broker geen licentie heeft bij een toezichthouder. Neem bijvoorbeeld de broker Plus500; het hoofdkantoor is gevestigd in Haifa. De broker heeft echter wel een officiële inschrijving bij de Financial Conduct Authority’ de financiële waakhond van Engeland.

Wanneer een broker bij een buitenlandse waakhond staat ingeschreven is het belangrijk om na te gaan wat de regels van deze toezichthouder zijn. Tot welk bedrag staat je geld bij de broker bijvoorbeeld veilig? In het zeldzame geval dat een broker failliet zou gaan is het immers belangrijk om te weten wat er met je geld gebeurt.

Ga de betrouwbaarheid extra na

Bij een buitenlandse broker is het extra belangrijk om de betrouwbaarheid na te gaan. Zoek daarom online meer informatie op over de broker. Ga voor de rest na wat de regels van de betreffende toezichthouder zijn op de beleggingsrekening. Op die manier voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Veiligstellen geld klanten

Gelukkig nemen de meeste brokers voldoende maatregelen om het geld van klanten veilig te stellen. Bij Plus500 wordt het geld van beleggers bijvoorbeeld op aparte rekeningen vastgehouden en belegt het bedrijf niet met deze tegoeden. Hierdoor zal het geld bij een faillissement niet verloren gaan waardoor je dus veilig met een leuk bedrag kunt gaan beleggen bij de broker.

bescherming klantengeld

Plus500 is één van de veiligste CFD brokers. Klik hier om een gratis demo aan te maken bij Plus500!
Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment