BLOX review (2023): is dit een betrouwbare crypto broker?

BLOX is een Nederlandstalige crypto applicatie waarmee je in ruim 35 verschillende crypto’s kunt handelen. Het is het doel van BLOX om het verhandelen van crypto zo eenvoudig mogelijk te houden. In deze uitgebreide review onderzoek ik of het BLOX is gelukt om crypto toegankelijk te maken voor het grote publiek.

BLOX in het kort

BLOX is een mobiele applicatie van het bekende BTC Direct dat al bestaat sinds 2013. BLOX blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en maakt het mogelijk om snel in de bekendste cryptomunten te handelen. BLOX is met 1% aan transactiekosten duurder dan Bitvavo (0,25%) en Binance (0,5%), maar geeft aan iedere gebruiker wel €10 aan gratis crypto weg. Dit maakt het zeker de moeite waard om een account te openen bij deze partij, gebruik de onderstaande knop om direct je gratis €10 te ontvangen:

Gebruik code <CODE> om gratis €10 aan crypto te ontvangen!

Opgericht in:2018
Minimum storting:€1
iDeal:Ja
Kosten:1%
Staking:Nee
Toezicht:DNB registratie
Crypto storten & opnemen:Nee
Platform:Mobiel platform

Hoe kan je een account openen bij BLOX?

Het openen van een account bij BLOX is zo gedaan:

 • Klik hier om direct de mobiele applicatie van BLOX te downloaden
 • Gebruik de code <X> en ontvang €10 aan gratis crypto
 • Vul je persoonlijke gegevens in; je naam, mailadres en wachtwoord
 • Deel hoeveel ervaring je hebt met beleggen
 • Bevestig wat de herkomst is van je stortingen (bijvoorbeeld je inkomen)

Nadat je een account hebt geopend, is het aan te raden om een 2FA (twee-factor authenticatie) code in te stellen. Op die manier voorkom je dat kwaadwillende je cryptomunten stelen.

Hoe werkt het platform van BLOX? Korte handleiding

Een positief punt binnen mijn BLOX review is de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie. Je kunt alle functies die je nodig hebt vinden binnen 4 verschillende tabbladen.

Koersen

Onder het tabblad koersen kan je cryptomunten kopen en verkopen. Selecteer de cryptomunt waarvan je de actuele koers wilt raadplegen en je ziet vervolgens direct hoe de koers zich heeft ontwikkeld.  Je kunt bij BLOX al vanaf €1 een cryptomunt kopen.

Het kopen van cryptomunten bij BLOX is simpel:

 1. Klik op de cryptomunt die je wilt kopen
 2. Druk vervolgens op de Koop knop
 3. Vul het bedrag in waarvoor je crypto wilt kopen en druk op Verder
 4. Bevestig vervolgens de aankoop

BLOX order plaatsen

Kluis

Ben je benieuwd hoe je crypto beleggingen het doen? Binnen de kluis zie je direct of je winst of verlies maakt.

Verdien

Ken je vrienden die interesse hebben in crypto? Je kunt ze dan gratis €10 aan crypto geven! Bovendien ontvang je vervolgens 20% van alle handelskosten die ze maken. Dat kan lekker oplopen!

BLOX uitnodigen

Instellingen

Onder het laatste tabblad kan je je wachtwoord wijzigingen en contact opnemen met de klantenservice.

Geld storten bij BLOX

Je kunt bij BLOX geld storten met alle bekende betaalmethoden, denk hierbij aan:

 • iDEAL
 • Bankoverschrijving
 • Bancontact voor België
 • Creditcard (Visa en Mastercard)

Het storten (en opnemen) van tegoeden is bij BLOX bijna altijd gratis. Alleen wanneer je met je creditcard geld stort betaal je 1,5% aan kosten. Het storten van geld is bij BLOX zo gedaan en scoort dus goed binnen deze review.

Aanbod aan crypto’s

Ook aan het aanbod zie je direct dat BLOX zich vooral richt op de beginnende belegger. Je kunt bij BLOX namelijk alleen investeren in de bekendste cryptomunten. Op het moment van schrijven kan je bij BLOX 37 verschillende cryptomunten verhandelen. Voorbeelden van crypto’s die je kunt kopen en verkopen bij BLOX zijn: Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Solana en Ripple.

Zelf vind ik het aanbod aan cryptomunten wat te beperkt, maar dit komt doordat ik zelf ook graag in minder bekende altcoins beleg.

Verwacht verder geen speciale extra functies. Je kunt bij BLOX niet speculeren op dalende koersen of andere beleggers volgen zoals dat wel kan bij eToro. Ook is het niet mogelijk om een extra rendement te behalen met staken. Veiliger; maar wel minder interessant.

BLOX cryptos

Wat zijn de kosten bij BLOX?

Je rendement wordt voor een groot deel bepaald door de kosten die je betaalt: bij BLOX betaal je een standaard kostenpercentage van 1% over je transacties. Dit kostenpercentage ligt lager dan bij sommige andere Nederlandse aanbieders, maar is zeker niet het laagste op de markt.

Bij Bitvavo betaal je bijvoorbeeld maximaal 0,25% en bij Binance rond de 0,125! Wanneer je kosten belangrijker vindt, kan je dus beter voor een andere partij kiezen.

[table “462” not found /]

De Bitcoin prijs kan verder ook verschillen van broker tot broker. Let erop dat hierdoor je kosten hoger of lager dan verwacht kunnen uitvallen.

Hoe betrouwbaar is BLOX?

Registratie & regulatie

BLOX is geregistreerd onder de merknaam BTC Direct bij de Nederlandsche Bank. Dit is een goed teken: BLOX houdt zich aan de Nederlandse regel- en wetgeving.

Een ander goed teken voor de betrouwbaarheid van BLOX, is dat het moederbedrijf al bestaat sinds 2013. Dit betekent dat de broker al bijna 10 jaar actief is zonder vervelende hacks.

De BLOX wallet

BLOX bewaart alle cryptomunten in een centrale wallet. In tegenstelling tot bij sommige andere brokers kan je dan ook geen crypto’s storten of opnemen. Dit heeft als voordeel dat je zelf niet een wallet hoeft te beschermen. Een duidelijk nadeel is het gebrek aan controle, omdat BLOX op papier de eigenaar is van de cryptomunten.

Als het gaat om beveiliging lijkt het goed te zitten bij BLOX. Het grootste deel van de cryptomunten wordt opgeslagen op zogenaamde cold wallets. Cold wallets zijn niet verbonden met het internet, waardoor ze lastiger te hacken zijn. Er zijn bovendien voldoende beveiligingsprotocollen die voorkomen dat de cryptomunten zomaar gestolen worden.

Voor crypto beleggers die controle enorm belangrijk vinden is BLOX echter geen optie. Je blijft namelijk volledig afhankelijk van de beveiliging van het bedrijf.

Stabiliteit & storingen

BLOX heeft in de laatste jaren niet altijd een even goede betrouwbaarheid opgebouwd op het gebied van stabiliteit. Ze hadden te maken met verschillende storingen waardoor gebruikers geld hebben verloren. Het is als gebruiker belangrijk om snel je crypto’s te kunnen verkopen, zeker wanneer er sterke marktbewegingen plaatsvinden. Het lijkt erop dat BLOX haar stabiliteit & bereikbaarheid heeft verbeterd in 2023.

BLOX ervaringen

Conclusie: Is BLOX een goede crypto exchange?

BLOX is niet de beste crypto exchange, maar ik heb dan ook niet het idee dat BLOX de beste probeert te zijn. Deze crypto app richt zich vooral op de beginnende belegger die met weinig kennis toch in Bitcoins en andere cryptomunten wilt investeren. BLOX doet voor deze doelgroep weinig fout en met de gratis €10 aan crypto kan het aantrekkelijk zijn om een account te openen:

Gebruik code <CODE> om gratis €10 aan crypto te ontvangen!

Veelgestelde vragen over BLOX

Zelf zou ik beleggen in crypto nooit veilig noemen: koersdalingen van tientallen procenten komen regelmatig voor. Gelukkig belooft BLOX wel dat ze je tegoeden zo goed mogelijk beschermen. Dit doen ze door je cryptomunten offline op te slaan. Bovendien heeft BLOX een registratie bij DNB wat normaal een positief teken is voor de veiligheid.

BLOX is nu alleen beschikbaar als mobiele applicatie. Wanneer je met je desktop in cryptomunten wilt beleggen, kan je software van het moederbedrijf BTC Direct proberen.

Het aanmaken van een account is bij BLOX helemaal gratis. Als nieuwe gebruiker ontvang je bij deze crypto exchange zelfs gratis €10 aan crypto! Het verhandelen van cryptomunten van BLOX is vanzelfsprekend niet gratis: hier betaal je 1% aan transactiekosten voor. Ik heb voor de rest geen vervelende, verborgen kosten ontdekt.

Er zijn geen lastige voorwaarden om €10 aan gratis crypto te ontvangen: je hoeft alleen een account te openen en dat is het! Wel mag je maar één keer gebruikmaken van de actie en moet je de code <CODE> invoeren bij het aanmaken van een account.

De applicatie van BLOX is momenteel beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans. Gebruikers uit heel Europa kunnen een account openen bij BLOX.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *