Bitvavo staking: hoe werkt staken bij Bitvavo?

Wanneer je gebruikmaakt van staking, kan je een nog hoger rendement behalen met je crypto’s bij Bitvavo. Door te staken, ontvang je eigenlijk een soort rente over je crypto’s. Dit bedrag wordt vervolgens wekelijks toegevoegd aan je account. Maar wat is staking nu eigenlijk en hoe werkt het precies bij Bitvavo?

Tip: heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik hier om een account te openen & betaal geen transactiekosten over je eerste € 10.000 aan posities!

Wat is staking?

Staking is een beloning die je ontvangt voor het vasthouden van een crypto in je wallet. Je kunt deze beloning eigenlijk het beste vergelijken met de spaarrente die je ontvangt op je bankrekening. Er is echter één groot verschil: de rente op crypto’s ligt een stuk hoger.

Overigens kan je niet alle cryptocurrencies staken: dit geldt alleen voor crypto’s die gebruikmaken van Proof-of-Stake. Je werkt dan mee aan het goedkeuren van transacties waardoor het netwerk goed blijft functioneren. Gelukkig kan je bij Bitvavo eenvoudig zien bij welke munten het mogelijk is om te staken.

Hoe werkt staken bij Bitvavo?

Staken is bij Bitvavo gelukkig niet moeilijk: je hoeft hiervoor alleen één simpele knop om te zetten. Onder instellingen kan je bij de vraag staking aangeven dat je dit graag wilt inschakelen.

Staking Bitvavo

Nadat je staking hebt ingeschakeld, wordt dit automatisch geactiveerd. Je ontvangt dan iedere week een mailtje met het bedrag dat je aan staking ontvangt.

In de meeste gevallen ontvang je staking door meer van dezelfde crypto te ontvangen. Hierdoor groeit je portfolio dus zonder dat je zelf geld hoeft uit te geven!

Hoeveel kan je bij Bitvavo verdienen met staking?

Je kunt bij Bitvavo in de staking sectie zien hoeveel je kunt verdienen met staking. Je ziet daar de geschatte opbrengsten op jaarbasis en je kunt ook zien hoeveel je al ontvangen hebt. Op Bitcoin is het percentage op het moment van schrijven bijvoorbeeld 0,82% terwijl je op Cardano 5% ontvangt.

Let erop dat deze percentages kunnen schommelen. Het protocol kan veranderen en ook Bitvavo kan wijzigingen doorvoeren. Gelukkig heb je altijd een goed overzicht van de percentages die je kunt verdienen met staking.

Staking Bitvavo overzicht

Wat is de beste staking cryptomunt bij Bitvavo?

De cryptomunt met het hoogste staking percentage, is niet per definitie de beste cryptomunt om te kopen. Wanneer een cryptomunt 5% staking uitkeert maar 50% in waarde daalt, dan zit je met een flink verlies. Tegelijkertijd kan een munt met 1% staking en een winst van 50% een stuk aantrekkelijker zijn.

Staar je dan ook niet blind op de staking percentages. Het is belangrijker om goed onderzoek te doen naar de onderliggende cryptomunt. Op die manier voorkom je dat je geld pompt in een zogenaamde ‘shitcoin’ die eigenlijk niets waard is. In dit artikel kan je meer lezen over hoe investeren in verschillende cryptomunten in zijn werking gaat.

Welke cryptomunten kan je staken bij Bitvavo?

Wat zijn de voordelen van staken bij Bitvavo?

Je kunt bij Bitvavo zonder ingewikkelde apparatuur aan staken doen en daarmee zonder veel moeite een extra rendement behalen. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is één of meerdere van de genoemde crypto’s vast te houden op je account.

Bovendien ondersteun je de blockchain van je favoriete cryptocurrency. Wanneer je toch al van plan was om de betreffende cryptomunt vast te houden, behaal je bovendien een mooi extra rendement.

Wat zijn de nadelen van staken bij Bitvavo?

Vergeet niet dat je crypto’s in de wallet bij Bitvavo staat. Zoals je in dit artikel kunt lezen, doet Bitvavo er alles aan om je crypto’s zo goed mogelijk te beschermen. Toch heb je niet volledig de controle over je tegoeden wanneer je ze vasthoudt bij Bitvavo.

Ook valt het rendement soms tegen in verhouding met andere aanbieders. Wanneer je een hoger staking percentage wilt behalen, kan het interessant zijn om een account te openen bij een andere aanbieder.

Is het verstandig om te staken bij Bitvavo?

Zelf maak ik gebruik van staking. Wanneer je toch al van plan bent om je crypto vast te houden, kan het een mooie extra bron van inkomsten zijn.

Gezien de betrouwbaarheid van Bitvavo, denk ik dat het risico beperkt is. Wanneer je niet panisch wordt van het idee dat je crypto’s staan opgeslagen bij een derde partij kan je dan ook zeker de staking optie binnen je account aanzetten.

Veelgestelde vragen

Wanneer je aan staking doet bij Bitvavo, blijf je gewoon de eigenaar van je digitale valuta. Je kunt dus gewoon je crypto’s tussentijd opnemen. Wel is het belangrijk om te onthouden dat Bitvavo geen bank is en da crypto’s dus minder goed beschermd zijn dan normaal geld op je bankrekening. Bij eventuele problemen is er dus geen garantie van €100.000.

Het is op elk moment mogelijk om je digitale valuta te verhandelen of opnemen. Bitvavo stelt dus geen vervelende beperkingen wanneer je aan staking doet.

Het is eenvoudig mogelijk om staking weer uit te zetten. Dit doe je door naar instellingen te navigeren en door staking daar uit te schakelen. Er zijn verder geen consequenties verbonden aan het uitschakelen van staking op je acccount.

Meer lezen over Bitvavo & crypto

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *