Waves kopen: hoe kan je beleggen in Waves?

Waves is een cryptocurrency die in het leven werd geroepen door Alexander Ivanov. Tijdens de ICO die plaatsvond ter introductie van deze cryptomunt op de markt werd 30.000 BTC (bitcoin) binnengehaald. De interesse en het vertrouwen in het project was dan ook van bij de start enorm. Op het ogenblik van de ICO vertegenwoordigde de opgehaalde 30.000 bitcoin een waarde van zo’n slordige 15 miljoen dollar. Denk je dat de Waves cryptocurrency ook in de toekomst goed gaat presteren? Dan kan het slim zijn om te beleggen in Waves door de munt te kopen.

Hoe kan je Waves kopen?

Waves is een cryptomunt met de nodige potentie. Waves zou namelijk een goede vervanging kunnen zijn van veel type derivaten. Wanneer je op het platform bijvoorbeeld een bitcoin wilt verhandelen, dan ontvang je daarvoor een zogenaamde wbitcoin die de waarde van de bitcoin één op één volgt. Wil je ook zelf beleggen in de potentie van Waves? We bespreken direct hoe je het beste in waves kunt investeren.

Wil je de Waves cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Waves kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Niet zomaar een cryptomunt

Eigenlijk doen we afbreuk aan de waarde van Waves door ze louter en alleen te bestempelen als een cryptomunt. Eigenlijk is het namelijk vooral een decentraal platform voor ontwikkelaars. Op dit platform kunnen tokens en cryptovaluta worden verhandeld. Bovendien is Waves ook een zeer grote exchange die beschikt over een decentraal karakter. Daarmee weet ze zich te onderscheiden vergeleken met andere partijen die deel uitmaken van de cryptomarkt.

Om gebruik te kunnen van de gedecentraliseerde exchange genaamd ‘Waves DEX Platform’ moet je uiteraard in het bezit zijn van de WAVES-token of een andere cryptomunt.

beleggen in waves

Voordelig platform voor ICO’s

Van Waves is bekend dat ze zich voor het overgrote merendeel richt op het creëren van een interessante omgeving voor ICO’s. Een ICO of een ‘Initial Coin Offering’ is een belangrijke stap voor elke blockchainapplicatie en elke cryptomunt. Door het organiseren van een ICO kunnen er financiële middelen worden aangeworven om de ontwikkeling en ondersteuning van de toepassing verder uit te breiden. Bovendien kan met dit geld ook marketing worden gevoerd.

Uiteraard is Waves niet het enige platform waar ICO’s op opgezet kunnen worden. Het bekendste platform op dit vlak is Ethereum. Waarom zou je dan toch willen investeren in Waves? Omdat dit platform het mogelijk maakt om ICO’s op te zetten tegen veel lagere kosten. Dat maakt dit platform ongelofelijk toegankelijk voor elke ontwikkelaar. Heel wat mensen die over een goed concept beschikken voor een blockchainproject of cryptomunt realiseren deze nooit omwille van de hoge kosten die een ICO met zich meebrengt. Het platform van Waves brengt daar verandering in.

De gedecentraliseerde exchange WavesDex

WavesDex is één van de twee onderdelen van Waves. Het gaat hierbij om de gedecentraliseerde exchange die draait in de Waves-wallet. Binnen deze exchange is het mogelijk om WAVES en elke andere token te verhandelen die door het platform wordt ondersteund. Denk hierbij onder meer aan:

Naast de bovenstaande cryptomunten biedt het platform ook ondersteuning aan zogenaamde fiat-transacties. Dit betekent dat je kunt handelen in cryptomunten met onder meer de Amerikaanse dollar en onze eigen euro. Het bijzondere van deze gedecentraliseerde exchange is de aanwezigheid van meer dan 12.500.000 markten. Bovendien zijn er sinds de lancering van het platform reeds meer dan 5000 verschillende tokens toegevoegd.

Handelen tegen zeer lage transactiekosten

Waarom zou je nu precies gebruik moeten maken van de WavesDex exchange? Niet alleen omwille van het grote aanbod aan markten, maar ook omwille van de lage kosten die worden gehanteerd. Voor het grootste deel van de exchanges op de markt geldt dat ze rond de 1 procent transactiekosten rekenen op de transactiewaarde. Voor WavesDex geldt dat ze een vergoeding aanrekent van 0,003 WAVES voor elke trade. Dat is (afhankelijk van de koers) echt significant voordeliger. Hierdoor kan je echt behoorlijk veel geld besparen.

Waves-NG

Het tweede onderdeel van Waves luistert naar de naam Waves-NG. Dit is het zogenaamde consensusalgoritme. Deze is gebaseerd op het voorstel van Bitcoin-NG van Emin Gun Sirer. Dit systeem is specifiek in het leven geroepen om de transactiesnelheid waar Bitcoin over beschikt te vergroten.

De beperkingen waar Bitcoin tegenaan loopt geldt overigens ook niet alleen voor die cryptomunt. Ook andere grote namen uit de cryptomarkt zoals Litecoin en Ethereum hebben te kampen met hetzelfde probleem. Voor Waves geldt dat ze door gebruik te maken van het Bitcoin-NG protocol aanzienlijk meer transacties kan verwerken.

De implementatie van de Bitcoin-NG benadering zorgt er gecombineerd met het proof-of-stake model van Waves voor dat er in theorie honderden transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Ook dit gegevens maakt Waves kopen het overwegen meer dan waard.

Wat zijn de voordelen van Waves?

In Waves investeren zorgt er voor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Er wordt naarstig aan het platform van Waves gesleuteld waardoor de voordelen in de toekomst meer kunnen toenemen. Enkele voordelen waar je vandaag als investeerder in Waves op kan rekenen zijn:

  • Trades kunnen ongelofelijk voordelig worden uitgevoerd voor 0,03 WAVES;
  • Met een keuze uit 12.500.000 markten is Waves een ongelofelijk veelzijdige en potentierijke exchange;
  • Het consensusalgoritme waar Waves gebruik van maakt zorgt ervoor dat je veel transacties per seconde kunt uitvoeren.
  • De waves cryptomunt is schaars: er zijn nooit meer dan 100.000.000 munten beschikbaar.

Spreken deze voordelen jou ook wel aan? Dan zou beleggen in Waves ook voor jou potentieel interessant kunnen zijn.

Wat zijn de nadelen van Waves?

Er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen verbonden aan Waves. Op moment van schrijven is het dan ook zo dat er nog aardig aan het project moet worden gewerkt. In het bijzonder de blokinterval blijkt nog niet voldoende groot te zijn. Dit brengt echter op zich ook weer het nodige potentieel met zich mee. Mocht het team achter Waves er in slagen om dit pijnpunt op te kunnen lossen met het oog op de toekomst zou hier potentieel zomaar eens nog een extra interessante meerwaarde uit kunnen voortvloeien. Dit kan dan een goede reden zijn om te investeren in de Waves cryptomunt.

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *