Ark kopen: hoe kan je beleggen in Ark?

Op dit moment zijn er wel duizenden verschillende cryptocurrencies te vinden waar je in kunt beleggen. De meeste mensen zijn wel bekend met Ripple of Bitcoin, maar er zijn genoeg andere projecten die ook heel veel beloftes waar kunnen gaan maken. Eén van deze projecten is Ark. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van het project Ark en of het een munt is waar je in zou moeten beleggen? Lees dan snel verder, we laten je het in dit artikel namelijk allemaal zien!

Hoe kan je Ark kopen?

Ark is een blockchain platform dat het mogelijk maakt om via het SmartBridge protocol verschillende blockchains met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen systemen gebouwd op Bitcoin en Ethereum verbonden worden en met elkaar samenwerken. Het platform van Ark is gebruiksvriendelijk waardoor de acceptatie van cryptocurrency in de toekomst kan toenemen. Dit kan het aantrekkelijk maken om Ark te kopen.

Wil je de Ark cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Ark – functie van het project

Laten we eerst kijken naar wat Ark voor project is.  Eén van de belangrijkste doelen binnen het project van Ark is dat ze blockchain technologie naar het grote publiek willen brengen. Ze zijn van plan om dit te doen door het verstrekken van eenvoudige diensten die ook door niet-crypto experts gebruikt kunnen worden. Eén manier waarop ARK dit doet is door het creëren van een ecosysteem dat elk individu of bedrijf in staat zal stellen om hun eigen blockchain te maken in een paar minuten. Ze hebben de focus gelegd op zoveel mogelijk verschillende soorten blockchains om ervoor te zorgen dat ieder bedrijf het project kan gebruiken.

beleggen in Ark

Belangrijkste onderdelen van ARK ecosysteem

Het is dus Ark zijn doel om de blockchains echt toegankelijk te maken voor andere bedrijven. Nu rijst de vraag uiteraard op hoe het ecosysteem van Ark er precies uitziet. Er worden verschillende functies ingebouwd in het ecosysteem van ARK die ervoor zorgen dat de doelstellingen behaald worden. We hebben deze functies hieronder even voor je op een rijtje gezet:

  • Smart Bridge – Het Smart Bridge concept zal door ARK gebruikt worden om “bruggen” te maken tussen verschillende blockchains. Dit zorgt ervoor dat ARK eigenlijk een soort tussenpersoon wordt tussen de blockchains. Dit zorgt ervoor dat communicatie tussen ongelijksoortige ketens niet meer mogelijk is. Hoewel andere projecten aan een soortgelijke functie werken is Ark de enige die het is gelukt om het echt te laten werken.
  • Verschillende programmeertalen – zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er heel veel talen op het gebied van programmeren. De ARK ontwikkelaars waren zeer duidelijk in hun intentie om ontwikkeling in zoveel mogelijk codeertalen mogelijk te maken. Dit deden ze met name om zoveel mogelijk softwareontwikkelaars bij het project te betrekken. Dit is dan ook de reden dat eigenlijk alle talen die vandaag de dag bekend zijn worden ondersteund op het platform. Het ARK team belooft dat ze ook nieuwe, minder bekende, codeertalen op zullen gaan nemen.
  • Push Button Deployable Blockchains – dit lijkt een beetje een lastige term, maar dit valt mee. Zoals je aan de naam kunt zien is het met deze functie mogelijk om eenvoudig zelf een blockchain op te zetten met een druk op de knop. Dit zal iedereen in staat stellen om gemakkelijk de ARK blockchain te vormen en hun eigen blockchain project te creëren. Dit lijkt in veel opzichten op het platform van Ethereum, alleen rekent Ark geen kosten voor het bouwen.

ARK pakt het dus echt anders aan en moedigt blockchain-ontwikkeling aan. Dit project geeft iedereen een instant blockchain-in-a-box die verder gaat dan het blockchain-as-a-service concept dat wordt aangeboden door marktplaatsen als Amazon Web Services en Microsoft Azure. In feite betekent dit dat je echt een eigen blockchain kunt maken en dat je niet meer afhankelijk bent van andere partijen. Kies je voor een dienst als Amazon Web Services dan bezit je namelijk nooit echt je eigen blockchain. Met Ark kan dit daarentegen wel, hier behoud je zelf altijd weer de controle.

De totstandkoming van het project

De ARK blockchain bestaat nog niet zo heel erg lang. Dit project is namelijk pas in 2017 gelanceerd door een groep van 27 leden verspreid over de hele wereld. Dit betekent dat het gaat om een gedecentraliseerd team, er is niemand die echt de leiding heeft. Wel is het zo dat de bekende Thoorens de belangrijkste persoon is binnen het team. Hij was eerst werkzaam voor Lisk voordat hij aan het ARK-project werkte.

ARK lijkt in veel opzichten op Bitshares, Lisk en Crypti, drie oudere projecten die ook gebruik maken van het Delegated Proof of Stake (dPoS) consensus algoritme. Dit is een variant van de traditionele Proof-of-Stake (PoS) consensusalgoritmen. Dit algoritme is van belang voor het verifiëren van blokken op de blockchain. Het enige wat je hierover hoeft te weten is dat Delegated Proof of Stake sneller en beter is dan de standaard algoritmes.

In Ark beleggen via een exchange

Indien je ervoor kiest om ook te gaan beleggen in Ark dan is het noodzakelijk om hiervoor even een account aan te maken bij een exchange. Een exchange, ook wel een crypto beurs, is de plek waar je jouw cryptomunten aan kunt schaffen. Door te kiezen voor een goede exchange zoals Plus500 of Bitvavo is het mogelijk om eenvoudig en snel te belegen in Ark. Indien je het prettig vindt is het mogelijk om de munten over te zetten naar een eigen wallet, al is het natuurlijk ook mogelijk om je munten gewoon op de exchange zelf te laten staan.

Conclusie – in Ark beleggen of niet?

Zoals je in dit artikel wel hebt kunnen lezen is Ark een van de projecten  die nog wel eens groot kan gaan worden in de totale cryptomarkt. Mocht dit project daadwerkelijk op grote schaal gebruikt worden dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat de koers van Ark door het dak zal gaan. Alleen is het wel de vraag of alle doelstellingen ook echt daadwerkelijk behaald zullen worden of niet. De vraag of je zelf ook zou moeten beleggen in Ark hangt dan ook echt volledig af van jouw persoonlijke overtuiging en visie voor de cryptomarkt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *