Beleggen in Bitcoin Cash: Bitcoin Cash kopen

Steeds meer mensen profiteren van beleggingen in de Bitcoin.  Door de enorme koersstijgingen en volatiliteit is er veel geld te verdienen met het kopen van Bitcoins. Sinds kort is er echter ook de mogelijkheid om de beleggen in Bitcoin cash. Door zowel Bitcoins als Bitcoin Cash te kopen kan je nog meer geld verdienen met het handelen in de verschillende cryptocurrencies. Het is hierbij echter belangrijk om te bedenken dat je het geld net zo makkelijk kunt verliezen. Maar hoe werkt dit precies en wat is de nieuwe Bitcoin Cash precies?

Hoe kan je beleggen in Bitcoin Cash?

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen in Bitcoin Cash. De eerste manier is meer actief: je speculeert kan op koersstijgingen en koersdalingen van de cryptomunt. De tweede manier is meer gericht op de lange termijn: je koopt dan Bitcoin Cash in de hoop dat de munt meer waard wordt in de toekomst.

Actief beleggen in Bitcoin Cash

Er zijn enkele partijen waar je actief kunt beleggen in Bitcoin Cash. Een groot voordeel van actief beleggen is dat je kunt inspelen op alle kleine ontwikkelingen. De koers van Bitcoin Cash is erg volatiel. Op een dag kan de koers zomaar meerdere procenten stijgen en dalen. Door slim gebruik te maken van orders kan je vervolgens deze kleinere bewegingen meepakken.

Je kan actief beleggen bij een online broker. Eén van de beste brokers alwaar je dit kunt doen is Plus500. Bij deze broker kan je beleggen in CFD Bitcoin Cash met een hefboom tot twee waardoor je met een kleinere inleg toch veel beleggingen in deze nieuwe munt kunt uitoefenen. Bovendien kan je bij Plus500 de mogelijkheden zonder risico uitproberen met een demo.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Bitcoin Cash Plus500

Illustratie prijzen. Bitcoin Cash CFD's bij Plus500: CFD service, 76,4% verliest geld.

Bitcoin Cash kopen

Sommige andere beleggers kiezen ervoor om Bitcoin Cash te kopen. Eigenlijk kan je dit vergelijken met het kopen van aandelen. Je koopt de Bitcoin Cash dan in de hoop om er een mooie koerswinst mee te behalen.

Je kan Bitcoin Cash kopen bij diverse online partijen. Zelf ben ik een grote fan van Bitvavo. Dit platform is namelijk geheel Nederlandstalig en je kan er binnen enkele minuten door middel van iDEAL Bitcoin Cash kopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account aan te maken:

Bitvavo aanmelden

Bitcoin Cash Bitvavo

Wat wil je weten over Bitcoin Cash?

Wat is Bitcoin Cash precies?

Bitcoin Cash kan je zien als een afsplitsing van de orginele Bitcoin. Wanneer twee groepen gebruikers het oneens zijn over de toekomst van de Bitcoin, dan kan er een zogenaamde vork ontstaan en splitst de virtuele munt zich op. Dit is ook gebeurd met de Bitcoin Cash. Eigenaren van de originele Bitcoin ontvingen dan ook een gelijke hoeveelheid Bitcoin Cash op hun account.

De Bitcoin Cash heeft veel overeenkomsten met de Bitcoin. Ook de Bitcoin Cash is een decentrale munt die niet makkelijk te traceren is. Er is geen enkele partij die controle kan uitoefenen op het exacte gebruik van de munt. Dit maakt de Bitcoin Cash aantrekkelijk voor diverse groepen mensen: van de wantrouwende tot de criminelen.

Waarom is Bitcoin Cash ontstaan?

De Bitcoin Cash ontstaan doordat er een conflict was tussen twee groepen. Wanneer dit het geval is ontstaat er een zogenaamde fork waarbij de munt wordt opgesplitst in twee varianten. Het conflict rondom de Bitcoin ging over de grootte van het transactienetwerk.

De Bitcoin is relatief langzaam waarbij het uitvoeren van een transactie binnen zogenaamde blocks gemiddeld tot tien minuten duurt. Dit is natuurlijk inefficiënt wanneer je bedenkt dat de Bitcoin steeds gangbaarder wordt voor het uitvoeren van betalingen. Bitcoin Cash probeert dit probleem op de lossen door meer virtuele ruimte te reserveren voor transacties. Hierdoor kunnen transacties met Bitcoin Cash sneller worden uitgevoerd.

Bitcoin Cash

Strategie belegging Bitcoin Cash

Er zijn twee grove strategieën te bedenken voor je belegging in Bitcoin Cash. Bij de eerste focus je op iedere beweging. Je kan door middel van CFD’s bij bijvoorbeeld Plus500 zowel orders plaatsen op dalende als op stijgende prijzen. Wanneer je de beste resultaten wilt neerzetten, plaats je vervolgens orders op momenten van sterke bewegingen.

De tweede strategie is het kopen van Bitcoin Cash op een aantrekkelijk moment. Wanneer je veel vertrouwen hebt in de toekomst van cryptomunten en Bitcoin Cash in het bijzonder dan kan je deze kopen wanneer de prijs in een dipje zit. Vervolgens profiteer je direct van mooie prijstoenames.

Wanneer Bitcoin Cash kopen?

Net zoals bij het kopen van Bitcoins, is het bij Bitcoins Cash essentieel om je aankoop goed te timen. Hiervoor kan je het nieuws in de gaten houden en kijken naar patronen op de grafiek. Het mooie van beleggen in Bitcoin Cash via een online broker zoals Plus500 is dat je altijd kunt profiteren van de verschillende koersbewegingen. Je kan namelijk ook veel geld binnenhalen met een belegging wanneer de koers instort.

Bij moderne brokers heb je namelijk de optie om short te gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld bij een dalende koers. Je kan op die manier dus forse bewegingen naar beneden opvangen. Dat Bitcoin Cash erg volatiel is, is direct bij de lancering al gebleken. Wanneer je short ging bij de opening en vervolgens Bitcoin Cash zou kopen dan had je de volledige rit meegepakt.

Bitcoin Cash grafiek

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien zijn er voldoende mogelijkheden om te profiteren van deze nieuwe cryptocurrency. De prijs beweegt veel en door gebruik te maken van een hefboom kan je de potentie verder vergroten. Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken dat Bitcoin Cash er volatiel is en daarmee risicovol. Het kan dan ook verstandig zijn om eerst te oefenen met een demo.

Bitcoin Cash koers

Hieronder kan je de actuele koers van Bitcoin Cash raadplegen. Ook kan je direct beleggen in Bitcoin Cash door op de koop of verkoop knop te drukken.

De toekomst van Bitcoin Cash

De toekomst van Bitcoin Cash is nu nog onzeker; of deze nieuwe virtuele valuta uiteindelijk bestaansrecht heeft zal afhangen van de hoeveelheid partijen die hem omarmen. Voor nu is de Bitcoin nog de grootste en dit zal niet snel veranderen. Toch heeft Bitcoin Cash direct een goede positie opgebouwd waarmee het direct één van de grotere cryptocurrencies is. Bekijk daarom goed of miners en verkopers van digitale munten de nieuwe munt omarmen. Dit kan een indicatie zijn dat Bitcoin Cash gangbaarder wordt en dit kan de prijs doen stijgen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!