Ontology kopen: hoe kan je beleggen in Ontology?

Wil je zelf ook graag beleggen in cryptocurrencies dan ben je zeker niet de enige. De koersen van bijna alle munten zijn de laatste tijd aanzienlijk aan het stijgen. Eén van de munten die steeds vaker terug te vinden is op onder andere internet forums is natuurlijk Ontology. Wil je graag te weten komen wat Ontology is en wat eigenlijk de redenen zijn om in deze munt te beleggen? Lees dan snel dit artikel even goed door, we hebben het namelijk allemaal voor je op een rijtje gezet!

Hoe kan je Ontology kopen?

Wanneer je gelooft in de toekomst van NEO, kan het ook interessant zijn om Ontology te kopen. De cryptomunt Ontology wordt namelijk gebruikt om bestaande systemen met de NEO blockchain te koppelen.

Wil je de Ontology cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Ontology kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Ontology? – functie van het project

Laten we eerst eens kijken naar de oorsprong en doelstellingen van het project. Het project Ontology is in 2017 opgericht door een Chinees bedrijf genaamd OnChain. Dit is een bedrijf wat wordt geleid door de oprichters Erik Zhang en Da HongFei. Wellicht heb je hier al van gehoord: dit zijn inderdaad de bedenkers achter de NEO-blockchain. Zoals je misschien weet is dit project vandaag de dag één van de grootste projecten die je kunt vinden op de totale cryptomarkt.

Je kunt Ontology eigenlijk zien als een platform voor bedrijven die graag de blockchain willen gebruiken om hun bedrijf te verbeteren, zonder dat ze al hun huidige systemen volledig hoeven te veranderen. Dit maakt het een perfect platform voor bedrijven die echt geen kennis hebben als het aankomt op de techniek achter de blockchain. Een bijzonder kenmerken van dit project is dat ze geen Ontologie-ICO hebben gehouden. In plaats daarvan hebben ze hun munten gratis weggegeven aan verschillende mensen met air dropping.

Hoe werkt Ontology eigenlijk?

De blockchain achter Ontology is aan te merken als een publieke blockchain die met name is gemaakt om de behoeften van zakelijke klanten te vervullen. Dit zijn mensen die behoefte hebben aan privacy en die niet graag persoonlijke gegevens doorsturen naar een privé-blockchain. Dit zorgt ervoor dat Ontology is aan te merken als een BaaS-platform (blockchain-as-a-service). Ontology probeert zakelijke gebruikers op een eenvoudige manier te laten profiteren van het decentrale en gedistribueerde karakter van de blockchain.

Ontology klanten kunnen gebruik maken van heel wat verschillende opties op het platform zelf. Hier kan je denken aan onder andere ID management, slimme contracten, een decentrale exchange en de mogelijkheid om hun eigen digitale middelen en applicaties te creëren die gehost kunnen worden op het Ontology dApp platform. Door middel van deze opties wordt het voor alle mogelijke bedrijven mogelijk gemaakt om in te spelen op de blockchain, ook voor de relatief kleine bedrijven.

Ontology beleggen

Maak kennis met de Ontology Trust Anchors

Wanneer je van plan bent om jouw identiteit met een ander te delen dan is het bij Ontology niet nodig om al je gegevens te verstrekken. Het enige wat je hoeft te doen is het bewijs van je identiteit te leveren. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met een notariële handtekening voor een notarieel document. In dit geval geef je alleen de “handtekening” en niet de documenten. Dit maakt het anders dan een normaal identiteitsbewijs zoals we dat in Nederland kennen.

Het bewijs of de verificatie wordt geleverd door Ontology Trust Anchors. Dit is een speciale instantie die in ruil voor ONT ID-munten diensten voor de verificatie van de identiteit van ONT-ID-gebruikers verleent. Dit bewijssysteem is veilig om te gebruiken door de implementatie van verschillende soorten protocollen. Deze protocollen zorgen ervoor dat het niet meer mogelijk is om iets te vervalsen. Dit is handig voor zowel applicaties als ontwikkelaars. Zij kunnen ONT ID kunnen gebruiken om snel en veilig nieuwe gebruikers te verifiëren.

Gebruik van de ONT token

Binnen het platform van Ontology wordt er gebruik gemaakt van de ONT token. De rol van ONT in het Ontology -ecosysteem is vrij eenvoudig. Deze token zorgt ervoor dat je als gebruiker recht hebt op speciale bestuursrechten. Zo krijg je inspraak in Ontology-netwerkbeslissingen zoals upgrades of veranderingen. Ook kan je rente verdienen met de munten.

Je krijgt echter in plaats van geld in Dollars geld in ONG. Je moet ONG zien als het “gas” om het Ontology netwerk te gebruiken. ONG wordt dan ook gebruikt bij het verrichte van transacties of het uitvoeren van slimme contracten. In dit opzicht lijkt ONG veel op GAS van het NEO netwerk. Kies je ervoor om te beleggen in Ontology dan beleg je in de ONT token zelf. Dit doe je via een van de vele exchanges die deze munt hebben opgenomen.

Ontology bewaren in een speciale wallet

Stel dat je ervoor hebt gekozen om te investeren in Ontology. Wat moet je dan doen als je jouw munten net hebt gekocht? Het eerste wat je eigenlijk altijd moet doen is jouw munten overzetten naar een speciale wallet als je dit nog niet hebt gedaan. Je munten laten staan op een exchange is namelijk vragen om problemen. Je hebt de munten zelf niet in handen waardoor je altijd weer vatbaar zal zijn voor hackers.

Je kunt kiezen voor een software wallet of een hardware wallet. Hoewel er ook nog een papieren wallet bestaat is deze over het algemeen niet zo handig. Met een hardware wallet kan jouw Ontology munten overmaken zonder dat je je laptop of computer mee hoeft te nemen. Heb je een software wallet dan worden jouw munten opgeslagen op je computer zelf. De software wallet is gratis in tegenstelling tot de hardware wallet, deze kost namelijk al snel honderd euro.

Ontology als schakel met NEO

Ontology kan een wat verwarrende cryptomunt zijn. De munt is vooral ontwikkeld voor bedrijven om bestaande systemen te verbinden met de NEO blockchain. De Ontology is dus eigenlijk een onmisbare munt voor instanties die de NEO-blockchain willen gebruiken. Wanneer je de ontology munten vasthoudt, dan krijg je hier ook weer een andere munt voor als beloning: de ONG.

Er is nooit een ICO geweest; de munten werden verdeeld over mensen die al NEO bezaten. De munt zelf is dan ook niet gelanceerd voor consumenten. Dit betekent niet dat je als particuliere handelaar niet kunt profiteren van koersschommelingen op de Ontology cryptomunt. Wanneer de munt maar voldoende gebruikt wordt, kan je als belegger profiteren van de koersontwikkelingen.

Conclusie – in Ontology beleggen of niet?

Het is lastig om antwoord te geven op de vraag of je er verstandig aan doet om te investeren in Ontology. Dit hangt namelijk volledig af van de vraag wat jij ziet in het bedrijf en of je denkt dat dit een grote blockchain zal kunnen worden. Indien je denkt dat de bedrijven massaal voor de implementatie met Ontology zullen kiezen dan zou je er altijd voor kunnen kiezen om een klein deel van je portefeuille aan deze munt toe te wijzen. Denk je dat dit niet zal gebeuren dan kan je beter voor een andere munt kiezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *