GAS kopen: hoe kan je beleggen in GAS?

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat er op dit moment duizenden cryptocurrencies te vinden zijn. NEO is één van de bekendere opties van dit moment. Binnen NEO is het mogelijk om te beleggen in de speciale GAS token. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met GAS en met de redenen waarom dit wel eens een goede belegging zou kunnen zijn hebben we de belangrijkste info op een rijtje gezet. Door dit artikel door te nemen krijg je een duidelijk antwoord op de volgende vraag: is beleggen in GAS verstandig of toch niet?

Hoe kan je GAS kopen?

Wanneer je NEO bezit, dan ontvang je daarover GAS als een soort dividend. GAS wordt binnen de NEO blockchain gebruikt voor het betalen van diensten, smart contracts en applicaties binnen het netwerk.

Wil je de GAS cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je GAS kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in GAS?

Wil je actief beleggen in GAS? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s reageren op zowel dalende als stijgende GAS koersen. Bij eToro kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro;

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Het concept van NEO

Om te zien wat GAS eigenlijk doet moeten we eerst even kort stilstaan bij NEO. NEO werd in 2014 door Da Hongfei en Erik Zhan in China opgericht als AntShares. Het project werd in 2017 veranderd van naam tot “NEO”. Het is een op blockchain gebaseerd platform dat zijn eigen cryptocurrency heeft en de ontwikkeling van digitale middelen en slimme contracten mogelijk maakt. NEO heeft als doel het beheer van digitale middelen te automatiseren door het gebruik van slimme contracten. Uiteindelijk willen ze zorgen voor een smart economy systeem.

NEO is de cryptocurrency van de NEO-blockchain. Deze cryptocurrency staat voor een aandeel in de eigendom van de NEO-blockchain. Deze crypto is dan ook erg belangrijk voor het dagelijks bestuur. Het stelt de gemeenschap in staat om blokken te creëren en het netwerk te beheren. Interessant is dat NEO ondeelbare eenheden heeft en niet verdeeld kan worden zoals andere munten zoals Ethereum. Dit wordt gedaan om jou als eigenaar wat meer macht te geven binnen het bestuur.

Wat is GAS – functie van de token

GAS is eigenlijk aan te merken als de bruikbare token voor het NEO-netwerk. Deze token stond vroeger bekend als ANC- Anthonden. In het ecosysteem functioneert GAS op dezelfde manier zoals Ether in het Ethereum netwerk. Ontwikkelaars gebruiken GAS voor transacties in het netwerk. Daarnaast ontvangen gebruikers beloningen in GAS-munten. Dit maakt het dan ook gelijk anders dan de reguliere NEO die je als belegger kunt kopen op de beurs.

GAS genereert met een snelheid van acht GAS per blok. Het netwerk reduceert automatisch het aantal beloningen per blok na twee miljoen bevestigde blokken. Gebruikers hebben diverse opties met GAS. Je kunt GAS bijvoorbeeld altijd inruilen naar andere cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin of Ethereum. Ook is het mogelijk om je GAS direct om te zetten naar NEO. Op deze manier blijft de prijs van GAS ontkoppeld. Dit houdt dan ook in dat de waarde niet per se afhankelijk is van NEO zelf, al bestaat er uiteraard wel een sterk verband tussen beide koersen.

Razendsnelle transacties met GAS

Op een normale beurs worden de orders op een gecentraliseerde marktplaats geplaatst en vervolgens gekoppeld aan een bepaalde partij. Het proces is efficiënt, echter verlies je als gebruiker wel de controle over de munten. Deze komt namelijk bij de exchange zelf te liggen. Door het automatiseren van het plaatsen en matchen van orders binnen een consensusnetwerk maakt GAS het mogelijk om de orders op een eerlijke en transparante manier tee verwerken. Hierdoor ontstaat er in feite eigenlijk en soort gedecentraliseerde beurs.

Neo heeft het mogelijk gemaakt om beurstransacties op de blockchain te verwerken zonder dat de ordermatching op de blockchain zelf wordt afgehandeld. Ze maken daarentegen gebruik van een speciale exchange. Neo noemt deze transacties ‘Supergeleidende transacties’. Dit is bedoeld om de efficiëntie van gecentraliseerde beurzen te waarborgen met de veiligheid van een gedecentraliseerde beurs.

De groei van GAS – slim om in GAS te beleggen?

We zien dat de koers van GAS op dit moment aan de lage kant is. De koers van de munt is in 2017 en 2018 echt aanzienlijk hoog geweest. Dit was natuurlijk op het moment dat er veel beginnende beleggers op de markt kwamen die een toekomst zagen in GAS. Daar waar GAS begin januari van 2018 nog werd verhandeld voor 52 euro is het vandaag de dag mogelijk om GAS te kopen voor iets meer dan 1,2 euro. Dit kan dus betekenen dat het nu een goed moment is om in te stappen. Voor weinig geld kun je namelijk een grote hoeveelheid GAS inkopen in tegenstelling tot een paar jaar geleden.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat beleggingen in crypto’s altijd hoge risico’s met zich meenemen. Wanneer je GAS op het verkeerde moment koopt, kan je (een groot deel van) je inleg verliezen.

Gas als dividend

Je kunt GAS eigenlijk zien als een soort dividend. Wanneer je namelijk NEO bezit, dan ontvang je daar als beloning GAS voor. Door NEO te bezitten, help je namelijk mee aan het beveiligen van de blockchain. GAS is een schaarse munt, waardoor deze wanneer NEO populairder wordt meer waard kan worden. Dit kan een investering in GAS mogelijk interessant maken.

GAS bewaren in een speciale wallet

De meeste mensen die GAS kopen zullen dit doen door middel van een exchange of beurs. Na aankoop krijg je jouw tokens gelijk op je account. Toch is het niet verstandig om je munten te laten staan op de exchange. Hier loop je namelijk het risico om gehackt te worden, iets wat in het verleden al meerdere malen is gebeurd bij bekende exchanges. Het gebruik van een speciale wallet is dan ook echt veel veiliger. Hiermee behoud je zelf de controle over al jouw munten.

De beste wallet om te gebruiken is een hardware wallet zoals de Ledger. Dit apparaatje lijkt op een soort USB-stick en zorgt ervoor dat je jouw tokens makkelijk mee kunt nemen. Weet wel dat een goede Ledger al snel tegen de honderd euro kan kosten. Heb je dit er niet voor over dan kan je ook kiezen voor een software wallet voor op je computer. De papieren wallets zijn over het algemeen niet aan te raden nu je deze te snel kwijt kan raken.

Conclusie – beleggen in GAS of niet?

Een groot deel van de crypto community is er echt van overtuigd dat de koers van GAS alleen maar op zal gaan lopen. Nu NEO zelf een van de grootste projecten van dit moment is, is het dan ook geen rare gedachte. Indien je zelf een toekomst ziet in het platform van NEO dan is het beleggen in GAS natuurlijk een voor de hand liggende keuze. Stijgt NEO dan zal je GAS waarschijnlijk ook gaan stijgen. Uiteindelijk blijft het natuurlijk altijd een persoonlijke keuze. Wij kunnen je alleen van handige artikelen voorzien voor je beleggingen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *