Dai kopen: hoe kan je beleggen in Dai?

Je kunt natuurlijk beleggen in goud, aandelen of in obligaties. Alleen is er een alternatief waar steeds meer mensen voor kiezen. We hebben het hier natuurlijk over de cryptovaluta’s, de digitale valuta’s zijn op dit moment ontzettend populair. Deze populariteit komt door de hoge rendementen die er behaald kunnen worden. Eén van de projecten die bij veel mensen op het lijstje staat is Dai. Ben je benieuwd wat je van Dai kunt verwachten of het verstandig is om ook te beleggen in Dai? Lees dit artikel dan zeker even door, we laten je namelijk alles zien wat je moet weten over dit bijzondere project!

Hoe kan je Dai kopen?

Dai is een zogenaamde ‘stabiele munt’. Een groot nadeel van veel cryptomunten is de hoge volatiliteit: wanneer je bitcoins aanhoudt dan kan de waarde zo tien procent dalen op een dag. Wanneer je wilt betalen en beleggen met crypto’s, dan kan je er voor kiezen om de stabiele munt Dai te kopen. Deze munt beweegt namelijk mee met de dollarkoers waardoor je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wil je de Dai cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Argon kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Dai – functie van het project

Als eerst moeten we natuurlijk even stil staan bij wat Dai eigenlijk is. Dai is een speciale munt die door het platform van Ethereum wordt ondersteund. Deze cryptocurrency is gestabiliseerd vergeleken met de waarde van de Amerikaanse dollar. Dit houdt in dat de koers van de munt altijd gelijk is aan een dollar. Dai reageert op schommelende marktomstandigheden en zorgt ervoor dat het met Dai mogelijk is om andere soorten cryptovaluta’s aan te schaffen.

Deze munt wordt met name gebruikt door mensen die gebruik maken van de margehandel. Dai verschilt van andere populaire cryptomunten die zijn gekoppeld aan de Dollar omdat Dai wordt ondersteund door publiek toegankelijke cryptomunten op de Ethereum blockchain.

Hoe werkt Dai eigenlijk?

Je vraagt je wellicht af hoe Dai ervoor zorgt dat de koers altijd hetzelfde blijft. De manier waarop Dai zijn stabiele waarde behoudt zonder invloed van een centrale partij is bijzonder, maar niet bepaald eenvoudig. De munt beweegt volgens de marktveranderingen waardoor het een stabiele prijs kan behouden vergeleken met andere cryptocurrencies. Een gecentraliseerde autoriteit die toezicht houdt op een cryptomunt als Tether (USDT) is dan ook niet meer nodig. Dai is volledig gebaseerd op de Ethereum blockchain en zijn slimme contracten. Dit zorgt ervoor dat het een crypto valuta is die niet zomaar kan worden stilgelegd of gecensureerd.

Het belang van de ‘stable coin’

Dai is aan te merken als een ‘stable coin’. Het is handig om even kort stil te staan bij de vraag wat het belang is van dergelijke munten. Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan activa zoals fiatvaluta’s of edelmetalen die minder volatiel zijn. Sommige stable coin projecten proberen algoritmes te gebruiken om een stabiele waarde vast te stellen. Het doel van deze munten is om een crypto valuta te bedenken die niet vatbaar is voor extreme volatiliteit. Samen met Dai (DAI), omvatten andere populaire stablecoins Tether (USDT), Paxos Standard Token (PAX), USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD) en TrueUSD (TUSD)

Stablecoins zijn super belang voor het functioneren van het cryptocurrency ecosysteem. Ze stellen je in staat om verschillende dingen te doen. Je kunt een stabiele portfolio van beleggingen aanhouden in tijden dat de markt volatiel is. Ook is het met deze munten mogelijk om eenvoudig wereldwijde tansacties te verrichten. Als laatste is het mogelijk om ongecensureerde transacties te verzenden naar iedereen met een wallet en internetverbinding. Dit maakt een project als Dai erg belangrijk voor de crypto markt in het algemeen.

Heb je vertrouwen in Dai als stable coin? Dan kan het slim zijn om in Dai te investeren door de cryptomunt te kopen.

De functie van Maker voor Dai

Maker (MKR) is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die volledig is gebouwd op de Ethereum blockchain. Ook is het een cryptocurrency en een governance token. Dit houdt in dat hij kan worden gebruikt onder stemgerechtigden die graag invloed willen uitoefenen op een bepaald soort project. Deze speciale organisatie is verantwoordelijk voor twee tokens, dit zijn Makercoin (MKR) en Dai (DAI). Beiden worden uitgegeven op de Ethereum volgens de ERC-20 standaard. Maker heeft als doel om stabiele gedecentraliseerde digitale munten te creëren die dus weer gekoppeld zijn aan goud of aan de dollar. De organisatie is één van de eerste Ethereum-georiënteerde bedrijven en werkte al aan de technologie voordat Ethereum ontstond. Dit laat zien dat ze over heel veel kennis en expertise beschikken.

Maker-houders hebben de leiding over het risicobeheer van het Maker-systeem. Elke MKR-houder kan stemmen over belangrijke beslissingen over het platform. Als iemand graag een lening aan wilt gaan in Dai, wordt de Maker munt gebruikt om de “stabiliteitsvergoeding” te betalen. MKR-tokens kunnen niet worden geproduceerd en worden verbrand in het afwikkelingsproces. Dit maakt het echt anders dan een munt als Bitcoin. Deze worden namelijk wel gemaakt door de speciale miners. Over het algemeen is Dai niet een primaire munt om in te beleggen.

In Dai beleggen via een exchange

Beleggen in Dai is handig als je geld achter de hand wilt houden om te gebruiken tijdens een koersval. Indien je zelf graag wilt beleggen in een project als Dai dan zul je natuurlijk op zoek moeten gaan naar een exchange. De exchange is de beurs waar je jouw munten aan kunt schaffen. Kies je voor een goede beurs zoals Bitvavo of Plus500 dan is het mogelijk om te beleggen in CFD producten voor Dai. Dit zorgt ervoor dat je niet meer de munten zelfstandig hoeft op te slaan in een wallet, maar dat je ze gewoon op de beurs zelf kunt laten staan. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om te beleggen in Dai.

Conclusie – in Dai beleggen of niet?

Als we puur kijken naar de community dan zal Dai echt een enorm groot project gaan worden. Veel specialisten zien dan ook een grote toekomst in dit bijzondere project. Nu is het natuurlijk wel de vraag of deze doelstellingen ook echt daadwerkelijk waargemaakt worden of niet. Hoewel het team veel ervaring en expertise heeft, is het afwachten of alles daadwerkelijk zal gaan lukken. Denk jij dat dit project groot wordt dan kan je jouw cash geld aanhouden in Dai. Dit maakt het mogelijk om hier snel andere cryptovaluta mee aan te schaffen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *