Tezos kopen: hoe kan je beleggen in Tezos?

Tezos (XTZ) is een cryptocurrency die ernaar streeft om het bekende Ethereum te overtreffen in gebruik. In 2017 werd Tezos geïntroduceerd op de cryptomarkt en al snel won deze cryptocurrency veel vertrouwen van allerlei handelaren. Echter, vanwege diverse technische problemen is Tezos een tijd onder de radar gebleven. Hedendaags zijn al deze technische problemen verholpen en probeert Tezos weer haar opmars te maken op de cryptomarkt.

Hoe kan je Tezos kopen?

Natuurlijk vraag jij je als (nieuwe) handelaar af of het verstandig is om te gaan handelen in Tezos. Daarom hebben wij in dit artikel een handig overzicht gemaakt met de belangrijkste informatie over Tezos. Tezos is uniek doordat gebruikers zelf kunnen meebeslissen over de toekomst van de cryptomunt. Dit democratische element kan het interessant maken om Tezos te kopen.

Wil je de Tezos cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Tezos kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Tezos?

Wil je actief beleggen in Tezos? Dan kan bij een online broker! Bij een online broker kan je met CFD’s speculeren op zowel dalende als stijgende Tezos koersen. Bij Plus500 kan je handelen in CFD cryptomunten geheel gratis en zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500;

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Tezos?

Tezos is een blokketen netwerk dat verbonden is met een digitale token. Dat digitale token kent men onder de naam tezzie of Tez. De blokketen, ook wel blockchain genoemd, is gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen centrale plaats is waar het systeem wordt aangestuurd en dat er geen centraal persoon is die het systeem aanstuurt.

Tezos is een cryptocurrency welke volledig aangepast is aan de toekomst met behulp van handige Smart Contracts. Bij het ontwikkelen van deze Smart Contracts is er voor gekozen om gebruik te maken van formele verificatie. Deze vorm van verificatie zorgt voor optimale veiligheid en correctheid doordat hiermee wiskundig de juistheid van de code bewezen kan worden.

De blokketen van Tezos bevat ook een ingebouwd Consensus Systeem dat conflicten over de ontwikkeling van het netwerk vermijdt. Op deze manier zorgen zij ervoor dat de Tezos als een eenheid groeit en dat er niet allerlei verschillende splitsingen ontstaan.

Tezos beleggen

Hoe is Tezos ontstaan?

De bekende cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn sterk gecentraliseerd. Dit betekent dat de besluitvorming rondom de ontwikkeling en het design van deze cryptocurrency grotendeels in de handen ligt van speciale ontwikkelingsteams en verschillende miners. Hierdoor waren de blockchains van deze cryptocurrency niet heel flexibel.

Wanneer er onenigheid was tussen de ontwikkelingsteams besloten zij vaak om zich af te splitsen en verder te werken met een nieuwe eigen cryptocurrency waarbij zij wel volgens hun eigen ideeën te werk konden gaan. Echter, door deze afsplitsingen kon de originele cryptocurrency zich niet snel verder ontwikkelen. De makers van de Tezos wilden dit soort afsplitsingen voorkomen. Hierdoor kozen zij ervoor om een gedecentraliseerde blokketen te ontwikkelen waarin het besluitvormingsproces in de handen ligt van de gebruikers.

Investeren in Tezos

Er zijn een aantal regels waaraan de gebruikers zich moeten houden. Wanneer zij dit succesvol doen kunnen zij upgrades of wijzigingen in het netwerk van Tezos goedkeuren of afkeuren. Deze meer democratische aanpak stimuleert veel gebruikers om deel te nemen aan de ontwikkeling en het upgraden van het netwerk, waardoor dit veel effectiever gebeurt dan bij een gecentraliseerde cryptocurrency als de Bitcoin.

Wat zijn de functies van Tezos?

De bekende cryptocurrencies als de Bitcoin staan er bekend om dat zij mogelijke vervangers zijn van ‘echt geld’ zoals de euro of de Amerikaanse dollar. Helaas is Tezos nog geen vervanger voor dit soort geld. Daarom worden Tezos of TXZ tokens vooral gekocht door project backers en handelaren, die vertrouwen hebben in het project en dit vertrouwen uitten door te investeren in het project.

In Tezos investeren

De meeste handelaren zijn ook in de Tezos slechts op zoek naar manieren om op korte termijn of op lange termijn geld te verdienen. De functie van Tezos is voornamelijk het draaiende houden van de blokketen en niet zozeer het uitgroeien tot een echte alternatieve valuta. De coins van Tezos worden Tezzies genoemd en kunnen worden gebruikt om een ICO mee te houden of om micro-betalingen te doen op het netwerk. Uiteraard betekent het bezitten van Tezos ook dat jij kunt mee stemmen over de ontwikkeling van deze blokketen.

Wat zijn de voordelen van Tezos?

Het eerste voordeel van Tezos is dat deze blockchain een zelf-wijzigende blokketen is. Er is dus geen gecentraliseerde plaats of gecentraliseerd team nodig welke de wijzigingen of upgrades van het systeem moet doorvoeren. Hierdoor is er minder kans op versplintering van deze blockchain en kunnen de beloningen voor gebruikers aangepast worden.

Als tweede biedt Tezos de gebruikers een systematische en georganiseerde manier om consensus te bereiken over wijzigingen en upgrades in de keten. De zogenaamde verkiezingscyclus zorgt ervoor dat elke gebruiker op de blokketen deel kan nemen aan het beheer van het netwerk. Dit zal de verbetering van het netwerk ten goede komen.

Belonen voor wijzigingen

Het derde voordeel van Tezos is het beloningssysteem. Bij een gedecentraliseerde blokketen is het extra belangrijk dat individuen gemotiveerd raken om bij te dragen aan de ontwikkeling van het platform. Hiervoor maakt Tezos gebruik van een handig beloningssysteem waarbij acceptatie van een voorstel ervoor zorgt dat er een beloning beschikbaar komt voor de ontwikkelaars ervan. Immers, er zitten vaak kosten verbonden aan de wijzigingen die voorgesteld worden door ontwikkelaars en het is natuurlijk fijn als deze financiën beschikbaar komen bij de acceptatie van een voorstel. Op deze manier worden er steeds meer ideeën voorgesteld wat de ontwikkeling van de Tezos ten goede komt.

Als vierde zorgt de combinatie van een formele verificatie en smart contracts ervoor dat er een verbeterde beveiliging is van de applicaties. Ook kan dit mechanisme gemakkelijk problemen opsporen en oplossen, waardoor eventuele problemen niet veel gevolgen zullen hebben.

Het laatste voordeel van Tezos is het zogenaamde Proof of Stake (PoS) protocol dat gebruikt wordt om consensus te bereiken met betrekking tot eventuele ontwikkelingen van de blokketen. Elke gebruiker kan onderdeel uitmaken van dit protocol en krijgt een directe beloning voor het bijdragen aan de ontwikkeling van de veiligheid van het netwerk. De instapvereisten zijn laag waardoor deelname aan het PoS-protocol erg gemakkelijk is.

Wat zijn de nadelen van Tezos?

In het verleden zijn er al eens technische problemen opgetreden waardoor Tezos minder populair is geworden. Dit komt vooral ook doordat deze problemen rondom de ICO vermeden konden worden.

Naast deze onzorgvuldigheid zijn er nog een aantal meer nadelen verbonden aan Tezos. Veel mensen vinden de voornemens van Tezos nogal ambitieus. Tezos wil namelijk concurreren met Ethereum. Ethereum is een gigant op de huidige cryptomarkt waardoor het voor sommigen een onbegonnen strijd lijkt van Tezos.

Tezos zal zichzelf dus echt op de cryptomarkt moeten bewijzen voordat het nog succesvoller kan worden dan Ethereum. De belangrijkste reden om wantrouwig te zijn tegenover Tezos is toch wel het fraude-schandaal dat is opgetreden in het verleden. In 2019 behaalde Tezos het hoogste bedrag dat (in die tijd) ooit was opgehaald met een ICO.

Echter, al snel na dit succes werd Tezos aangeklaagd door fraude met betrekking tot securities. Hierdoor verloren veel handelaren en investeerders hun vertrouwen in deze cryptocurrency. De tijd zal uitwijzen of Tezos in staat is om dit vertrouwen terug te winnen. Heb je vertrouwen in Tezos? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Tezos door de cryptomunt te kopen.

Waar moet je op letten wanneer je handelt in Tezos?

Wanneer jij gaat handelen in Tezos is het belangrijk dat jij je ervan bewust bent dat het niet mogelijk is om volledig anoniem te zijn. Je publieke adressen en transacties zijn vrij anoniem, maar je zal bij het handelen in Tezos altijd een digitale vingerafdruk achterlaten waardoor een kundig individu of een overheidsinstantie in staat zal zijn om de beschikbare informatie terug te leiden naar jou.

Ook tijdens de verificatie bij het kopen van XTZ tokens zul jij persoonlijke gegevens moeten invoeren. Bij het handelen in Tezos is het ook belangrijk om te weten dat Tezos geen roadmap heeft. Door de vele problemen in het verleden loopt Tezos achter op schema waardoor er geen accurate roadmap beschikbaar is voor deze cryptocurrency. Het is dus nog maar de vraag wat de plannen voor Tezos in de toekomst zijn.

Tezos kopen

Beleggers die Tezos willen aanschaffen moeten zich ook bewust zijn van het feit Tezos opgeslagen worden in op maat gemaakte wallets die andere digitale valuta’s mogelijk niet gebruiken. Voor een naadloze transactie zul jij eerst jouw eigen wallet moeten instellen voordat jij Tezos gaat aanschaffen.

Daarnaast zul jij als mogelijke Tezos investeerder of verhandelaar ook Tezos kunnen kopen zonder verificatie. Dit soort handel vindt vaak plaats op open marktplaatsen. Wanneer jij deze aannemelijke aanbiedingen tegenkomt moet jij als Tezos handelaar echter goed oppassen. Vaak zijn dit gestolen en besmette crypto die jou als handelaar in gevaar kunnen brengen. Wanneer jij met dit soort crypto gaat handelen loop jij het gevaar om getraceerd te worden waarna jij al jouw Tezos zult verliezen of zelfs een strafrechtelijke aanklacht kan ontvangen.

Let er als Tezos handelaar dus goed op dat jij jouw Tezos verkrijgt via veilige en vertrouwde transacties die plaatsvinden met verificatie. Hierdoor hoef jij als handelaar niet bang te zijn voor de wet. Als laatste maakt Tezos gebruik van een speciaal beloningssysteem waarbij jij extra beloningen ontvangt wanneer jij jouw tokens gedurende een bepaalde tijd ongebruikt in speciale wallets opslaat.

Wanneer jij besluit om in Tezos te gaan handelen in plaats van te investeren zul jij deze extra beloningen mislopen. Het is dus belangrijk om een goede afweging te maken tussen de opbrengsten die jij ontvangt wanneer jij in Tezos gaat handelen en de opbrengsten die jij ontvangt wanneer jij voor langere tijd besluit te gaan investeren in Tezos.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *