BUX Zero handleiding: hoe werkt BUX?

In deze uitgebreide handleiding bespreken we he BUX Zero werkt. Want hoe kan je nu eigenlijk direct een gratis aandeel kopen? Hoe open je een account en hoe koop je je eerste aandeel? In deze uitleg bespreken we al deze zaken in details!

Hoe ontvang je een gratis aandeel bij BUX Zero?

Iedere nieuwe gebruiker van BUX Zero kan een gratis aandeel ontvangen met een waarde tot € 200. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis aandeel te claimen:

Voordat je het gratis aandeel ontvangt, moet je eerst de volgende stappen doorlopen:

  1. Open een account bij BUX Zero
  2. Stort minimaal 50 euro op je account

Hoe open je een account bij BUX?

Het openen van een account bij BUX is eenvoudig. Op de website van BUX kan je eenvoudig een account aanmaken door een e-mailadres en wachtwoord te kiezen. Je zult vervolgens je identiteit moeten bevestigen door middel van een ID-check, dit proces verloopt gelukkig snel en geautomatiseerd. Nadat je deze stappen hebt doorlopen, kan je aan de slag met beleggen.

BUX-account-openen

Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je kiezen hoe je deze wilt beveiligen. Dit kan met een 5-cijferige pincode of met een irisscan.

Geld storten bij BUX

Voordat je aan de slag kunt met beleggen, moet je het minimumbedrag van € 50 op je rekening storten. Je kunt geld storten met iDEAL, bankoverschrijving, creditcard of Tikki. Vul het bedrag in dat je op je account wilt storten en voer de betaling uit.

geld-storten-BUX

Hoe koop je een aandeel bij BUX?

Nadat je account volledig is geopend, kan je je eerste aandeel kopen. In dit deel van de tutorial bespreken we hoe dit in zijn werking gaat.

Binnen de applicatie kan je snel een aandeel vinden door op de knop vind aandelen en ETF’s te drukken. Je kunt vervolgens van de zoekfunctie gebruikmaken om een order te plaatsen. In dit voorbeeld kopen we een aandeel Unilever. Je kunt vervolgens op de knop kopen drukken om een order te plaatsen.

BUX-order-1

Binnen het orderscherm kan je invullen hoeveel aandelen je wilt kopen. Ook kan je hier aangeven welk type order je wilt gebruiken. We zullen de verschillende orders even kort bespreken.

BUX-aandeel-kopen-1

Zero order

De zero order is het uniekste type order dat je bij BUX kunt gebruiken. Met een zero order kan je een belegging openen zonder commissies te betalen. Een zero order wordt wel pas aan het einde van de dag uitgevoerd, waardoor je niet zeker weet voor welke prijs deze wordt uitgevoerd. De zero order is vooral interessant voor beleggers die met kleine bedragen beleggen.

Marktorder

Met een marktorder open je de belegging direct tegen de op dat moment best beschikbare prijs. Soms kan de prijs net wat slechter uitvallen doordat de koers net in de verkeerde richting beweegt. Voor een marktorder betaal je op Europese aandelen € 1 en op Amerikaanse orders helemaal niets.

Limietorder

Met een limietorder open je een belegging alleen wanneer deze beschikbaar is tegen een opgegeven prijs. Je kunt een limiet order gebruiken om aandelen alleen te kopen wanneer een bepaalde prijs is bereikt. Hierdoor kan je een deel van je beleggingsstrategie automatiseren: zelfs wanneer je aan het werk bent kunnen je beleggingen worden geopend. Je betaalt € 1 voor limietorders op Europese aandelen en op Amerikaanse orders betaal je helemaal niets.

Tip: let op dat je bij Amerikaanse aandelen een extra 0,25% aan conversiekosten betaalt. In dit artikel kan je lezen hoe dit precies werkt.

Hoe beleg je in ETF’s bij BUX?

Je kunt bij BUX ook in ETF’s beleggen. ETF’s zijn passieve fondsen die worden verhandeld op de beurs. Je kunt een ETF gebruiken om bijvoorbeeld gespreid te beleggen in het koersverloop van de Amerikaanse beurs.

Het kopen van een ETF werkt hetzelfde als het kopen van een aandeel: dit kan je doen door de ETF te kiezen waarin je wilt beleggen en door te kiezen uit een marktorder, limietorder of zero order.

Je kunt ook gebruikmaken van een beleggingsplan bij BUX Zero. Je belegt dan automatisch maandelijks een vast bedrag in een selectie ETF’s. Hierdoor kan je Dollar Cost Averaging toepassen: je investeert dan periodiek een vast bedrag waardoor je zowel op de top als in het dal van de markt instapt. Dit verlaagt de volatiliteit van je beleggingen en verkleint je risico.

Binnen het beleggingsplan kan je meerdere ETF’s selecteren die iedere maand moeten worden aangekocht. Je betaalt bij BUX slechts € 1 aan transactiekosten per maand over het geheel, waardoor dit een goede manier is om op verantwoorde wijze een vermogen op te bouwen.

ETF-beleggingsplan

Tip: hulp nodig bij het selecteren van een ETF? Lees dan dit artikel!

Geld opnemen bij BUX

Wil je het geld op je account weer overmaken naar je bankrekening? Geen probleem! Klik hiervoor simpelweg op de knop opnemen. Vul vervolgens het bedrag in dat je wilt overmaken naar je bankrekening en druk op bevestigen. Het geld wordt normaal gesproken binnen enkele dagen overgeschreven naar je bankrekening.

geld-opnemen-BUX

Beter beleggen met BUX: enkele tips

In dit deel van de handleiding geven we je enkele tips die je kunt gebruiken om betere beleggingsresultaten te behalen bij BUX.

Onderzoek

Een slimme belegger onderzoekt waarin hij of zij belegt. Koop daarom niet zomaar willekeurige aandelen. De koers van een aandeel komt tot stand door het spel van vraag en aanbod. Over het algemeen willen meer mensen een aandeel hebben, wanneer er verwacht wordt dat het bedrijf betere resultaten zal neerzetten. Stel jezelf daarom altijd de vraag of het bedrijf ook bestaansrecht heeft in 10, 15 of 20 jaar.

Begrijp de risico’s

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee: investeer daarom alleen met geld dat je kunt missen. Emoties zijn de vijand van iedere belegger. Veel beleggers gaan de mist in doordat ze uit paniek al hun aandelen verkopen bij een daling. Voorkom dit door al van tevoren na te denken over je beleggingen. Wanneer je een plan opstelt, kan je volgens rationele regels beslissen wanneer je een belegging koopt of verkoopt.

Profiteer van de gratis aandelen

Je ontvangt bij BUX direct een gratis aandeel nadat je een account hebt geopend. Je kunt nog meer profiteren van deze actie door ook vrienden uit te nodigen. Voor iedere vriend die je uitnodigt ontvang je namelijk opnieuw een gratis aandeel: dit kan oplopen tot maar liefst 10 gratis aandelen in totaal. Elk aandeel kan een waarde hebben tot € 200 waardoor je maximale voordeel € 2000 bedraagt!

Geniet

Ik wil deze handleiding graag afsluiten met het motto van Heineken; geniet, maar geniet met mate. Beleggen is namelijk erg leuk, maar laat je niet verleiden tot constante handel. Over iedere transactie betaal je kosten, waardoor dit je rendement kan beperken. Beleg daarom alleen wanneer het echt nodig is.

BUX account verwijderen

Je kunt je BUX account op elk moment opzeggen. Dit doe je door een mail te sturen naar [email protected]. Het is overigens niet nodig om je account te verwijderen: je kunt er ook simpelweg geen gebruik van maken. Het aanhouden van een BUX account is namelijk 100% gratis.

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *