IQ Option review (2024): is dit een betrouwbare broker?

IQ Option is een gebruiksvriendelijke CFD broker waarmee je actief kunt speculeren in koersstijgingen en koersdalingen op de markt. In deze review lees je direct of IQ Option een betrouwbare partij is.

Klik hier om direct een account te openen bij IQ Option of vergelijk deze broker met andere partijen (72% van de retail beleggers verliest geld met het handelen bij deze CFD aanbieder. Bedenk jezelf of je het hoge risico op het verliezen van geld met deze provider wilt lopen.):

Jaar van oprichting2013
Minimale storting €20
Minimale belegging €1
AanbodCFD & FX opties
Geld stortenCreditcard, Skrill, PayPal, Neteller
DemoJa

Wat is IQ Option?

IQ Option is een CFD broker: je kunt bij deze partij actief handelen in het prijsverloop van populaire aandelen, crypto, valuta’s en grondstoffen.

IQ option bestaat al sinds 2013 en is één van de populairste aanbieders voor actieve speculatie. Het bedrijf heeft ruim 7 miljoen geregistreerde gebruikers en verwerkt ruim 1.000.000 transacties per dag.

Hoe werken CFD’s?

Met een CFD speculeer je op prijsstijgingen en prijsdalingen. Dit beleggingsproduct heeft enkele unieke kenmerken:

 • Hefboom: je kunt met een klein bedrag een grotere beleggingspositie innemen
 • Short: je kunt met een short positie speculeren op een dalende koers

Houd er rekening mee dat CFD’s risicovolle beleggingsproducten zijn die alleen geschikt zijn voor korte termijn beleggingen. Wil je in meer details lezen hoe beleggen in CFD’s werkt? Lees dan dit artikel voor een korte cursus.

Wat zijn de voordelen van IQ Option?

 • IQ Option heeft een uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten
 • De software van IQ Option blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid
 • IQ Option is een betrouwbare partij met veel mogelijkheden
 • De klantenservice van IQ Option is snel & professioneel

Wat zijn de nadelen van IQ Option?

 • Je kunt bij IQ Option alleen speculeren met CFD’s
 • IQ Option is niet beschikbaar in het Nederlands
 • Geld storten kan nog niet via iDEAL
 • Speculeren op crypto’s is prijzig

Hoe open je een account bij IQ Option?

Het openen van een account bij IQ Option is zo gedaan. Je hoeft in eerste instantie alleen een e-mail en wachtwoord achter te laten. Het is ook mogelijk om met behulp van je sociale media een account te openen bij IQ Option.

IQ option aanmelden

Nadat je een account hebt geopend, kan je al direct aan de slag met een gratis demo. Je kunt de mogelijkheden dan onbeperkt uitproberen met een demo van $ 10.000.

Soorten accounts IQoption

Wanneer je met echt geld wilt handelen, moet je enkele persoonlijke gegevens invoeren. Ook moet je een korte kennistest doen: op die manier controleert IQ Option of je voldoende ervaring hebt om aan de slag te gaan met CFD’s.

Het openen van een account beoordeel ik als positief binnen deze review: de stappen spreken voor zich waardoor je hier niet veel tijd aan verspilt.

Waarin kan je beleggen bij IQ Option?

Je kunt bij IQ Option met behulp van CFD’s speculeren in:

 • Forex
 • Aandelen
 • Crypto’s
 • Grondstoffen
 • ETF’s

Aanbod IQ option

Hoe werkt IQ Option?

In deze korte handleiding bespreken we hoe je een beleggingspositie kunt openen binnen de online software van IQ Option. Op de website van IQ Option zie je een overzicht van de beleggingsproducten waarin je kunt beleggen. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel mensen een CFD aandeel kopen of verkopen en wat het laatste nieuws is.

Aandeel informatie IQ option

Wanneer je een positie wilt openen, kan je op de koop of verkoop knop drukken:

 • Met de kopen knop speculeer je op een stijgende prijs
 • Met de verkopen knop speculeer je op een dalende prijs

Je kunt vervolgens binnen de software de volgende gegevens invoeren:

 • Aantal: hoeveel wil je kopen of verkopen
 • TP (optioneel): bij welk bedrag pak je automatisch winst
 • SL (optioneel) bij welk bedrag pak je automatisch verlies
 • Prijs: vul een prijs in waartegen je wilt kopen. Vul je niets in? Dan koop je het effect tegen de geldende prijs.

Je kunt geopende posities vervolgens terugvinden in het overzicht.

Open posities IQ option

Je kunt hier ook in de gaten houden of er nog genoeg geld op je account staat. Doordat je een hefboom kunt inzetten, kan je met een kleiner bedrag een grotere beleggingspositie openen.

Bij een hefboom van 1:10 kan je met € 100 bijvoorbeeld € 1000 beleggen. Het is vervolgens wel belangrijk dat je marge de positie blijft dekken. Bij een hefboom van 1:10 hoeft de koers maar 10% te dalen om al het geld op je account te verliezen.

Wanneer je marge niet meer voldoende is, kan je te maken krijgen met een margin call. Je positie wordt dan automatisch gesloten. Je kunt een margin call voorkomen door geld bij te storten.

Betrouwbaarheid van IQ Option

Bij het kiezen van een broker, is de betrouwbaarheid natuurlijk belangrijk. IQ Option is snel gegroeid en er zijn nu ruim 7.000.000 mensen die een account hebben geopend bij deze broker. Gemiddeld genomen worden er 21.489 transacties per dag geopend met een totaal handelsvolume van $ 53 miljoen per maand.

Het bedrijf heeft ook verschillende prijzen gewonnen, onder andere voor de beste software. De beleggingssoftware van IQ Option is van hoog niveau waardoor ik het hier zeker mee eens ben.

IQ Option is actief in Europa en staat dan ook onder toezicht. In Nederland valt IQ option onder toezicht van CySec wat de toezichthouder is van Cyprus. Dit betekent dat IQ Option zich aan de Europese regels en wetten moet houden. De CySec is wel minder streng dan bijvoorbeeld de Nederlandse AFM.

Ten slotte is het fijn om te weten dat tegoeden van klanten op losse rekeningen worden opgeslagen. Hierdoor verlies je bij een faillissement niet al je geld. Al met al denk ik dat IQ Option voldoende betrouwbaar is.

Geld storten & geld opnemen

Je kunt bij IQ Option met kleine bedragen beginnen met beleggen: vanaf € 20 kan je namelijk al een eerste storting doen. Je hebt vervolgens minimaal € 1 nodig om een beleggingspositie te openen. Je kunt kiezen uit de volgende betalingsmethoden:

 • Bankoverschrijving
 • Neteller
 • PayPal
 • Skrill
 • Sofort
 • Visa/Mastercard

Betalingen via PayPal of creditcard worden snel verwerkt. Wel is het een gemis dat je niet snel via iDEAL geld kunt storten. IQ Option is duidelijk nog niet helemaal ingesteld op de Nederlandse markt.

Het opnemen van geld gebeurt snel bij IQ Option. Je kunt je tegoeden op elk moment laten overschrijven naar je bankrekening.

Wat zijn de kosten van IQ Option?

Je krijgt bij IQ Option te maken met verschillende kosten:

 • Spread
 • Swap Fee
 • Inactivteitskosten
 • Commissies

Spread

Er is altijd een verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een effect. Je kunt een aandeel bijvoorbeeld kopen voor € 10 en verkopen voor € 10,05. In dit geval bedraagt de spread € 0,05 per aandeel wat transactiekosten zijn. Wanneer je een hefboom gebruikt, nemen deze kosten toe aangezien je meer effecten koopt.

Swap fee

Je leent met CFD’s geld voor het openen van je positie: je kan met een hefboom namelijk een veel grotere positie openen. Wanneer je de positie langer dan een dag openhoudt dan betaal je hier een swap fee voor: de hoogte hiervan verschilt per effect.

Kosten voor inactiviteit

Wanneer je 90 dagen lang geen posities opent, wordt er € 10 in rekening gebracht. Neem je tegoeden daarom op wanneer je wilt stoppen met handelen bij IQ Option.

Commissies

Over crypto’s rekent IQ Option een hoger extra commissie. Het is daardoor naar mijn mening niet aantrekkelijk om te handelen in crypto bij IQ Option, probeer hiervoor bijvoorbeeld Bitvavo.

Mijn ervaringen met het IQ Option platform

Het sterkste punt binnen deze review is het gebruiksgemak van het IQ Option platform. De software ziet er erg goed uit en het openen van een positie kan enorm snel binnen de grafiek.

IQ option software

Een ander sterk punt is dat je gemakkelijk meerdere grafieken naast elkaar kunt plaatsen. Op die manier kan je meerdere effecten of tijdsperioden met elkaar vergelijken en vliegensvlug posities openen. Dit maakt IQ Option erg geschikt voor actieve handelaren.

Meerdere grafieken IQ option

Je kunt bovendien uitgebreide analyses uitvoeren op de grafieken. Met een muisklik kan je technische indicatoren toevoegen en het is ook mogelijk om zelf niveaus op de grafiek te tekenen.

Binnen de software kan je bovendien het nieuws van meerdere bronnen volgen. Op die manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de financiële markten.

Analyses IQ option

Ben je benieuwd hoe andere beleggers het doen binnen het IQ Option platform? Je kunt direct zien hoeveel winst de meest succesvolle handelaren hebben gemaakt in de afgelopen 30 dagen.

IQ option winst

Klantenservice

De klantenservice van IQ Option is van hoog niveau. Je kunt ze eenvoudig bereiken via telefoon, e-mail of live chat.

Wel is het jammer dat de klantenservice alleen beschikbaar is in het Engels. Zelf vind ik dit geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier even blij mee is. Ik heb de klantenservice zelf getest en ik werd direct te woord gestaan: de kwaliteit is dus wel goed.

Conclusie IQ Option review

IQ Option is een geschikte broker voor actieve traders die op zoek zijn naar een uitgebreid & gebruiksvriendelijk platform. Doordat je de mogelijkheden gratis kunt uitproberen met een demo, is IQ Option een goede broker om mee te beginnen. Verdiep je wel goed in de risico’s, aangezien actieve speculatie risicovol is!

CFD’s zijn complexe producten en hebben een hoog risico tot het snel verliezen van geld vanwege de aanwezigheid van een hefboom. 72% van de retail beleggers verliest geld vanwege het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. Neem daarom de tijd om te onderzoeken hoe CFD’s werken en of je het mogelijke verlies van geld kunt dragen.

Deze pagina is niet bedoeld voor publiek uit België!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *