eToro veiligheid: is eToro een scam?

eToro is een broker waar je veel diensten gratis kunt uitproberen. Hierdoor vragen veel mensen zich af of eToro een scam is. In dit artikel onderzoeken we of het veilig is om eToro te gebruiken. Op die manier kan je zelf besluiten of je denkt dat het bedrijf legitiem is.

Onze bevindingen: is eToro een scam?

We hebben eToro uitgebreid onderzocht en we zijn tot de conclusie gekomen dat eToro geen scam is. eToro komt soms negatief in beeld doordat beleggers er aan de slag gaan zonder dat ze voldoende kennis hebben. Beleggen is een risicovolle onderneming waar je flink wat geld mee kunt verliezen. Wanneer je de juiste beslissingen neemt, is het bij eToro echter ook zeker mogelijk om goede resultaten te behalen.

Het is hoe dan ook niet aan te raden om direct met een groot bedrag te beleggen bij eToro. Het is verstandiger om eerst met de demo te oefenen. Op die manier ontdek je hoe de software werkt en kan je geld storten zodra je daar echt voor klaar bent. Wil je eToro gratis uitproberen? Met de onderstaande knop open je een gratis demo bij deze broker:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Is eToro gereguleerd?

Betrouwbare brokers zijn normaal gesproken gereguleerd bij een toezichthouder. Financiële toezichthouders zien erop toe dat financiële instellingen zich aan de regels houden. eToro staat onder toezicht van de FCA, CySEC en ASIC. We hebben de registraties nagetrokken, en eToro staat inderdaad ingeschreven bij deze instanties. Dit betekent dat het bedrijf zich aan strenge regels moet houden en geen gekke fratsen kan uithalen met je geld.

eToro is veilig

Je gegevens worden bij eToro veilig opgeslagen onder SSL-encryptie. Ook het geld wat je stort wordt op veilige banken opgeslagen. Geld storten bij eToro is dus veilig. Bovendien vecht eToro actief tegen partijen die geld witwassen of het platform gebruiken voor criminele activiteiten. De identiteit van iedereen moet worden vastgesteld net zoals dat dit het geval is wanneer je bijvoorbeeld een bankrekening opent.

eToro uitbetaling

Uitgebreide testen

We hebben het platform zelf uitgebreid getest. eToro lijkt 100% legitiem. We hebben geld gestort bij eToro, enkele posities geopend en het geld weer laten uitbetalen. Dit alles verliep soepel. In de sociale handel sectie zagen we ook voldoende, andere tevreden handelaren. eToro is dus zeker geen oplichting. Wil je weten wat we ontdekten toen we het platform van eToro uitprobeerde? Lees dan onze uitgebreide eToro review:

Waarom zeggen mensen toch dat eToro een scam is?

eToro lijkt dus helemaal veilig en betrouwbaar te zijn. Toch zijn er mensen die claimen dat eToro een scam is. Hoe kan dit? Sommige mensen realiseren zich niet goed dat je met beleggen geld kunt verliezen. Wanneer je bij eToro gaat beleggen, staat er overal duidelijk aangegeven dat je geld kunt verliezen. Ook biedt het platform diverse opties aan waarmee je je risico’s kunt managen. Met een stop loss kan je bijvoorbeeld voorkomen dat je verliezen teveel oplopen. Ook kan je op elk moment het geld van je account opnemen.

Toch slaan sommige mensen de waarschuwingen in de wind en beginnen ze te gokken bij eToro. In plaats van eerst te leren hoe je moet beleggen storten ze direct geld en openen ze willekeurige posities. Dit zal zeker op de lange termijn leiden tot een groot beleggingsverlies. Een deel van deze verliezende beleggers geeft vervolgens de broker de schuld.

Wil je zelf verantwoordelijkheid nemen voor je beleggingsresultaten? Leer dan direct hoe je beter kunt beleggen bij eToro met onze uitgebreide handleiding:

 

eToro risicowaarschuwing

eToro is een platform met een mix van beleggingsproducten. Bij eToro kan je namelijk zowel investeren in aandelen en CFD’s.

Let erop dat CFD’s complexe financiële instrumenten zijn met een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de aanwezigheid van een hefboom. 67% van de retail beleggers verliest geld wanneer ze in CFD’s handelen bij deze aanbieder. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe CFD’s werken en of je het risico op het verliezen van geld kunt dragen.

Resultaten uit het verleden zijn geen aanwijzing voor toekomstige resultaten.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *