eToro tutorial: hoe kan je beleggen met eToro?

Ben je benieuwd hoe je succesvol kunt beleggen met eToro? In deze tutorial leer je binnen 30 minuten alles wat je moet weten om winstgevend te beleggen bij eToro. We bekijken hoe de software werkt en we bespreken hoe je goede beleggingsbeslissingen kunt nemen.

In deze tutorial

Door op de links te klikken, navigeer je direct naar het specifieke deel in de tutorial:

Hoe open je een account bij eToro?

In deze tutorial maken we gebruik van de software van eToro. eToro is één van de grootste brokers van Nederland. Dit komt onder andere doordat je bij eToro geheel zonder vaste commissies aandelen kunt kopen. Hierdoor kan je ook met een klein bedrag goede beleggingsresultaten neerzetten. Bovendien kan je de mogelijkheden bij eToro geheel gratis en zonder risico uitproberen met een demo. Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van eToro?

 • Je kan gratis oefenen met de onbeperkte demo.
 • Je kan zonder vaste commissies aandelen kopen.
 • Binnen 3 minuten kan je een demo openen.

Wil je aan de slag met een gratis demo bij eToro? Gebruik dan de onderstaande knop:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Voor het openen van je gratis demoaccount hoef je alleen enkele basisgegevens in te vullen. Denk hierbij aan je naam, een mailadres, een wachtwoord en je telefoonnummer. Het is zelfs mogelijk om een account te openen met Facebook of je Google account.

eToro account aanmaken

Wil je meer weten over eToro? In onze uitgebreide review lees je alles wat je moet weten!

Deel 1: eToro software

In dit deel van de tutorial bekijken we hoe de software van eToro werkt. We bespreken hoe je binnen enkele minuten je eerste aandelenorder kunt plaatsen. Wil je iets specifieks weten over de software van eToro? Gebruik dan de links om direct naar het juiste deel binnen het artikel te springen:

Hoe koop je een aandeel bij eToro?

Nadat je een demo hebt geopend kan je de software van eToro via je browser gebruiken. Wanneer je een specifiek aandeel wilt kopen, druk je op handelsmarkten. Onder handelsmarkten kan je snel een aandeel vinden waar je in kunt beleggen. Klik op industrie om te filteren op aandelen uit een bepaalde industrie of klik op beurs om te filteren op aandelen die genoteerd staan aan een bepaalde beurs.

aandelen filteren

Ben je op zoek naar een specifiek aandeel? Dan kan je ook de zoekfunctie gebruiken. In deze handleiding gaan we Microsoft aandelen kopen. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt, zie je vervolgens direct het scherm dat je nodig hebt om een positie te openen. Druk hier op de knop handelen om een positie te openen.

eToro aandelen kopen uitleg

Vervolgens opent het aandelenscherm. Zorg ervoor dat je op kopen drukt en dat de leverage staat ingesteld op 1X. Je koopt het aandeel dan geheel van je eigen geld. Vergeet niet om in te stellen voor welk bedrag je aandelen wilt kopen. Het is bij eToro mogelijk om in gedeeltelijke aandelen te beleggen. Door op de knop transactie openen te drukken, wordt de belegging direct binnen je account geopend.

Aandelen order scherm eToro

Tip: je winsten en verliezen beheren

Het is binnen de software van eToro ook mogelijk om je winsten en verliezen automatisch te beheren. Het kan in sommige gevallen verstandig zijn om een waarde in te stellen waarop je automatisch je verlies neemt (stop loss) of je winst pakt (take profit).

winst verlies eToro

Het is belangrijk om te onthouden dat deze waarden nooit gegarandeerd zijn. Wanneer de markt erg bewegelijk is, kan je stop loss of take profit tegen een minder gunstige waarde worden uitgevoerd.

Je hebt ook de optie om gebruik te maken van een traling stop loss. Dit is een speciaal type stop loss dat meebeweegt wanneer de koers stijgt. Op die manier voorkom je dat je een positie te vroeg sluit en winst misloopt. Tegelijkertijd bescherm je de belegging tegen een potentieel toekomstig verlies. Je kan deze optie eenvoudig aanvinken binnen de software van eToro. Stop los en take profit zijn echter nooit gegarandeerd en beleggen met een hefboom is risicovol.

Trailing stop loss eToro

Is aandelen kopen echt gratis?

Het kopen van aandelen bij eToro gebeurt 100% zonder vaste commissies. Dit maakt deze broker een stuk aantrekkelijker dan de concurrentie. Door deze dienst aan te bieden, hoopt eToro dat je ook met CFD’s in aandelen gaat handelen. Met CFD’s kan je actief handelen in aandelen met een hefboom. Door financieringsrente te rekenen, behalen ze hier een hoge winst op. In het volgende deel van de eToro handleiding bekijken we hoe je actief kunt beleggen bij eToro.

Actief beleggen met CFD’s

Je kan er bij eToro ook voor kiezen om wat meer risico’s te nemen. Dit kan je doen door gebruik te maken van CFD’s. CFD’s zijn financiële derivaten waarmee je een hefboom kunt toepassen. In dit deel van de tutorial bekijken we hoe dit precies werkt.

Hefboom toepassen bij eToro

Wanneer je een order plaatst kan je er bij eToro voor kiezen om een hefboom te gebruiken. Wanneer je dit doet, leg je zelf maar een beperkt deel van de het benodigde bedrag in. De rest van het geld wordt vervolgens door de broker ingelegd. Je kan een hefboom gebruiken door de multiplier te verzetten van X1 naar bijvoorbeeld X10.

hefboom beleggen etoro

Het toepassen van een hefboom zorgt ervoor dat zowel je winsten als je verliezen extra snel bewegen. Wanneer je een aandeel koopt zonder hefboom dan hebben koersschommelingen een beperkter effect of resultaat:

 • Een stijging van 10% leidt tot een winst van 10%.
 • Een daling van 10% leidt tot een verlies van 10%.

Wanneer je een hefboom van X10 toepast dan gaat het een stuk harder. Je zou dan de volgende resultaten behalen:

 • Een stijging van 10% leidt tot een winst van 100%
 • Een daling van 10% leidt tot een verlies van 100%

Beleggen met een hefboom maakt het mogelijk om in een korte tijd een hoog rendement te behalen. Tegelijkertijd is beleggen met een hefboom ook een stuk risicovoller. Het is daarnaast belangrijk om te onthouden dat deze manier van beleggen zeker niet gratis is.

Kosten beleggen met een hefboom

Wanneer je met een hefboom belegt, leen je een deel van het benodigde geld. Wanneer je de belegging langer dan een dag open laat staan, dan moet je hier financieringskosten over betalen. De dagelijkse financieringskosten liggen laag en worden altijd weergeven onder de transactie openen knop. Hieronder zie je de kosten op een EUR/USD positie ter waarde van $300.000 op het moment van schrijven:

hefboom kosten

Toch is het belangrijk om rekening te houden met deze kosten. Wanneer je een lange termijn belegging wilt uitvoeren, is het slimmer om de aandelen te kopen zonder multiplier. Je betaalt dan geen extra kosten en je kan de positie zo lang aanhouden als je wilt.

Hoe kan je profiteren van dalende koersen?

Het is bij eToro ook mogelijk om winst te maken bij een dalende koers. Hiervoor druk je binnen het handscherm op verkopen in plaats van kopen:

Short eToro

Wanneer je een verkopen positie (of ook wel short positie) opent, dan verdien je geld wanneer de koers daalt. Het is wel belangrijk om te vermelden dat je alleen met CFD’s kunt speculeren op een dalende koers. Wanneer je dus zonder financieringskosten wilt beleggen, dan moet je het aandeel op de traditionele manier kopen.

Hoe plaats je een order bij eToro?

Het is bij eToro ook mogelijk om een order te plaatsen. Met een order open je de belegging pas wanneer een bepaalde prijs wordt bereikt. Je kan dit doen door binnen de software van eToro handelen te veranderen naar bestellen. Hier kan je vervolgens de prijs instellen waarop je het aandeel wilt kopen.

order plaatsen eToro

Hoe kan je geld storten bij eToro?

Je kunt binnen eToro op elk moment geld storten. Het is al mogelijk om te handelen met een bedrag van $200. Wissel hiervoor van je virtuele demoaccount naar een rekening met echt geld. Vervolgens druk je op de knop geld storten:

Geld storten eToro

Voordat je geld kunt storten, moet je eerst je identiteit verifiëren. De Europese Unie heeft dit verplicht om witwassen tegen te gaan. Je kan snel geld storten bij eToro met bijvoorbeeld bankoverschrijving of je creditcard.

Saldobeheer

Onderaan het scherm zie je altijd het actuele saldo van je account.

saldobeheer eToro

 • Het beschikbare tegoed is het bedrag dat je nog steeds kunt gebruiken om beleggingen te openen.
 • Het totaal toegewezen is het bedrag dat je gebruikt voor je huidige beleggingen.
 • De winst geeft het resultaat van je open beleggingen aan.
 • Het vermogen laat het resultaat van al je beleggingen zien.

Je kan al je open posities eenvoudig beheren. Je ziet dan van elke belegging hoe ze het doen. Ook kan je het moment waarop je winst pakt of je verlies neemt aanpassen.

open positie eToro

Wanneer je met een hefboom belegt, is het belangrijk dat je voldoende geld op je account houdt. Is er niet meer voldoende vermogen over? Dan worden de posities automatisch gesloten en verlies je het volledige bedrag op je account.

Verstandig beleggen bij eToro

Veel beginnende beleggers verliezen direct al hun geld bij eToro. Dit komt vaak doordat ze te roekeloos handelen. Het is aan te raden om eerst met de demo te oefenen. Wanneer je de software begrijpt, kan je besluiten om een eerste storting te doen. Stort eerst een klein bedrag, zodat je ervaart hoe het is om echt geld te verliezen en winnen.

Pas wanneer je echt voldoende ervaring hebt opgedaan, kan je het gebruik van een hefboom overwegen. Het is belangrijk om de hefboom met mate te gebruiken. Zeker bij volatiele beleggingsproducten kan je anders snel het volledige bedrag op je account verliezen.

Open alleen beleggingen die je een gunstige verhouding tussen het risico en rendement aanbieden. Wanneer de potentiële winst op een belegging 10% bedraagt en het potentiële verlies slechts 5% dan is dit een belegging met een goede verhouding tussen het risico en rendement. Je hoeft het dan in minder dan de helft van de gevallen aan het juiste eind te hebben, om toch een goed resultaat te behalen.

Wanneer je met CFD’s gaat speculeren, is het belangrijk om altijd een stop loss te gebruiken. Vanwege het hefboomeffect kan je anders het volledige bedrag op je account verliezen. Het is altijd aan te raden om je beleggingen te beoordelen. Op die manier leer je van je fouten en kan je de beleggingsstrategie verbeteren.

Ben je op zoek naar een meer passieve manier om te beleggen? Dan is het sociale beleggingsplatform van eToro misschien een goede optie! In het volgende deel van deze handleiding gaan we hier dieper op in.

Deel 2: sociaal handelen

Bij eToro heb je ook de mogelijkheid om sociaal te handelen. Dit is een interessante optie waarmee je kunt profiteren van de kennis en vaardigheden van andere beleggers. In dit deel van de tutorial bekijken we hoe je het beste kunt profiteren van deze mogelijkheid.

Discussies over aandelen

Binnen de software van eToro kan je de nieuwsfeed bezoeken. De nieuwsfeed is het sociale media platform van eToro. Hier delen handelaren hun meningen en ervaringen. Wanneer je twijfelt over een belegging, dan kan je hier sparren met andere beleggers. Dit is een nuttige extra toevoeging die wel met een disclaimer komt.

Op eToro kan je een hoop amateuristische beleggers vinden. Deze beleggers houden niet altijd rekening met de verschillende factoren die de koers van een aandeel kunnen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om je beleggingsbeslissingen altijd op basis van meerdere factoren te nemen.

eToro social handelen

Beleggers kopiëren

Een erg interessante mogelijkheid voor beginnende beleggers, is de mogelijkheid om andere handelaren te volgen. Op eToro kan iedereen zijn beleggingen delen met andere beleggers. Wanneer je erg succesvol bent en veel mensen je volgen, dan kan je hier extra geld mee verdienen. Je ontvangt dan namelijk een commissie.

Beleggers op het eToro platform zullen dan ook gemotiveerd zijn om goede resultaten neer te zetten.

eToro copytraders

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst

Je kan van elke belegger die je kunt volgen details vinden. Op die manier kan je vaststellen of het verstandig is om de beleggingen van de handelaar te volgen.

Het is in ieder geval belangrijk om de volgende gegevens te bekijken:

 • Statistieken: hier zie je wat de beleggingsresultaten van de belegger zijn.
 • Portfolio: hier zie je in welke effecten hij nu belegt.
 • Grafiek: de grafiek laat het resultaat van de belegger zien.
 • Feed: hier kan je berichten van de belegger lezen.

Het is belangrijk om niet zomaar willekeurige beleggers te kopiëren. Het is in ieder geval belangrijk om handelaren te kiezen met een langer trackrecord. Op die manier weet je zeker dat de belegger niet plotseling allemaal gekke dingen gaat doen. Het blijft hoe dan ook van belang om de beleggingen van de handelaren die je volgt te monitoren. Op die manier voorkom je dat je plotseling veel geld verliest doordat iemand anders verkeerde beslissingen neemt.

Hoe vind je een goede handelaar om te volgen?

Ook het kiezen van goede handelaren kan een kunst zijn. In dit deel van de eToro tutorial behandelen we kort waar je op kunt letten bij het selecteren van een goede belegger om te volgen.

Volg niet direct de populaire keuze. Soms is een belegger bij toeval bekend geworden, zonder dat hij daadwerkelijk bijzondere resultaten weet te bieden. Controleer daarom altijd eerst hoe winstgevend de belegger is.

Controleer vervolgens hoe consistent zijn resultaten zijn. Wanneer de belegger de ene maand een enorm verlies heeft en de andere maand een enorme winst dan zijn de resultaten niet stabiel genoeg.

Ook is het belangrijk om te controleren of de belegger soms verlies neemt. Het te lang open houden van beleggingen kan voor een langere tijd goed uitpakken. Uiteindelijk kan één positie echter het hele account opblazen. Het is daarom belangrijk om een belegger te kiezen die niet bang is om verliezen te nemen.

Controleer ook op de handelaar die je wilt volgen voldoende moeite doet. Antwoord hij bijvoorbeeld op vragen op zijn feed? Wanneer dit niet het geval is, dan zou ik die belegger nooit volgen. Wanneer hij de moeite niet neemt om simpele vragen te beantwoorden, dan is hij waarschijnlijk ook niet een betrouwbaar iemand om te volgen.

Ten slotte moet je jezelf afvragen of de handelaar die je wilt volgen binnen je profiel past. Waar wil je in beleggen? Hoeveel risico ben je bereid om te nemen? Wanneer je denkt dat de handelaar bij je past dan kan je beginnen hem te volgen. Het is aan te raden om dit eerst met een klein bedrag te doen. Wanneer de resultaten positief blijven, dan kan je de bedragen die je investeert langzaam opvoeren.

Risicoscore volgen eToro

Wat is het maximale risico dat je wilt nemen bij eToro? Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Deel 3: beurshandel

Wil je zelf gaan beleggen bij eToro? Dan is het belangrijk dat je begrijpt hoe de handel in aandelen werkt. In dit deel van de tutorial leer je hoe je zelf de prijs van een aandeel kunt voorspellen.

Hoe ontstaat de prijs van een aandeel?

Voordat je gaat beleggen in aandelen bij eToro, is het belangrijk om te onthouden dat een prijs van een aandeel tot stand komt door mensen zoals jij en ik. De aandelenmarkt raakt altijd in balans. De prijs die op de aandelenmarkt wordt gevraagd, is de prijs waarbij het aantal kopers en verkopers gelijk aan elkaar zijn.

Wanneer het aantal vragers toeneemt, dan stijgt de prijs. Wanneer het aantal mensen die het aandeel willen kopen juist daalt, dan daalt de prijs. Wanneer je gaat beleggen in aandelen, dan is het daarom belangrijk om te bedenken wat de gemiddelde belegger zou doen. In dit deel van de tutorial bekijken we kort hoe je de prijsontwikkeling van een aandeel kunt voorspellen.

De algemene markt

De eerste factor die een grote rol speelt bij het bepalen van de prijs van een aandeel, is de algemene marktsituatie. Wanneer de economie het niet goed doet in een land, dan zie je dat de beurskoersen over het algemeen dalen. Wanneer de economie het juist goed doet en beleggers euforisch zijn, dan kunnen de koersen flink stijgen.

Extreme voorbeelden hiervan zijn de coronacrisis in 2020 en de kredietcrisis in 2008. Dit zijn grote evenementen die een enorme invloed hebben op de economie. Veel beleggers zijn amateurs en die raken snel in paniek. Je ziet in dit soort perioden dat mensen vervolgens massaal hun aandelen dumpen. De aandeelkoersen kunnen dan plotseling enorm dalen.

coronacrisis daling 2

In de bovenstaande grafiek zie je bijvoorbeeld hoe sterk de AEX crashte nadat duidelijk werd dat het coronacrisis een enorme impact ging hebben op de economie. Je ziet na zo’n crash vaak weer een vlot herstel. Als slimme belegger kan je hier dubbel van profiteren. Je kan short gaan op de forse daling en tegelijkertijd langzaam goedkoop aandelen bijkopen.

Onderzoek het aandeel

Niet alle aandelen volgen de markt één op één natuurlijk. Het is belangrijk om ook goed onderzoek te doen naar het individuele aandeel. Tijdens de coronacrisis zag je bijvoorbeeld dat sommige bedrijven het veel zwaarder hadden dan andere bedrijven.

Bedrijven die leven van het toerisme doen het bijvoorbeeld erg slecht. Vliegtuigen staan aan de grond en het is onzeker wanneer het weer mogelijk is om overal heen te vliegen. Je ziet hieronder het koersverloop van Air France KLM tijdens de eerste weken van de coronacrisis:

Aandeel eToro voorbeeld

Tegelijkertijd zie je dat sommige bedrijven juist erg profiteren van een vergelijkbare situatie. Het aandeel Netflix doet het bijvoorbeeld erg goed. Nu steeds meer mensen vast zitten, zijn mensen op zoek naar alternatieve vormen van vermaak. In de onderstaande grafiek zie je dan ook dat de coronacrisis erg goed is geweest voor Netflix:

Netflix eToro tutorial

Het is als belegger daarom altijd belangrijk om je hoofd koel te houden. Probeer om je emoties zoveel mogelijk uit te schakelen en redeneer wat de effecten zullen zijn op de bedrijfsvoering van een bedrijf. De kans is groot dat wanneer jij tot een bepaalde conclusie komt, dat dit voor de meeste mensen geldt. Het is dan ook altijd verstandig om zoveel mogelijk met de algemene trend mee te handelen. In het volgende deel van deze tutorial bekijken we hoe je het beste met de verschillende marktomstandigheden kunt omgaan.

Deel 4: marktomstandigheden

Voordat je een belegging opent, is het altijd aan te raden om de marktomstandigheden te onderzoeken. Je kan de marktomstandigheden onderzoeken op verschillende tijdschalen. Wanneer je een actieve handelaar bent kijk je op kortere perioden, dan wanneer je een investeerder bent voor de lange termijn.

Welke trends bestaan er?

Wanneer je gaat beleggen, kan je te maken krijgen met drie type trends. Het eerste type trend is de uptrend. Tijdens een uptrend zie je dat de koers zich vooral omhoog beweegt.

uptrend voorbeeld

Het gaat natuurlijk niet altijd goed. Soms zie je dan ook dat een aandeel juist voornamelijk daalt. We spreken dan van een downtrend.

downtrend voorbeeld

In sommige gevallen is er ook sprake van besluiteloosheid. We noemen dit ook wel een consolidatie. De prijs van het aandeel schommelt dan voornamelijk tussen twee niveaus.

consolidatie

Je belegging timen

Het is belangrijk om je beleggingen goed te timen. Zelfs in een uptrend zal de koers van een aandeel niet alleen maar omhoog bewegen. Een impuls omhoog wordt altijd weer opgevangen door een retracement omlaag. Juist in die beweging omlaag kan het aantrekkelijk zijn om een kooppositie in te nemen.

retracement impuls

Natuurlijk moet je wel oppassen dat er geen sprake is van een trend reversal. Niets stijgt voor eeuwig en goede tijden worden regelmatig afgewisseld met slechte tijden. Door gebruik te maken van een stop loss voorkom je dat je voor eeuwig vastzit aan een slechte investering.

Zoeken naar bevestiging

Je kan betere beleggingsresultaten neerzetten, door altijd op zoek te gaan naar bevestiging. Er zijn twee erg sterke factoren die je kunnen helpen bij het timen van een positie.

Horizontale niveaus

Een horizontaal niveau, is een niveau waar de koers van een aandeel regelmatig op afketst. Wanneer een horizontaal niveau vaker wordt aangeraakt zonder doorbroken te worden, neemt de kracht toe. Wanneer je gaat beleggen, kan het slim zijn om op zoek te gaan naar deze niveaus. Wil je weten hoe je dit precies doet? Lees dan dit artikel.

horizontale niveaus uitleg

Candlesticks

Ook candlesticks kunnen je goed helpen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Candlesticks geven veel informatie over de strijd tussen de kopers en verkopers. Wanneer je leert hoe je candlesticks kunt aflezen, zal je betere beleggingsresultaten neerzetten. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan dit artikel.

candlestick uitleg eToro

Technische analyse

We willen niet te uitgebreid ingaan op technische analyse in deze beknopte eToro handleiding. Wil je serieus aan de slag als handelaar op de korte termijn? Dan kan het interessant zijn om deze geavanceerde technieken te leren en toe te passen op je beleggingen bij eToro. Gebruik de onderstaande knop om direct onze technische analyse cursus te bezoeken:

Beleg mee met de trend

De belangrijkste les die ik je wil meegeven in dit deel van de tutorial, is dat het belangrijk is om op de trend te letten. De uitspraak de trend is je beste vriend is er niet voor niets. Beleggers die zich bewust zijn van trends en die weten hoe ze hierop kunnen inspelen behalen betere resultaten.

De meer technische beleggingsmethoden zijn meer bedoeld voor de actieve handelaren. Wanneer je vooral van plan bent om aandelen te kopen voor de lange termijn, dan hoef je eigenlijk alleen maar de bedrijven achter de aandelen goed te onderzoeken. De exacte timing op de lange termijn is dan minder belangrijk.

In het laatste deel van de eToro tutorial wil ik je nog wat laatste beleggingswijsheden meegeven die je kunnen helpen bij het behalen van betere resultaten.

Deel 5: beleggingstips

Het kopen van een aandeel is op zichzelf niet heel moeilijk. Het is vaak een kwestie van een knop indrukken en vervolgens ben je de trotse eigenaar van een aandeel Shell of Microsoft. Deze handeling is voor iedereen hetzelfde. Toch behalen lang niet alle beleggers hetzelfde resultaat wanneer ze aan de slag gaan met eToro. Door deze laatste tips te volgen, vergroot je de kans op winst.

Stel een plan op

Het is belangrijk om te beleggen volgens een plan. Het lukraak kopen en verkopen van aandelen is zelden een goede strategie. Wanneer je dit wilt doen, dan kan je beter naar het casino gaan. Daar krijg je soms nog een gratis drankje wanneer je gaat gokken.

Elk plan wordt opgesteld met een bepaald doel. Geld verdienen als doel op zichzelf is niet goed genoeg. Bedenk voor jezelf wat voor resultaten je verwacht te behalen met je beleggingen bij eToro. Bepaal met hoeveel geld je wilt beleggen en welk rendement je wilt behalen. Met deze gegevens kan je bedenken waarin je het beste kunt beleggen.

Een goed plan moet in ieder geval duidelijke regels bevatten. Bedenk onder welke voorwaarden je een belegging opent. Stel voor iedere individuele belegging ook duidelijke regels op om deze weer te verkopen. Bij welke koers neem je je winst? Wanneer wordt het te risicovol en kan je de positie beter sluiten? Door alle regels van een belegging vooraf op te stellen, voorkom je dat je dit later onder druk moet doen.

Vervolgens is het belangrijk om je plan goed te evalueren. Controleer je beleggingen maandelijks als een accountant. Houd bij hoeveel je verdient of verliest en bekijk welke fouten je hebt gemaakt. Alleen door dit kritisch en regelmatig te doen word je een betere belegger.

Controleer je emoties

Een andere belangrijke tip die ik je in deze eToro tutorial wil meegegeven, is dat het belangrijk is om je emoties zoveel mogelijk te controleren. Veel beleggers verliezen een fortuin doordat ze zich teveel laten leiden door emoties.

Ze zeggen wel eens dat angst een slechte raadgever is. Wanneer je gaat beleggen, dan is dit absoluut het geval. Beleggers die hun angst niet overwinnen laten verliesgevende posities te lang open staan, terwijl ze winstgevende posities te vroeg afkappen.

Het is natuurlijk niet realistisch om helemaal zonder emoties te beleggen. Emoties zijn menselijk en wanneer je geld verliest dan doet dit pijn. Wanneer je winst wilt maken, dan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk leert om je emoties te controleren. Wil je meer weten over de invloed van emoties op je beleggingen? Dan is het verstandig om dit artikel te lezen.

angst beleggen

Neem ook verliezen

Een andere veelgemaakte fout bij beleggers, is dat ze geen verliezen durven te nemen. Wanneer je 100% winst nastreeft dan behaal je uiteindelijk een maximaal verlies. Het open laten staan van verliesgevende posities kan op de korte termijn goed werken. De kans dat een verliesgevende positie weer winstgevend wordt binnen een paar maanden tijd is immers erg groot.

Wanneer een positie onverhoopt toch erg slecht gaat, dan kan je met deze strategie alles verliezen. Bedenk daarom altijd bij welk niveau je verlies durft te nemen. Beginnende beleggers gaan verliezen uit de weg, terwijl professionele beleggers berekende verliezen omarmen. Bij welke categorie wil jij horen?

Oefen veel

Na het lezen van deze uitgebreide eToro handleiding weet je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met beleggen. Je weet nu hoe je aandelen kunt kopen binnen de webtrader en je weet waar je op moet letten om succesvol te zijn. Toch moet ik realistisch met je zijn. Na het lezen van deze tutorial ben je nog zeker geen expert. Je hebt nog veel te leren en dat zal altijd zo blijven.

Ik wil je daarom aanraden om te blijven oefenen. Zelfs wanneer je op een gegeven moment met duizenden of tienduizenden euro’s handelt, kan je nog steeds bijleren. Sterke beleggers blijven zijn dan ook altijd nieuwsgierig.

Heb je nog geen demoaccount geopend om te oefenen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct je gratis onbeperkte demo te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

 

eToro risicowaarschuwing

eToro is een multi-asset platform waar je kunt beleggen in zowel aandelen als crypto & CFD’s.

CFD’s zijn complexe financiële effecten en hebben een hoog risico op het verliezen van geld vanwege de hefboom. 76% van de retail beleggers verliest geld met het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. Vraag jezelf af of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico op het verliezen van geld kan accepteren.

Resultaten uit het verleden zijn geen aanwijzing voor toekomstige resultaten. Trading resultaten in de afgelopen vijf jaar kunnen onvoldoende zijn om beleggingsbeslissingen te nemen.

Copytrading is geen beleggingsadvies. De waarde van je beleggingen kan zowel ophoog als omlaag gaan.

Crypto assets zijn hoog volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en neemt geen verantwoordelijkheid voor de correctheid en compleetheid van de inhoud van deze publicatie, die is gepubliceerd door onze partner met publiek beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *