Beleggen bij de Rabobank: review & informatie

Beleggen bij de Rabobank: hoe gaat dat in zijn werking? Is het verstandig om bij de Rabobank te beleggen? In dit artikel lees je alles over beleggen bij de Rabobank. Ook kan je het oordeel van onze review lezen.

Beleggen bij de Rabobank

Het is vrij eenvoudig om te beginnen met beleggen bij de Rabobank. Net zoals bij veel andere grote banken, moet je eerst een bankrekening openen voordat je aan de slag kunt gaan. Vervolgens kan je eenvoudig aangeven dat je een beleggingsrekening wilt openen.

Bij de Rabobank ligt de focus duidelijk op gebruiksvriendelijkheid. De software is erg simpel in zijn gebruik. Een nadeel hieraan is dat de mogelijkheden ook erg beperkt zijn. Zo kan je geen technische analyse uitvoeren en de fundamentele gegevens zijn erg beperkt. Je kunt binnen de grafieken maar vijf jaar terug gaan.

Beleggen bij de Rabobank is dus eenvoudig. Vergelen met brokers die specialiseren in het aanbieden van beleggingsproducten, scoort de bank echter matig. Het is dan ook verstandig om de Rabobank eerst met andere brokers te vergelijken. Dit kan je eenvoudig doen in het overzicht van onze brokers:

Kosten beleggen bij Rabobank

Bij de Rabobank beleggen is zelden het goedkoopst. Schuldig hieraan zijn de vaste service kosten. Je betaalt sowieso € 5 per kwartaal, zelfs wanneer je in die periode geen beleggingen uitvoert. Vervolgens komt hier nog eens 0,06% boven op voor bedragen tot € 100.000 en 0,03% voor bedragen boven de €100.000.

Brokers die vaste servicekosten rekenen zijn een stuk minder aantrekkelijk. Je maakt deze kosten immers altijd, ook wanneer je geen beleggingen opent. Ze drukken het rendement dan ook op de lange termijn. Naast de service fee, betaal je bij de Rabobank ook transactiekosten.

Op Nederlandse aandelen betaal je een percentage van 0,05%. Er geldt echter een minimum van € 5. Op aandelen uit de Verenigde Staten betaal je een percentage van 0,1%. Grote beleggers kunnen wel korting krijgen. Bij meer dan €4.000 aan transactiekosten gaat er 20% af van deze percentages.

Op opties betaal je verder €2,25 per contract en bij obligaties bedragen de kosten € 5 plus 0,05%. Uit onze test is gebleken dat Rabobank zelden de goedkoopste partij is. Een nadelig punt binnen deze review zijn dan ook de hoge kosten. Wil je goedkoper beleggen? Gebruik dan onze tool om vast te stellen waar je het voordeligst kunt beleggen.

Informatie over Rabobank

De Rabobank bestaat al een tijdje. De Rabobank Groep werd opgericht in 1972. Dit gebeurde door het samengaan van twee banken: de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank en de Coöperative Centrale Boerenleenbank. Sinds 1980 noemen we de bank kortweg Rabobank.

De bank wordt gerekend tot één van de drie grootste banken van Nederland. Het model van de bank bestaat uit een coöperatie tussen meer dan honderd zelfstandige banken.

Ook op het gebied van beleggen kan je terecht bij de Rabobank. Dit kan je zelf doen of laten doen. Het basispakket beheerd beleggen is al beschikbar vanaf € 1.000 en het actieve pakket vanaf € 10.000. Ook is het mogelijk om voor een duurzaam pakket te kiezen. Voor grotere klanten vanaf een bedrag van € 200.000 bestaan er pakketten op maat met meer persoonlijke aandacht.

Beleggen bij Rabobank

Conclusie review Rabobank

Beleggen bij de Rabobank geeft een veilig gevoel. De ondersteuning is goed en je kan altijd langslopen bij een lokale vestiging. Net zoals de andere banken valt de Rabobank ook onder het garantiestelsel waardoor je tegoeden tot € 100.000 veilig staan bij het omvallen van de bank. Een ander voordeel van de Rabobank is dat je al je bankproducten bij één partij kunt onderbrengen.

Toch raden we Rabobank als broker niet aan. De kosten liggen simpelweg te hoog. Daarnaast is de software zoals die aangeboden wordt door de Rabobank echt te beperkt. Anno 2019 wil je als belegger toch de nodige analyses willen uitvoeren. Ben je op zoek naar een professionele broker van hoge kwaliteit? Bekijk dan nog eens het overzicht van brokers en bekijk welke partij het beste bij je past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *