InDelta review & ervaringen: is dit een betrouwbare partij?

Indexbeleggen wordt steeds populairder: dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat passieve fondsen actieve fondsen eigenlijk altijd verslaan. Eén bekende partij die indexbeleggen aanbiedt is InDelta, maar is dit een betrouwbare partij? In deze uitgebreide review deel ik mijn ervaringen!

Direct een account openen bij InDelta?

Wil je een gratis account openen bij InDelta? Gebruik dan de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan:

Wat is InDelta?

InDelta is een beleggingsinstelling die indexbeleggen aanbiedt. Bij indexbeleggen, investeer je in een mandje effecten zoals aandelen. Hierdoor is deze manier van beleggen erg geschikt voor het opbouwen van vermogen.

InDelta is een merknaam van het bekende FundShare Management en beheert ruim 400 miljoen euro. Dit is dus een forse speler wat een goed teken is voor de betrouwbaarheid van deze aanbieder.

Hoe werkt beleggen bij InDelta?

Je kunt bij InDelta je geld verdelen over verschillende gelijk gewogen fondsen. Een gelijk gewogen fonds verdeelt je geld gelijk over de verschillende effecten die zijn opgenomen in een index.

Wanneer je in de AEX investeert zonder gelijke weging, hebben een klein mandje aandelen de overhand. Deze bedrijven zijn namelijk relatief veel groter dan de rest, waardoor je spreiding alsnog kan tegenvallen.

Bij InDelta investeer je echter een gewogen bedrag in elk opgenomen effect. In één fonds zitten 50 aandelen, waardoor je per fonds dus 2% investeert in elk aandeel. Deze spreiding valt wat tegen in vergelijking met andere ETF’s die verhandelbaar zijn waar je soms wel in 4000 verschillende aandelen belegt.

Welke fondsen kan je kiezen?

Toch kan je voldoende spreiding toepassen binnen je portefeuille, aangezien je bij InDelta kunt kiezen uit verschillende fondsen. Je kunt hierbij helemaal zelf je portefeuille samenstellen door percentages toe te wijzen aan de volgende fondsen. Op die manier kan je zelf bepalen of je offensief wilt beleggen waarbij je grotere risico’s neemt of defensief waarbij je voor de veilige opties gaat.

Portefeuille verdelen InDelta

Je kunt bij InDelta kiezen tussen de verschillende fondsen:

 • Noord-Amerika indexfonds: beleggen in Amerika, Canada en Mexico
 • Europa indexfonds: je investeert hiermee in Noord-West Europa
 • Nederland indexfonds: je belegt in bekende Nederlandse bedrijven
 • Azië Pacific indexfonds: je belegt hiermee in Japan, China, Australië…
 • BRIC-fonds: je belegt in Brazilië, Rusland, India en China
 • Private equity indexfonds: investeer in kleinere beursgenoteerde ondernemingen
 • Vastgoed indexfonds: investeer in vastgoed
 • Staatsobligatie indexfonds: investeer in Europese staatsobligaties
 • Bedrijfsobligaties indexfonds: investeer in bedrijfsobligaties

Je kunt op de website van InDelta nalezen waar alle fondsen precies in beleggen. Op die manier heb je een goed beeld van waarin je investeert.

Hoe zijn de rendementen bij InDelta?

Hieronder zie je hoe InDelta heeft gepresteerd voor mij in de afgelopen periode, zoals je ziet is dit zeker een goed punt binnen de review van InDelta:

Rendement InDelta

De resultanten van InDelta hangen sterk af van de resultaten op de algemene markt. Je hebt wanneer je bij InDelta belegt dan ook altijd te maken van een marktrisico: wanneer het slechter gaat op de beurs, zal je rendement bij InDelta ook tegenvallen.

Je kunt je portefeuille enigszins beschermen met obligatiefondsen: deze kennen echter een negatief rendement door de lage rentes. Het kan dan ook verstandiger zijn om in plaats daarvan geld aan te houden op een spaarrekening of deposito.

Hoeveel kost beleggen bij InDelta?

De eenvoud van InDelta is een goed punt binnen deze review: de kostenstructuur van deze aanbieder is namelijk ook erg overzichtelijk. De vaste kosten bedragen namelijk maar 0,57%: 0,5% aan vaste jaarlijkse kosten en 0,07% voor de administratieve plichten rondom het dividendlek.

Let er wel op dat er nog verborgen transactiekosten zijn: doordat de fondsen van InDelta markt gewogen zijn, moeten er regelmatig aandelen gekocht en verkocht worden. Het fonds betaalt hierover iedere keer transactiekosten, waardoor het rendement lager kan uitvallen.

Tegelijk is het gunstig dat InDelta dividendlekkage actief tegengaat: hierdoor betaal je niet te veel belastingen over je beleggingen waardoor je meer dividend kunt behouden. Al met al scoort InDelta goed op het gebied van kosten: de fondsen zijn relatief goedkoop.

Kosten zijn als belegger erg belangrijk: zeker op de lange termijn kunnen ze een grote impact hebben op het verwachte rendement. Dit komt door het effect van ‘rente op rente’ waardoor hoge kosten je resultaat op de lange termijn sterk kunnen beïnvloeden.

Is InDelta een betrouwbare partij?

Voor deze review heb ik natuurlijk ook de betrouwbaarheid van InDelta goed onderzocht. Het is binnen de review in ieder geval positief dat het bedrijf onder toezicht staat van de bewaarder Caseis en de accountant Mazars. Bovendien staat FundShare Fund Management B.V. (de merknaam achter InDelta) onder toezicht van de AFM.

Ook is het goed om te weten dat InDelta is aangesloten bij het beleggerscompensatiestelsel van de Nederlandsche Bank waardoor je als klant tot € 20.000 ontvangt bij een eventueel faillissement.

Overigens is de kans dat je geld verliest bij een faillissement erg klein: InDelta doet namelijk aan vermogensscheiding. Je effecten staan in een aparte stichting, waardoor deze bij een faillissement buiten schot blijven.

Ook is het goed om te weten dat InDelta effecten niet uitleent en geen ingewikkelde derivaten gebruikt. Alle effecten worden fysiek aangehouden, waardoor je beleggingen niet zomaar kunnen verdwijnen.

InDelta voldoet aan alle voorwaarden om als een betrouwbare partij gezien te worden. Zelf heb ik dan ook zonder angst meerdere keren mijn geld belegt bij deze partij.

Hoe kan je geld storten en opnemen?

Het is bij InDelta zowel mogelijk om eenmalig als periodiek geld in te leggen. Het kan zeker aantrekkelijk zijn om periodiek geld te investeren: op die manier profiteer je namelijk van een gemiddeld, gewogen rendement en kan je op de lange termijn een goed vermogen opbouwen. In onze speciale tool kan je precies zien hoe dit in zijn werking gaat.

Geld storten InDelta

Wanneer je het geld op je beleggingsrekening wilt opnemen, dan kan dit ook eenvoudig. Vul simpelweg het bedrag in dat je wilt opnemen, en je beleggingen worden binnen een dag verkocht. Zelf ontving ik het bedrag de volgende dag op mijn rekening toen ik mijn beleggingen weer verkocht.

Geld opnemen InDelta

Het opnemen en storten van geld en het aanpassen van je portefeuille zijn gratis. Hierdoor kan je altijd je strategie gratis aanpassen wat een positief punt is binnen deze review!

Hoe is de klantenservice bij InDelta?

InDelta is een relatief klein, maar professioneel bedrijf. Wanneer je het contactformulier invult, nemen ze snel contact met je op. Mijn ervaringen met de klantenservice zijn dan ook goed en mocht je ooit vragen of een probleem hebben dan kan je ervan uitgaan dat ze snel verholpen worden.

De klantenservice van InDelta is zowel per mail als telefoon bereikbaar.

Wat zijn de voordelen van InDelta?

 • InDelta heeft een transparante kostenstructuur
 • InDelta is een betrouwbare, Nederlandstalige partij
 • Geld opnemen & storten is snel en gratis
 • Je kunt stabiel & langzaam een mooi vermogen opbouwen
 • Je kunt kiezen uit verschillende indexfondsen
 • De klantenservice van InDelta is goed bereikbaar
 • Bij InDelta is er niet sprake van dividendlekkage

Wat zijn de nadelen van InDelta?

 • Je hebt een account nodig bij InDelta om de fondsen te kopen
 • Je hebt weinig controle over je beleggingen bij indexbeleggen
 • Het rendement is afhankelijk van de marktontwikkelingen
 • De obligatiefondsen leveren weinig geld op

Mijn persoonlijke ervaring met InDelta

Ik heb zelf twee keer voor een langere tijd belegt bij InDelta. De tweede keer begon ik weer op het dieptepunt van de coronacrisis: hierdoor liep mijn rendement al snel op tot 40%! Ik heb uiteindelijk mijn beleggingssaldo weer laten uitbetalen om als aanbetaling te gebruiken voor een woning voor de verhuur. Mijn ervaringen met InDelta zijn dan ook erg goed, alhoewel ik vrij actief heb belegd wat niet de gebruikelijke strategie is voor indexbeleggen.

Conclusie InDelta

InDelta is een betrouwbare partij waar je langzaam en stabiel een mooi vermogen kunt opbouwen. Je hebt enige controle over je beleggingen, doordat je je geld kunt verdelen over verschillende fondsen. Goede punten zijn de transparante kostenstructuur, het uitgebreide toezicht en het ontbreken van dividendlekkage. Wanneer je van plan bent om aan indexbeleggen te doen, is InDelta zeker aan te raden!

Wil je zelf aan de slag bij InDelta na het lezen van deze review? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij InDelta:

Veelgestelde vragen over InDelta

Je betaalt bij InDelta geen bewaarloon of andere verborgen transactiekosten. Je betaalt alleen jaarlijks de 0,57% aan transactiekosten.

Je betaalt bij InDelta geen kosten wanneer je geld stort of opneemt of wijzigingen doorvoert binnen je portefeuille. Ze hanteren hierbij wel een fair use policy: wanneer je het te gek maakt en je constant handelt zouden ze geld verliezen door de constante koop- en verkoopkosten. In dit geval kunnen ze je account opzeggen.

De klantenservice van InDelta is te bereiken tussen 9:00 en 17:30. Je kunt ze bellen op 020 2479 222 en per email via [email protected].

Je verliest in dat geval gelukkig niet je effecten. InDelta bewaart de tegoeden en effecten van gebruikers namelijk binnen de stichting juridisch eigendom InDelta. Hierdoor staat je vermogen niet op de balans van InDelta, waardoor schuldeneisers de tegoeden niet kunnen opeisen.

Dit kan zeker, maar ook bij indexbeleggen zijn er geen garanties. Beleg daarom alleen met geld dat je een langere tijd kunt missen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die geld investeren voor de lange termijn vaak de beste resultaten behalen.

Meer lezen? Misschien is dit interessant…

Disclaimer

Risico InDeltaDit is een reclame. Raadpleeg het prospectus en het essentiële informatiedocument van InDelta voordat u een beleggingsbeslissing neemt. 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *