eToro fees: hoeveel kost beleggen met eToro?

Voordat je gaat beleggen met eToro, wil je waarschijnlijk weten hoeveel kosten je betaalt. Op deze pagina beschrijven we hoe duur het is om te beleggen bij eToro zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Een demoaccount is 100% gratis

Het openen van een (demo)account bij eToro is 100% gratis. Zelfs wanneer je niet met echt geld wilt beleggen, kan je bij eToro gebruikmaken van de professionele tools. Ook kan je meepraten op het sociale netwerk en gebruikmaken van diverse analyses. Zelfs wanneer je niet wilt beleggen bij eToro, is het daarom aantrekkelijk om demo te openen. Gebruik de onderstaande knop om zelf een gratis demo te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

eToro beleggen kosten

Geen commissies op aandelen

Een groot voordeel van eToro is dat je geen commissies betaalt over de aandelen die je koopt, maar andere kosten zijn wel van toepassing. We hebben dit onderzocht en het is absoluut waar. Hierdoor kan je zelfs één aandeel voor een paar euro kopen en hier van profiteren. Bij eToro kan je dus ook met een klein bedrag een gevarieerde portfolio opbouwen. Houd er rekening mee dat er wel andere kosten van toepassing zijn.

Geen beheerkosten

Je betaalt bij eToro geen beheerkosten. Bij sommige banken en brokers betaal je voor het gebruik van de diensten. Je moet dan bijvoorbeeld iedere maand een vast percentage aan servicekosten betalen. Bij eToro is dit gelukkig niet het geval. Zelfs wanneer je andere handelaren kopieert of professionele portefeuilles volgt, betaal je geen extra transactiekosten. Dit maakt eToro een aantrekkelijke optie voor de belegger die weinig tijd heeft om zelf een strategie op te stellen.

Bummer: je betaalt kosten bij het opnemen van geld

Wel is het jammer dat je bij eToro kosten moet betalen voor het opnemen van geld. Deze kosten zijn vrij laag: 5 dollar. Toch maakt dit het lastiger voor mensen met een kleine beurs om een positief rendement te behalen. Wanneer je 200 euro stort ben je immers 2,5% kwijt aan kosten om het geld weer van je account te halen. Wanneer je met grotere bedragen handelt dan neemt dit percentage af. Op papier lijkt het bedrag dus klein, maar in de praktijk kan je rendement flink verlagen.

Hoe hoog is de spread bij eToro?

Je betaalt bij eToro ook een zogenaamde spread. De spread is het verschil tussen de bied- en laatkoers. Deze transactiekosten worden bij iedere broker berekend. Je kan een aandeel dan bijvoorbeeld kopen voor € 5 en verkopen voor € 4,98. Het verschil zorgt ervoor dat je bij iedere transactie een klein bedrag aan kosten betaalt.

Hoe hoog de spread is, verschilt van effect tot effect. Op het moment van schrijven betaal je voor een aandeel Apple $0,78 wat neerkomt op 0,2%. Wanner je in de Bitcoin wilt handelen betaal je op het moment van schrijven 67 dollar wat neerkomt op 1%. Op olie betaal je op het moment van schrijven 5 cent per vat wat neerkomt op 0,12%. De spread verandert constant. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of de spread die je moet betalen acceptabel voor je is.

spread eToro

De spread is het verschil tussen de koop- & verkoopprijs

Wat zijn de kosten van een hefboom?

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je extra kosten betaalt wanneer je een hefboom gebruikt. Deze extra kosten noemen we ook wel de financieringskosten. Wanneer je een hefboom gebruikt, open je met een kleiner bedrag een grotere positie. De broker leent je de rest van het geld dan. Wanneer je de positie op dezelfde dag weer sluit, betaal je geen extra kosten.

Dit is anders wanneer je de positie open laat staan. Wanneer je de positie een nacht laat openstaan, betaal je rente over je positie. Dit noemen we ook wel de nachtpremie. Bij eToro kan je direct overzichtelijk zien hoe hoog de nachtpremie is en welk bedrag je per dag betaalt. Op die manier kan je weloverwogen beslissen of je met een hefboom wilt handelen.

Op het moment van schrijven bedraagt de nachtpremie op EUR/USD op een long positie $0,000062. Voor goud bedraagt de nachtpremie $0,008153 per dag en voor de China50 index slechts $0.

nachtpremie eToro

Binnen de software kan je de nachtpremie van elk effect zien

Wat zijn de minimale kosten?

Bij eToro worden minimale kosten berekend voor verschillende productcategorieën. Hieronder benoemen we kort de minimale kosten:

  • Valuta: de minimale kosten bedragen 1 pip.
  • Grondstoffen: de minimale kosten bedragen 2 pips.
  • Indices: de minimale kosten bedragen 100 pips.
  • Aandelen & ETF’s: je betaalt een premie van 0,09% met CFD’s.
  • Conversiekosten

Een ander nadeel van beleggen bij eToro zijn de conversiekosten. Rekeningen kunnen bij eToro alleen worden aangehouden in dollars. Wanneer je geld overmaakt in een andere valuta, dan betaal je conversiekosten om je geld om te zetten naar dollars. Voor de meest gebruikte valutaparen bedragen de conversiekosten 50 pips. Dit komt neer op 0,0050 cent per valuta-eenheid. Bij meer exotische paren kunnen de kosten flink oplopen.

Wanneer je bij eToro belegt en je land gebruikt niet standaard de dollar, dan ben je automatisch ook onderhevig aan het valutarisico. De dollar kan zijn waarde verliezen tegenover de euro. Zelfs bij gunstige beleggingsresultaten kan je op die manier geld verliezen. Tegelijkertijd kan je natuurlijk ook winst maken wanneer de dollar juist meer waard wordt tegenover je eigen valuta.

Kosten voor inactiviteit

Het is belangrijk om je eToro account regelmatig te gebruiken. Wanneer je 12 maanden niet inlogt op je account, krijg je te maken van kosten voor inactiviteit. Deze kosten bedragen $ 10 per maand. Er worden geen posities gesloten voor het betalen van deze extra kosten. Deze kosten kan je makkelijk voorkomen door in ieder geval één keer per jaar in te loggen. Wanneer er geen saldo op je account staan, kan je ook niet te maken krijgen met inactiviteitskosten.

Conclusie: is eToro goedkoop?

eToro is zeker een goede keuze voor de belegger die zonder vaste commissies in aandelen wilt handelen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de kosten voor het opnemen van geld en met de conversiekosten. Dit laatste is vooral nadelig voor beleggers die een andere valuta gebruiken dan de dollar. Ondanks deze ongemakken is eToro zeker een goede keuze voor de belegger met een kleine tot middelgrote beurs.

eToro risicowaarschuwing

eToro is een multi-asset platform waar je kunt beleggen in zowel aandelen als crypto & CFD’s.

CFD’s zijn complexe financiële effecten en hebben een hoog risico op het verliezen van geld vanwege de hefboom. 76% van de retail beleggers verliest geld met het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. Vraag jezelf af of je begrijpt hoe CFD’s werken en of je het hoge risico op het verliezen van geld kan accepteren.

Resultaten uit het verleden zijn geen aanwijzing voor toekomstige resultaten. Trading resultaten in de afgelopen vijf jaar kunnen onvoldoende zijn om beleggingsbeslissingen te nemen.

Copytrading is geen beleggingsadvies. De waarde van je beleggingen kan zowel ophoog als omlaag gaan.

Crypto assets zijn hoog volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en neemt geen verantwoordelijkheid voor de correctheid en compleetheid van de inhoud van deze publicatie, die is gepubliceerd door onze partner met publiek beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *