Hoe kan je een account openen bij Bitvavo?

Wil je een account openen bij Bitvavo? In deze korte handleiding bespreken we hoe je snel een account opent bij Bitvavo. Op die manier kan je binnen no-time beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies.

Heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik dan hier om naar de site te gaan & betaal geen transactiekosten over je eerste € 1000!

Stap 1: vul de basisgegevens in

Ga naar registreren en vul een e-mailadres, voornaam, achternaam en wachtwoord in. Selecteer vervolgens het land waar je woont: alleen mensen die in Europa wonen kunnen een account openen bij Bitvavo.

Bitvavo account openen

Ook is het belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s die verbonden zijn met beleggen in crypto’s. Door het vakje aan te vinken geef je aan dat je begrijpt dat de handel in crypto’s risicovol is.

Stap 2: extra vragen beantwoorden

Voordat je kunt beginnen met beleggen bij Bitvavo, moet je nog enkele vragen beantwoorden. Je moet aangeven wat het doel is waarvoor je het Bitvavo account wilt gebruiken & de herkomst van het tegoed dat je op je account wilt storten. De Nederlandse bank stelt dit verplicht om het witwassen van geld tegen te gaan.

Stap 3: je identiteit bevestigen

Voordat je geld kunt storten op je account, moet je eerst je identiteit bevestigen. Hiervoor heeft Bitvavo een kopie van een identiteitsdocument nodig waarop het volgende zichtbaar is:

  • Volledige naam
  • Nationaliteit
  • Geboortedatum
  • Uitgiftedatum
  • Verloopdatum
  • Land van uitgifte
  • Pasfoto
  • Documentnummer

Bitvavo verificatie

Stap 4: geld storten

De volgende stap bij het openen van een account is het storten van geld. Het is hierbij belangrijk dat je bankrekening op dezelfde naam staat als je Bitvavo account. Je kunt je rekening eenvoudig koppelen door een bedrag van je rekening over te maken naar je Bitvavo account. Nadat je dit hebt gedaan, kan je het rekeningnummer gebruiken om tegoeden uit te betalen.

tegoed storten Bitvavo

Stap 5: beveilig je account

Je hebt nu alle stappen doorlopen die nodig zijn om te beginnen met het verhandelen van crypto’s. Toch is het nog verstandig om de laatste beveilingsstap te doorlopen.

Je kunt eerst je telefoonnummer bevestigen. Je telefoon kan dan gebruikt worden om inlogpogingen te bevestigen.

Voor extra beveiliging is het daarnaast aan te raden om de 2-FA authenticatie in te schakelen. Op die manier voorkom je dat kwaadwillende toegang kunnen krijgen tot je account.

2FA beveiliging Bitvavo

Meer lezen over Bitvavo?

Veelgestelde vragen over Bitvavo accounts

Iedereen die ouder is dan 18 en binnen Europa woont kan een account openen bij Bitvavo. Het is voor mensen buiten Europa of minderjarigen jammer genoeg niet mogelijk om een account te openen bij Bitvavo.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om een tweede account te openen bij Bitvavo.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om een zakelijk account te openen bij Bitvavo. Dit kan in de toekomst echter veranderen. Uit bronnen heb ik vernomen dat Bitvavo hard werkt aan het beschikbaar maken van deze optie.

Het openen van een account bij Bitvavo is helemaal gratis. Wel betaal je bij Bitvavo transactiekosten. Klik hier en bekijk direct hoeveel kosten je betaalt wanneer je begint met beleggen bij Bitvavo.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *