ZuluTrade review: is ZuluTrade een betrouwbare partij?

Groeit je banksaldo niet snel genoeg maar heb je geen zin om zelf te beleggen? Dan is de nieuwe mogelijkheid om automatisch beleggen een ideale optie voor je! Bij ZuluTrade bieden tientallen professionele beleggers hun beleggingen aan en dankzij de innovatieve software kan je de beleggingen automatisch overnemen binnen je eigen account. In deze uitgebreide review beschrijven we of ZuluTrade een goed beleggingsplatform is.

Wat zijn de voordelen van ZuluTrade?

 • Automatisch beleggen: je hoeft niet zelf beleggingen te selecteren.
 • Goede bescherming tegen verliezen: ontvolg een belegger automatisch bij een hoog verlies.
 • Het platform is volledig Nederlandstalig en de software is erg gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt al vanaf 100 euro automatisch beleggen bij ZuluTrade.
 • Je kunt de mogelijkheden onbeperkt uitproberen met een demo.

Beleggen bij ZuluTrade is aantrekkelijk voor de belegger die wilt profiteren van actieve handel, zonder zelf de beslissingen te nemen. Het is aan te raden om de mogelijkheden eerst gratis te proberen met een demo. Op die manier ontdek je zelf of je goede resultaten kunt behalen met beleggingen bij ZuluTrade. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij ZuluTrade:

Hoe werkt het platform ZuluTrade?

ZuluTrade is een platform dat je kunt gebruiken om automatisch beleggingen te openen binnen je beleggingsaccount. ZuluTrade heeft een platform waarbinnen duizenden traders proberen om de beste trades aan je beschikbaar te stellen. Wanneer je succesvolle traders volgt, kan je goede resultaten behalen met je beleggingen bij ZuluTrade.

De beleggers op het platform leveren hun trading signalen niet zonder reden. Ze beleggen doorgaans met hun eigen geld, waardoor ze een goede motivatie hebben om goede resultaten neer te zetten. Bovendien ontvangt de belegger een kleine commissie voor elke geopende belegging. Deze commissie stijgt wanneer de belegging bij meer volgers wordt geopend: hierdoor bestaat er een gezonde motivatie onder de beleggers om goede resultaten neer te zetten. Goede resultaten levert de signaalprovider namelijk meer volgers en geld op.

De beleggers op ZuluTrade proberen dus altijd de beste resultaten neer te zetten aangezien ze op die manier zelf het meeste verdienen. Beleggen kan je leren, en de beste leden op deze website hebben daar een groot deel van hun leven aan besteed. Door een gratis account te openen op de site kan je direct beginnen met get volgen van deze beleggers.

Tip: open eerst een demoaccount en test verschillende signaalproviders. Zijn de providers winstgevend? Plaats ze dan pas in je live account en laat ze met je echte geld beleggen!

Hoe werkt automatisch beleggen bij ZuluTrade?

Het principe van automatisch beleggen bij ZuluTrade is eenvoudig. Op deze website vind je verschillende mensen met interesse in Forex handel of de handel in valuta’s. Deze mensen vinden het leuk om hun beleggingen te delen met bezoekers en verdienen hierdoor wat extra geld. Deze beleggers worden signaalproviders genoemd.

Als bezoeker kan je deze signaalproviders volgen met een bedrag vanaf 100 euro. Wanneer de signaalprovider een positie opent, opent de positie ook automatisch binnen je eigen account. Hierdoor behaal je dezelfde resultaten als de belegger die je volgt.

Hoe kan je ZuluTrade zelf uitproberen?

Op de ZuluTrade website kan je geheel gratis een demoaccount openen. Wanneer je op open een rekening drukt kan je kiezen om direct met een live account aan de slag te gaan of om eerst een demo te openen. Met een demo kan je direct aan de slag: je ontvangt dan een virtueel bedrag en je resultaten zijn 100% fictief. Voor deze review hebben we zowel een demo als een echt account geopend: het openen een account is niet moeilijk.

ZuluTrade demo

Automatische selectie

Je kunt de algoritmes van ZuluTrade gebruiken om automatisch een selectie van providers te volgen die goed bij je past. Binnen onze review van het platform is dit een nuttige functie, in het bijzonder voor beginnende beleggers.

Met de risicoscan kan je namelijk direct aangeven hoe hoog het risico is dat je wilt lopen. Het algoritme berekent vervolgens een combinatie van traders die goed bij je risicoprofiel past.

ZuluTrade risico scan

Zelf signaalproviders selecteren

Je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om traders te selecteren. Wanneer je zelf traders wilt selecteren, kan je vaak het beste voor de top traders gaan. In deze sectie vind je de signaalproviders die de beste resultaten neerzetten. Je kunt in het overzicht altijd al de volgende gegevens zien:

 • ROI: hoeveel heeft de signaalprovider verdiend in verhouding met de eerste storting?
 • Drawdown: wat is het maximale verlies dat de trader ooit op één moment had op de open posities.
 • Grafiekverloop: een soepel, gelijkwaardig grafiekverloop geeft aan dat de beleggingen zich stabiel ontwikkelen.
 • Volgers: hoeveel mensen volgen het account?
 • Kapitaal: hoeveel kapitaal volgt de trader?

ZuluTrade traders selecteren

Wanneer je interesse hebt in de signaalprovider kan je het profiel bezoeken. Binnen het profiel zie je nog veel gedetailleerdere informatie over de signaalprovider. Je kunt daar precies zien hoe de resultaten zich hebben ontwikkeld en hoe risicovol de provider is. Wanneer je vertrouwen hebt in de kwaliteiten van de signaalprovider, kan je ervoor kiezen om deze te volgen.

ZuluTrade winstontwikkeling

Wanneer je een signaalprovider volgt, worden de trades automatisch binnen je eigen account geopend. Je kunt bij het selecteren van signaalproviders in ieder geval op de volgende zaken letten:

traders overzicht

 • Hoge winrate: de signaalprovider moet minimaal 30% van de trades winnen.
 • Lange termijn positieve ROI: op de lange termijn behaalt de provider een positief resultaat
 • Ervaring: de signaalprovider heeft minimaal 100 trades uitgevoerd.
 • Drawdown: de drawdown van de provider loopt niet te ver op.

Hoe kan je met echt geld beleggen bij ZuluTrade?

Nadat je de mogelijkheden getest hebt, kan je ervoor kiezen om met echt geld andere providers te volgen. Je moet hiervoor je ZuluTrade account koppelen met een broker. Nadat je een account hebt geopend bij ZuluTrade, kan je ook een account openen bij een broker waar het bedrijf mee samenwerkt.

De meest gunstige broker waar je een account kunt openen is AAFx. Bij AAFx profiteer je van gunstige tarieven voor de transactiekosten waardoor je een hoger rendement kunt behalen. Nadat je het account hebt gekoppeld kan je de resultaten bijhouden binnen je ZuluTrade account.

Beleggen met ZuluTrade is automatisch, maar het is wel belangrijk om de resultaten goed in de gaten te houden. Je kunt met ZuluTrade het volgen van beleggers automatisch stoppen wanneer deze plotseling veel geld verliest. Toch is het ook verstandig om de resultaten en risico’s regelmatig te evalueren: op die manier voorkom je dat je snel je volledige inleg met ZuluTrade verliest.

Succesvol beleggen met ZuluTrade

Wanneer je besluit om automatisch te gaan beleggen hoef je niet langer ingewikkelde beslissingen te nemen rondom het wel of niet aanschaffen van bepaalde effecten. Je moet echter wel bepalen welke beleggers je vertrouwt met je geld. Hierbij is het vanzelfsprekend belangrijk om te kijken naar het rendement op de lange termijn. Op ZuluTrade kan je in één oogopslag zien hoe het rendement van een belegger zich heeft ontwikkeld.

Houd bij het samenstellen van je signaalproviders goed rekening met het risico. Controleer of de grafiek (vrijwel) vloeiend verloopt en controleer of de provider een niet al te sterke drawdown heeft. Drawdown is het maximale verlies van de open posities binnen een bepaalde periode. Een te hoge drawdown heeft een groot risico: dit kan een teken zijn dat de signaalprovider posities lang open laat staan totdat ze weer winstgevend zijn. Wanneer de drawdown oploopt, kan je zelfs te maken krijgen met een margin call. Een margin call vindt plaats wanneer je niet meer voldoende geld op je brokeraccount hebt staan. Je kunt dan het volledige bedrag van je inleg verliezen.

Beleggen in cryptocurrencies met ZuluTrade

Het is sinds kort ook mogelijk om in cryptocurrencies te beleggen bij ZuluTrade. Cryptovaluta’s bieden veel mogelijkheden voor het behalen van een hoog rendement. In 2020 steeg de Bitcoin bijvoorbeeld honderden procenten toen beleggers op zoek gingen naar veilige havens onder invloed van de coronapandemie. Wanneer je de kennis niet hebt, kan het lastig zijn om van dit soort ontwikkelingen te profiteren.

Gelukkig zijn er bij ZuluTrade ook diverse ervaren cryptocurrency traders aangesloten die je kunt volgen. Op die manier kan je ook wanneer je weinig tijd hebt profiteren van de actieve handel in cryptocurrencies.

Is ZuluTrade betrouwbaar?

Je vraagt je misschien af of ZuluTrade betrouwbaar is. We hebben voor deze review de betrouwbaarheid van ZuluTrade natuurlijk uitgebreid onderzocht en we kwamen tot de conclusie dat ZuluTrade betrouwbaar is. Het platform en de brokers achter het platform worden allemaal gereguleerd en volgen de internationale regels. Je kunt geld storten via de bekende methoden: denk bijvoorbeeld aan iDEAL, PayPal, creditcard en bankoverschrijving. Ook hebben we meerdere keren een storting aangevraagd bij ZuluTrade: we kregen het geld altijd vlot uitbetaald op onze bankrekening.

Hoeveel kost het om ZuluTrade te gebruiken?

ZuluTrade gebruiken is niet helemaal gratis: je betaalt over iedere transactie een extra 1,5 pip. Een halve pip gaat naar de signaalprovider, mits de belegging positief eindigt. De andere volledige pip gaat naar de eigenaar van het ZuluTrade platform.

Dit zijn redelijke vergoedingen wanneer het je lukt om goede signaalproviders te volgen. Toch hoeft een winstgevende positie niet direct winstgevend te zijn voor jou: wanneer een provider posities sluit met een minimale winst dan behaal je daar niet altijd zelf een gunstig resultaat over.

Gelukkig zorgt de ZuluTrade Guard ervoor dat je kapitaal wordt beschermd wanneer een signaalprovider over de scheef gaat. Op die manier voorkom je dat je veel geld verliest doordat een signaalprovider gekke streken uithaalt. We beoordelen de kosten als redelijk: wanneer je in een beleggingsfonds belegt betaal je daar immers ook beheerkosten over.

Klantenservice

Een ander belangrijk onderdeel van een financieel platform is de klantenservice. We hebben de klantenservice voor deze review uitgebreid getest en die kwam goed uit de verf. Je kunt altijd een telefoongesprek inplannen met het team achter ZuluTrade of je kunt ervoor kiezen om een mail te sturen. De klantenservice is goed bereikbaar, maar jammer genoeg nog niet in het Nederlands. Dit is natuurlijk geen probleem wanneer je goed Engels spreekt.

Overigens viel het ons als kritiekpunt op dat de website niet altijd even goed vertaald is naar het Nederlands. Sommige delen van de website zijn Engelstalig, terwijl andere delen wel gewoon vertaald zijn. Het zou netjes zijn wanneer ZuluTrade de website beter vertaald.

Laatste tip: pas op met de hefboom

Je kunt binnen het platform van ZuluTrade gebruik maken van een hefboom. Een hefboom maakt het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere handelspositie in te nemen. Het probleem van een hefboom is dat je ook snel een groot verlies kunt behalen. Pas daarom goed op met beleggingen met een hoge hefboom!

Algemene informatie over ZuluTrade

ZuluTrade is een financieel bedrijf waarvan het hoofdkantoor in New York staat. De dagelijkse bedrijfswerkzaamheden worden uitgevoerd vanuit Cyprus en daarnaast heeft ZuluTrade kantoren in onder andere Hong Kong, Shanghai, Athene en Griekenland.

Het bedrijf is opgericht in 2007 en werkt via een peer2peer systeem waarbij traders onderling trades uitwisselen. Door een account te openen bij een broker is het mogelijk om als gebruiker automatisch te beleggen door de beleggingen van andere gebruikers te volgen.

Conclusie ZuluTrade

ZuluTrade is een uniek, online platform dat geschikt is voor de belegger met weinig tijd & kennis die toch wilt profiteren van actieve handel. Tegen een relatief lage vergoeding kan je succesvolle traders volgen die soms wel honderden procenten aan rendement per jaar bieden.

Vergis je echter niet: automatisch beleggen betekent niet dat je straffeloos achterover kunt leunen. Het is belangrijk om je account goed in de gaten te houden en om je signaalproviders regelmatig te evalueren. Op die manier voorkom je dat je een groot deel van je inleg verliest door een foute beslissing.

Dankzij de aanwezigheid van een onbeperkte demo kan je de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen. Twijfel je na deze review nog of automatisch beleggen met ZuluTrade wat voor jou is? Dan is het openen van een demo de ideale manier om de mogelijkheden zelf uit te proberen!

Waarom automatisch beleggen bij ZuluTrade?

 • Zonder tijd te investeren kan je toch profiteren van actieve handel!
 • Volg automatisch professionals met jarenlange ervaring.
 • Geen commissies: ook met kleine bedragen kan je beleggingen.
 • Risico’s beperken dankzij de handige tools bij ZuluTrade.
 • Handige voorspellingen waardoor je weet welk rendement je kunt verwachten.
 • ZuluTrade kan je 100% gratis uitproberen met een demo.

Beginnen met ZuluTrade in drie stappen

 1. Maak een account aan op de website.
 2. Zoek en selecteer signaalproviders.
 3. Stort geld en de posities worden automatisch geopend!

Wil je liever zelf beleggen proberen met een gratis demo? Open dan een gratis demoaccount en probeer actieve speculatie zelf uit:

Veelgestelde vragen over ZuluTrade

Is ZuluTrade regeguleerd?

Ja, ZuluTrade is gereguleerd onder Triple A Expert SA # 2/540/17.2.2010. Dit betekent dat het bedrijf zich aan strenge regels moet houden en is een goed teken voor de betrouwbaarheid van ZuluTrade.

Is ZuluTrade een broker?

ZuluTrade is zelf geen broker: om gebruik te maken van het platform moet je dan ook nog een account openen bij één van de aangesloten brokers. Gelukkig zie je op de website van ZuluTrade direct duidelijk een overzicht van de aangesloten brokers.

Staat je geld veilig bij ZuluTrade?

Je stort zelf geen geld op het platform van ZuluTrade: het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken of de partij waar je geld stort betrouwbaar is.

Hoe kan je geld verdienen met ZuluTrade?

Je kunt geld verdienen met ZuluTrade door de juiste signaalproviders te volgen. Het is wel belangrijk om goed op de consistentie van de trader te letten. Sommige beleggers zijn tijdelijk succesvol, maar verliezen vervolgens al hun winst. Je kunt ook geld verdienen met ZuluTrade door zelf je diensten aan te bieden als signaalprovider.

Wat is een goed alternatief voor ZuluTrade?

Zelf ben ik een groot van het sociale handelsplatform van eToro. eToro is zelf ook een broker, waardoor je bij deze partij ook zelf aandelen kunt kopen en verkopen. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij eToro? Lees dan meer in dit artikel.

Is ZuluTrade het beste sociale handelsplatform?

ZuluTrade is niet per definitie het beste platform, maar het is zeker één van de betere opties. Door zelf een demo te openen kan je onderzoeken of het platform goed bij je wensen aansluit.

Kan je overal een account openen bij ZuluTrade?

Een groot voordeel van beleggen zij ZuluTrade is dat je bijna vanuit elk land een account kunt openen. Een paar mogelijkheden zijn bijvoorbeeld Engeland, Amerika, Saudi-Arabië en natuurlijk Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *