Hoe kan je geld opnemen bij Bitvavo?

Heb je een mooie winst gemaakt en wil je het geld op je account opnemen? In dit artikel laten we direct zien hoe je je tegoeden kunt laten overschrijven naar je bankaccount.

Hoe kan je geld laten uitbetalen bij Bitvavo?

Stap 1: de verificatie doorlopen

Voordat je digitale valuta kunt storten, opnemen of verhandelen moet je eerst je gegevens verifiëren. Op die manier wil Bitvavo voorkomen dat je tegoeden van illegale bronnen afkomstig zijn.

Je zult de volgende zaken moeten verifiëren voordat je tegoeden kunt uitbetalen:

  • E-mailadres
  • Aanvullende vragen
  • Identiteitsverificatie

Stap 2: een rekening toevoegen

Nadat je geverifieerd bent, moet je nog een bankrekening koppelen. Het is alleen mogelijk om geld uit te betalen naar een rekening die op je eigen naam staat.

Je kunt een rekening aan Bitvavo koppelen door € 1 (of een ander bedrag) te storten op je Bitvavo account. Op die manier weet Bitvavo dat dit je rekening is en vervolgens ken je hier op weer geld naar toesturen.

Je kunt eenvoudig geld storten naar je account vanaf je bankrekening via iDEAL of bankoverschrijving.

Geld storten Bitvavo

Stap 3: crypto’s verkopen

Voordat je het geld op je account kunt laten uitbetalen, moet je eerst je crypto’s verkopen. Je kunt hiervoor op je positie klikken en vervolgens op verkopen drukken. Hier vul je vervolgens in hoeveel van de betreffende crypto wilt verkopen. Het bedrag wordt vervolgens aan je account toegevoegd.

Bitvavo verkopen

Stap 4: tegoeden opnemen

Je kunt vervolgens het tegoed op je rekening laten overmaken naar je bankrekening. Klik hiervoor op tegoed opnemen en vul het bedrag in dat je wilt overmaken naar je rekening. Het duurt gemiddeld één tot twee werkdagen voordat het geld op je rekening staat. In mijn ervaring kan het er soms al direct of binnen enkele uren opstaan.

Je kunt natuurlijk ook een deel van het tegoed op je account laten staan: op die manier kan je weer snel nieuwe crypto posities openen.

Geld opnemen Bitvavo

Hoe kan je crypto’s opnemen vanaf Bitvavo?

Je hoeft je crypto winst natuurlijk niet om te zetten naar euro’s: je kunt er ook voor kiezen om de crypto op te nemen naar een externe wallet. Op die manier kan je Bitcoins opslaan op bijvoorbeeld een koude wallet, waardoor hackers er minder makkelijk bij kunnen.

Stap 1: doorloop het verificatieproces

Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandse bank: dit maakt het een betrouwbare partij, maar daardoor moeten ze wel aan de nodige regels voldoen. Door deze regels te volgen, voorkomt Bitvavo dat de tegoeden van gebruikers voor illegale doeleinden worden gebruikt.

Voordat je crypto’s kunt verzenden naar een extern adres, moet je deze toevoegen aan je adresboek. Je kunt deze vervolgens verifiëren door een schermopname in te sturen: dit hoef je gelukkig maar één keer te doen.

Adres toevoegen Bitvavo

Stap 2: je digitale valuta verzenden

Nadat je een extern adres hebt toegevoegd, kan je eenvoudig je crypto’s verzenden. Log hiervoor in op je Bitvavo account en navigeer naar de crypto die je wilt uitbetalen. Klik vervolgens op de knop opnemen.

Bitvavo opnemen knop

Voer vervolgens het adres in waarnaar je de digitale valuta wilt sturen en voer het bedrag in dat je wilt verzenden. Je kunt de transactie vervolgens bevestigen via de email.

Let erop dat je alleen digitale valuta’s kunt opnemen met je computer: het is dus niet mogelijk in de mobiele versie of de applicatie!

Nadat je digitale valuta’s hebt uitbetaald duurt het normaal gesproken enkele uren voordat ze aankomen. Houdt de kosten goed in de gaten: voor het verzenden van digitale valuta’s moeten miners worden betaald en deze kosten kunnen sterk schommelen.

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Bitvavo betaalt het geld altijd netjes uit. Je moet hiervoor wel de benodigde verificatiestappen doorlopen. Heb je een betaling aangevraagd en is het geld binnen enkele dagen nog niet bijgeschreven op je bankrekening? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Bitvavo.

Onder normale omstandigheden betaalt Bitvavo binnen één tot twee werkdagen uit. Uit eigen ervaring ontvang ik de tegoeden eigenlijk altijd binnen enkele uren op mijn bankrekening.

Nadat je de verificatie procedure bij Bitvavo hebt doorlopen, kan je op één dag €25.000 laten uitbetalen. Door je account te upgraden naar een pro account, kan je de limieten opheffen en iedere dag onbeperkt geld opnemen.

Om in aanmerking te komen voor een pro account moet je wel eerst de herkomst van je vermogen doorgeven. Dit is een vereiste van de Nederlandse bank omdat cryptotransacties een hoog risico kennen.

Andere interessante artikelen over Bitvavo

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *