Lynx review: alles wat je moet weten over de broker Lynx!

Lynx zet zich in de markt als een betrouwbare, Nederlandse broker met uitgebreide functionaliteiten. Maar pakt deze broker goed uit de verf? In deze review bekijken we de sterke en zwakke punten van Lynx zodat je kunt bepalen of deze broker geschikt voor je is.

Algemene conclusie review

Lynx is een erg sterke broker die vooral geschikt is voor de meer serieuze belegger. De stabiliteit, ondersteuning en de uitgebreide mogelijkheden maken Lynx een erg sterke partij. Hier staat wel tegenover dat je wat tijd moet uittrekken om te begrijpen hoe de software precies werkt. Lynx zou dan ook wat meer tijd moeten steken in het ontwikkelen van de software. Wanneer je echter van plan bent om op serieus niveau te gaan beleggen, dan is Lynx een erg goede keuze!

In het kort: de sterke punten

  • + Uitgebreide software met veel opties
  • + Zeer stabiele servers met weinig storingen
  • + Voordelige tarieven: bijna de goedkoopste partij
  • + Uitgebreide begeleiding en handige lessen

In het kort: de zwakke punten

  • De software ziet er vrij lelijk uit
  • Lynx is niet erg gebruiksvriendelijk
  • De klantenomgeving is Engelstalig

Lynx is niet mijn persoonlijke favoriet, je kunt ook deze alternatieven overwegen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Lynx review kenmerken

Lynx software

De software van Lynx is erg uitgebreid. Binnen de software van Lynx kan je gebruik maken van enorm veel functionaliteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van ruim 100 belangrijke technische indicatoren waarmee je het koersverloop kunt inschatten. Ook kan je de software eenvoudig zo instellen dat je meerdere grafieken verspreid worden over meerdere beeldschermen. Hierdoor is het mogelijk om op professionele wijze op meerde markten te handelen.

Lynx BookTrader

Orders plaatsen binnen de software van Lynx

Wat wel jammer is, is dat de gebruiksvriendelijkheid van het platform beperkt is. Andere brokers zoals DEGIRO en Plus500 bieden eenvoudige softwarepakketten aan, waarmee je ook als nieuwe belegger direct aan de slag kunt. Bij Lynx ligt dit wel anders. De software is onoverzichtelijk en ziet eruit alsof die ooit tien jaar geleden ontworpen is en nooit meer is bijgewerkt. Lynx zou wel wat tijd mogen besteden aan het bijwerken van de interface, aangezien deze er niet al te best uitziet.

Korte introductie van de software van Lynx

Voor de beginnende belegger is er ook een wat uitgeklede online versie van de software beschikbaar. Ook dit programma ziet er echter matig uit en je bent nog steeds flink op zoek naar de juiste knoppen. Het geheel oogt nogal oud en werkt daardoor niet direct prettig.

Webtrader Lynx

De online webtrader is wat eenvoudig en beperkt

Dat neemt niet weg dat de software erg praktisch is. Wanneer je de tijd neemt om te leren hoe de software werkt, dan kan je er meer mee dan bij veel andere brokers. Alleen al het uitvoeren van een order kan op vele verschillende manieren. Wanneer je de geavanceerde opties inschakelt kan je bijvoorbeeld kiezen uit 18 verschillende order types waarbij je de order bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden weer kunt laten verlopen. Hierdoor kan je bij Lynx dus perfect je strategie uitstippelen.

Qua functionaliteiten is de software van Lynx dus wellicht wel één van de beste pakketten op de markt. Qua gebruiksvriendelijkheid scoort Lynx echter erg laag binnen deze review. Wanneer je van plan bent om te gaan beleggen bij Lynx, kan je de onderstaande video gebruiken om te leren hoe het platform werkt. Binnen een uur weet je dan in ieder geval hoe je aan de slag kunt gaan met je beleggingen bij deze broker.

Leer omgaan met de software van Lynx binnen 45 minuten

Handelsmogelijkheden & begeleiding bij Lynx

Bij Lynx heb je een enorm aanbod aan handelsmogelijkheden. Je kunt er namelijk handelen op 100 beurzen verspreid over 30 landen. Door dit uitgebreide aanbod kan je eigenlijk altijd wel een effect vinden waarin je wilt handelen. Op het gebied van handelsmogelijkheden scoort Lynx dan ook erg goed binnen deze review.

Een ander sterk punt van Lynx is de uitgebreide begeleiding. Lynx profileert zich dan ook als een broker die er echt voor de klant is, en dit maken ze wel waar. De broker organiseert bijvoorbeeld regelmatig speciale masterclasses waarbij speciale onderwerpen worden toegelicht. Ook kan je binnen het zogenaamde ideeëncentrum bekijken hoe andere experts hun transacties uitvoeren. Op die manier kan je zelf bepalen of je hun strategie wilt overnemen.

Ook wanneer je niet wilt beleggen bij Lynx, kan je gebruik maken van de kennis die ze delen met beleggers. Je kunt bijvoorbeeld een gratis informatiepakket aanvragen waarbij je een eBook ontvangt die je kan helpen als startende belegger. Ook kan je op de website van Lynx allerlei nieuwberichten vinden over de laatste beursontwikkelingen.

Lynx aanmelden

Bij Lynx ontvang je als nieuwe klant een gratis informatiepakket

Tarieven & voorwaarden

Lynx is over het algemeen iets prijziger dan bijvoorbeeld DEGIRO. Wanneer je Lynx echter vergelijkt met veel andere Nederlandse brokers, dan is de broker nog steeds voordeliger. Overigens kan Lynx in sommige gevallen de goedkoopste partij zijn. Ze hanteren namelijk een maximaal bedrag aan transactiekosten. Wanneer je dus met echt grote bedragen handelt, is Lynx waarschijnlijk de voordeligste optie.

Qua voorwaarden zit het wel goed bij Lynx. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld DEGIRO, leent Lynx je aandelen nooit uit. Hierdoor is het net wat veiliger om bij Lynx te handelen.

Betrouwbaarheid & ondersteuning

Veiligheid LynxLynx is een betrouwbare en betrouwbare broker met een bezoekersadres op de Herengracht in Amsterdam. Je kunt de broker van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond telefonisch bereiken. Hierdoor worden eventuele problemen altijd snel verholpen. Qua ondersteuning is Lynx dus een erg sterke broker. Nieuwe beleggers krijgen voor drie maanden zelfs persoonlijke begeleiding zodat je direct van start kunt met de soms ingewikkelde software.

Een belangrijk en sterk punt van Lunx is de stabiliteit. Wanneer je met grote bedrag belegt, is het natuurlijk belangrijk dat de broker bereikbaar is op belangrijke momenten. In verhouding met andere grote brokers in Nederland kent Lynx duidelijk de minste storingen. Wanneer je op serieus niveau belegt, kan het dan ook verstandig zijn om voor deze broker te kiezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *