Beleggen bij de ING bank: hoe doe je dat?

Iedereen kent de ING bank wel. De ING is immers de grootste bank van Nederland. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om te beleggen bij de ING bank. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? En wat is de kwaliteit van beleggen bij de ING bank. Je leest er alles over in deze beknopte review!

Hoe werkt beleggen bij de ING bank?

Beleggen bij de ING bank is erg eenvoudig. Voordat je aan de slag gaat, moet je eerst een bankrekening openen bij de bank. Het is namelijk niet mogelijk om te beleggen bij ING zonder betaalrekening.

Wanneer je een betaalrekening hebt geopend, kan je eenvoudig een beleggingsrekening openen bij ING. Nadat je deze aangevraagd hebt kan je beginnen met handelen bij ING.

ING bank beleggen

Is de software van ING goed?

Het handelen in bijvoorbeeld aandelen werkt bij de ING bank via een online platform. Het programma is kinderlijk eenvoudig. Het is dan ook niet mogelijk om verdere technische of diepgaande fundamentele analyses uit te voeren.

Wel heb je beperkte mogelijkheden om je beleggingen te managen door middel van verschillende ordertypes. Bij de ING kan je onder andere gebruik maken van de limiet en marketorder, de stoploss en de stoplimit. Een stop loss is altijd belangrijk bij je beleggingen. Met een stoploss is het namelijk mogelijk om je positie bij een bepaald verlies automatisch te sluiten.

De software van ING is dus voldoende voor basis beleggingen. Voor de actieve daytrader is de software echter niet voldoende. Wil je een broker gebruiken met betere software? Gebruik dan onze vergelijking om een broker te vinden die beter bij je past.

Voordeel van ING: betrouwbaarheid

Veel mensen vinden het een fijn idee dat hun beleggingen worden uitgevoerd door een grote, betrouwbare partij. De ING valt hier zeker onder. Je tegoeden staan altijd tot €100.000 garant aangezien er sprake is van het zogenoemde depositoschema. Ook staat de ING onder toezicht van de AFM waardoor je er vanuit kan dan belangrijke regels worden nageleefd.

Toch is het een misvatting dat ING per definitie betrouwbaarder is dan andere brokers. Een partij als DEGIRO heeft immers dezelfde garantiestellingen, maar dan tegen lagere tarieven. In onze reviews komt ING dan ook niet naar voren als de beste broker om bij te beleggen.

Kosten beleggen bij ING

Beleggen bij de ING bank is niet per se goedkoop. Vergeleken met sommige andere grote banken doet de ING bank het wel wat beter. Voor je rekening betaal je in ieder geval €4 per kwartaal. Daarnaast betaal je een service fee over het bedrag op je rekening. Bij bedragen tot €75.000 bedraagt dit percentage 0,24%. De kosten nemen af bij grotere bedragen. Vanaf €2,5 miljoen bedragen de service kosten nog maar 0,06%.

Deze vaste kosten zijn echter vrij nadelig. Soms is de winnende beleggingstrategie het vasthouden van een mandje aandelen voor een lange periode.  Bij andere partijen betaal je in dit geval geen transactiekosten. Bij de ING betaal je echter alsnog ieder jaar de service kosten. Dit maakt ING een onaantrekkelijke partij bij lange termijn beleggingen.

Naast de servicekosten, worden er ook kosten per transactie gerekend. Bij aandelen bedragen de kosten €4 plus 0,04% over de transactiesom. Bij opties betaal je €2,25 per contract. Het uitbetalen van dividend en het uitoefenen van een optie kosten extra geld. Het kopen en verkopen van trackers is dan wel weer gratis.

Transactiekosten kunnen het rendement op je beleggingen sterk drukken. Het is daarom verstandig om goed na te gaan welke broker het voordeligst is gegeven je eigen situatie. Door middel van onze handige tool kom je er snel achter of ING de goedkoopste broker voor je is:

Verdere ondersteuning bij ING

Een goed punt binnen onze review, is het feit dat de ondersteuning bij de ING goed is. Je kan altijd een vestiging binnenlopen en live met iemand spreken. Daarnaast is de ING ook telefonisch goed bereikbaar.

Qua analyses had het wel wat beter gekund. Iedere dag wordt de AEX op technisch niveau doorgenomen. Dit is echter vrij beperkt en er zijn niet veel andere analyses te vinden bij de ING bank. Bedrijfsprofielen zijn vaak niet up to date.

Conclusie beleggen bij ING

Je kan prima beleggen bij de ING bank. Het is een betrouwbare partij waar je niet opgelicht zal worden. Bovendien kan het fijn zijn om al je bankproducten bij één partij onder te brengen. Toch is ING niet de beste keuze. De hoge kosten en de beperkte mogelijkheden van de software maken andere partijen aantrekkelijker. Klik hier om nog eens te kijken naar het overzicht van brokers.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *