DEGIRO aanmelden: hoe open je een account?

Wil je een account openen bij DEGIRO? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Druk op de onderstaande knop om een account te openen & profiteer direct van lage tarieven:

Waarom een account openen bij DEGIRO?

  • Je kunt bij DEGIRO zonder transactiekosten beleggen in ETF’s uit de kernselectie.
  • DEGIRO heeft een uitgebreid aanbod: ook veel exotische beurzen beschikbaar!
  • DEGIRO is Nederlands waardoor je snel met iDEAL geld kunt storten op je account.
  • Bij DEGIRO handel je tegen lage tarieven: de broker is goedkoper dan de grootbank.
Tip: lees de uitgebreide DEGIRO review voor meer informatie!

Aanmelden bij DEGIRO

Wanneer je een account wilt openen bij DEGIRO, kan je het beste de onderstaande link volgen:

Op de startpagina druk je vervolgens op de knop open rekening. Het openen van een account bij DEGIRO is gelukkig snel gedaan.

DEGIRO aanmelden

Voordat je een account opent, moet je eerst aangeven waar je woonachtig bent: Nederland of België.

In de volgende stap kies je een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. Zorg ervoor dat je wachtwoord niet makkelijk te raden is: op die manier voorkom je dat andere gebruikers je account kunnen hacken.

DEGIRO registreren

Nadat je een account hebt geopend, moet je die bevestigen door op de link in je e-mail te klikken.

DEGIRO registratie

Je kunt je account nu nog niet direct gebruiken. Je moet bij DEGIRO nog verschillende stappen doorlopen voordat je kunt beginnen met beleggen.

Eerst moet je verschillende persoonlijke gegevens invullen. Denk hierbij aan je naam- en adresgegevens. Ook moet je een telefoonnummer doorgeven waarmee je je account bevestigd.

DEGIRO naam

In de volgende stap in het aanmeldproces, vul je het formulier belastingaangifte in. Binnen deze stap verklaar je dat je niet in Amerika woont: op die manier voorkom je dat je te hoge dividendbelasting betaalt.

Voordat je kunt beginnen met beleggen moet je ook de wettelijke overeenkomsten accepteren en je bankrekening koppelen. Het is belangrijk dat de bankrekening die je bij de registratie gebruikt ook echt op je eigen naam staat. Je kunt vervolgens alleen geld opnemen naar de bankrekening die je hier opgeeft: wel zo veilig!

Aan het einde van het aanmeldproces doe je nog een kennistest. Binnen de kennistest beantwoord je verschillende vragen: op die manier krijgt DEGIRO een goed beeld van je vaardigheden en kan de broker bepalen of beleggen bij je past. Wanneer je later in complexe beleggingsproducten wilt beleggen, moet je hiervoor nog een extra test afleggen.

Voordat je het account echt in gebruik kunt nemen, moet je nog je identiteit bevestigen. Dit doe je net zoals bij veel andere brokers door je paspoort te scannen. Zelf had ik eerst wat problemen met mijn noodpaspoort (die werd niet geaccepteerd), maar met normale paspoorten gaat dit vrij makkelijk.

DEGIRO geldrekening

Je kunt bij DEGIRO nog een losse rekening voor je geld tegoeden openen (deze loopt via Flatex dat een bankvergunning heeft). Wanneer je de stappen doorloopt, kan je hier automatisch je tegoeden aanhouden. Op die manier ben je beschermd door het depositogarantiestelsel, mocht DEGIRO onverhoopt failliet gaat.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *