Mexem review (2024): is Mexem een betrouwbare broker?

Bij Mexem kan je tegen lage tarieven beleggen in een uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten. In deze uitgebreide review deel ik mijn ervaringen met deze broker!

Wat zijn de grootste voordelen van Mexem?

 • Uitgebreid aanbod: je kunt bij Mexem ook beleggen op exotische beurzen.
 • Complexe software: het is mogelijk om uitgebreide analyses uit te voeren.
 • Lage kosten: de transactiekosten op bijvoorbeeld aandelen liggen laag.
 • Nederlandstalig: de klantenservice en website is volledig Nederlandstalig.
 • Demo: je kunt de mogelijkheden gratis proberen met een paper rekening.

Wat zijn de grootste nadelen van Mexem?

 • Ingewikkeld: de software is niet gebruiksvriendelijk, zeker voor beginners.
 • Lelijk: de website lijkt ontworpen te zijn door mijn jongere broertje.
 • Educatie: een goede handleiding/meer ondersteuning was welkom geweest.

Wat is Mexem?

Mexem bestaat al sinds de jaren tachtig, maar is sinds enkele jaren ook actief in Nederland. Je kunt bij deze broker beleggen in een uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten tegen lage tarieven. In de rest van deze review bespreek ik zowel de sterke als de zwakke punten van deze broker.

Wil je Mexem uitproberen? Klik dan hier om een gratis (demo) account te openen!

Gratis demoJa
AanbodAandelen, Forex, ETF's, obligaties & derivaten
Minimale storting€200
Minimale opname€30
Geld stortenBankoverschrijving, iDEAL, PayPal & creditcard
Kosten0,09% met €1,90 minimum
Wisselkoers kosten0,2 basispunten €3,50 minimum
CopytradingNee
KlantenserviceMail & telefoon (24/7)
AccountEuro, dollar & meer

Hoe werkt het openen van een account?

Je kunt eenvoudig een account openen bij Mexem door eerst een telefoonnummer achter te laten. Vanzelfsprekend moet je voor het volledig activeren van je account ook je identiteitsgegevens achterlaten: dit is binnen Europa namelijk verplicht gesteld.

Mexem aanmelden

Beginnen met beleggen is bij Mexem wel wat omslachtiger. De broker maakt namelijk alleen gebruik van het handelsplatform van Interactive Brokers. Je moet dit platform dan ook downloaden en installeren (150 megabytes) voordat je echt kunt beleggen. Het is daarnaast ook mogelijk om bij Mexem te beleggen met een mobiele applicatie.

Mexem installeren

Is Mexem betrouwbaar?

Mexem is naar mijn mening een betrouwbare broker. Naar mijn ervaring is Mexem betrouwbaar omdat:

 • 35+ jaar actief: Mexem is actief in 30 verschillende landen binnen Europa.
 • Toezicht: Mexem staat geregistreerd bij de AFM en is onder toezicht bij CySEC.
 • KiFID: Mexem is aangesloten bij KiFid waar je bij klachten terecht kunt.
 • Bereikbaarheid: Mexem heeft een volledig Nederlandstalige klantenservice.
 • Garantiefonds: je tegoeden zijn tot €20.000 gegarandeerd bij problemen met Mexem.
 • Interactive Brokers: het IB programma is veel gebruikt & erg professioneel.

Mexem review

Mexem scoort goed op Trustpilot, wat een goed teken is voor de betrouwbaarheid.

Hoeveel kost beleggen bij Mexem?

De kosten voor het beleggen in aandelen zijn bij Mexem gunstig: je betaalt bij deze broker bijvoorbeeld lagere transactiekosten dan bij de prijsvechter DEGIRO. In het onderstaande overzicht zie je direct de transactiekosten per beurs:

BeursMinimumCommissie
Europa€1,800,06%
Amerika$2,5$0,005 per aandeel
CanadaCAD 2$0,01 per aandeel
Groot-BrittanniëGBP 2,50,08%
NoorwegenNOK 200,08%
ZwitserlandCHF 7,500,1%
AustraliëAUD 80,12%
ChinaCHN 250,15%
Hong-KongHKD 200,12%
HongarijeHUF 5000,08%
JapanJPY 2000,12%
MexicoMXN 750,15%
PolenPLN 200,1%
ZwedenSEK 200,12%
SingaporeSGD 40,12%
IsraëlISL 150,1%

De kosten voor ETF’s zijn vergelijkbaar met die van de aandelen. Bij DEGIRO ben je in dit geval dus voordeliger uit, aangezien je daar zonder transactiekosten kunt beleggen in ETF’s uit de kernselectie.

Opties

Ook de transactiekosten voor optiecontracten liggen laag bij Mexem. Je betaalt op EUR contracten bijvoorbeeld €1,80 en op Amerikaanse opties $ 2. Op AEX minicontracten betaal je zelfs maar €1.

Wanneer je in future opties belegt betaal je voor Nederlandse contracten €3,50 en voor Amerikaanse $3,50.

Futures

Ook futures kan je voordelig verhandelen bij Mexem. Je betaalt voor Europese contracten €1,80 en voor Amerikaanse contracten $1.

Beleggingsfondsen

Voor beleggingen in Europese beleggingsfondsen betaal je een commissie van 0,1% met een maximum van €5.

Obligaties

Op Europese obligaties rekent Mexem 0,15% met een minimum van €5 en op Amerikaanse obligaties 0,0015% met een minimum van $8.

Edelmetalen

Over edelmetalen betaal je bij Mexem een commissie van 0,035% met een minimum van $3.

Warrants

Op warrants betaal je bij Mexem 0,2% met een minimum van €5.

Conversiekosten (valuta)

Wanneer je in bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen belegt, moet je eerst euro’s omwisselen naar dollars. Je betaalt hier bij Mexem 0,005% voor wat laag is. Wel moet je er rekening mee houden dat de minimum kosten €5 bedragen. Je kunt op de website van Mexem de kosten voor alle andere valutaparen terugvinden.

Rentevoeten

Je kunt bij Mexem ook op marge beleggen: je betaalt dan rente over het deel dat je leent. Op het moment van schrijven (november 2023), bedraagt de Europese rente bijvoorbeeld iets meer dan 3%. Voor een lening is dit niet erg hoog. Houd er wel rekening mee dat beleggen op marge erg risicovol is: je kunt op die manier snel je inleg verliezen.

Andere kosten

Neem niet te vaak geld op: dit kan je maandelijks één keer gratis doen, maar daarna betaal je tussen de €1 en €8 per transactie.

Is Mexem goedkoop?

Mexem is een relatief goedkope broker waar je onder andere voordelig in Nederlandse en Amerikaanse aandelen kunt beleggen. Voor beleggers met een kleine beurs bestaan er ook commissievrije alternatieven: denk hierbij bijvoorbeeld aan eToro en BUX Zero.

Waarin kan je beleggen bij Mexem?

Een groot voordeel van beleggen bij Mexem is het uitgebreide handelsaanbod. Doordat Mexem bij het verwerken van orders gebruikmaakt van het internationaal bekende International Brokers kan je beleggen op diverse buitenlandse brokers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen op de beurs van Israël of Japan. Wanneer je op zoek bent naar een broker met uitgebreide handelsmogelijkheden, kan Mexem dan ook een goede keuze zijn.

Alleen voor crypto kan je niet terecht bij Mexem: wanneer je hiernaar op zoek bent, kan je Bitvavo proberen.

Geld storten & opnemen bij Mexem?

Het storten en opnemen van geld is 100% gratis bij Mexem, mits je het niet meer dan één keer per maand doet. Je kunt geld storten via bankoverschrijving.

De software van Mexem

Persoonlijk denk ik dat de meningen over de software van Mexem sterk zullen verschillen. Voor ervaren beleggers die op zoek zijn naar uitgebreide mogelijkheden, is de software namelijk ideaal. Voor beginners kunnen de tientallen mogelijkheden zonder uitleg echter overweldigend zijn.

Mexem handelsplatform

Uitgebreide informatie

Je kunt binnen de software van alle bekende aandelen uitgebreide informatie terugvinden. Deze informatie wordt aangeleverd door Thomson Reuters en kan je helpen bij het nemen van betere beleggingsbeslissingen. Je vindt binnen de software bijvoorbeeld financiële kerncijfers, nieuws en adviezen van analisten.

Technische analyse

Je kunt binnen de software van Mexem de grafiek vergroten en uitgebreide analyses uitvoeren. Je kunt op de grafiek bijvoorbeeld horizontale niveaus tekenen en ook is het mogelijk om van de RSI & moving averages gebruik te maken. De data gaat bovendien ver terug: van veel beleggingsinstrumenten kan je tien jaar terugkijken. Dit maakt de software van Mexem ideaal voor de serieuze belegger.

Technische analyse Mexem

Aandelenselectietool

De aandelenselectie tool van Mexem is een handige toevoeging. Je kunt deze tool namelijk gebruiken om aan de hand van diverse criteria bepaalde aandelen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld alle aandelen in een bepaalde sector met een bepaalde verhouding tussen de koers en winst vertonen. De aandelenselectietool kan je dan ook helpen bij het selecteren van aandelen die goed bij je passen.

Duurzaamheid

Je kunt binnen de software van Mexem ook je eigen beleggingsportfolio analyseren. Onderdeel van deze analyse is de duurzaamheidsscore. Deze waarde is handig voor beleggers die de planeet een warm hart toedragen: je ziet op die manier namelijk snel of je belegt in bedrijven die op goede manier omgaan met de planeet.

Duurzaamheid Mexem

Hoe is de klantenservice van Mexem?

De klantenservice van Mexem scoort goed binnen deze review. De klantenservice is bereikbaar van 8:30 tot 20:00 van maandag tot donderdag en op vrijdag van 8:30 tot 17:30. Je kunt je vragen ook via de mail insturen, helemaal in het Nederlands!

Conclusie review: hoe betrouwbaar is Mexem?

Mexem is een betrouwbare broker waar je tegen relatief lage tarieven kunt beleggen. Het uitgebreide aanbod en de complexiteit van de software zijn voordelen voor de actieve & ervaren belegger. Tegelijk kunnen alle mogelijkheden voor beginnende beleggers overweldigend zijn. Mexem is dan ook niet voor iedereen geschikt, maar dit neemt niet weg dat het een kwalitatief goede broker is. Klik hier om direct Mexem zelf uit te proberen!

Veelgestelde vragen over Mexem

Mexem is een betrouwbare broker. De broker maakt gebruik van het Amerikaanse Interactive Brokers, waardoor alle handelsactiviteiten volgens de Amerikaanse regelgeving worden uitgevoerd. Tegelijkertijd is het klantenserviceteam gewoon gevestigd in Nederland, waardoor je wel gewoon betrouwbare ondersteuning kunt ontvangen in het Nederlands.

Het hoofdkantoor van Mexem is gevestigd in Cyprus, maar ze hebben ondertussen kantoren geopend in verschillende andere Europese landen. De Nederlandse vestiging bevindt zich bijvoorbeeld in het gezellige Amstelveen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *