DEGIRO alternatieven (2024): wat zijn de beste opties?

Ben je op zoek naar een alternatief voor DEGIRO? Dan ben je hier aan het goede adres! In dit artikel zet ik goede alternatieven voor de broker DEGIRO op een rij.

Waarom overstappen naar een alternatief?

  • Handelsbeperkingen: DEGIRO stelde handelsbeperkingen in op het aandeel Gamestop.
  • Presteren onder druk: het lukte DEGIRO tijdens de corona pandemie niet om hoge service aan te bieden.
  • Problemen met regulatie: DEGIRO werd recent berispt door de AFM omdat ze hun zaken niet goed op orde hadden.

Wat zijn alternatieven voor DEGIRO?

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

eToro als alternatief voor DEGIRO

DEGIRO kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor DEGIRO wanneer je graag actief wilt beleggen. DEGIRO rekent namelijk geen commissies wanneer je belegt in aandelen. Ook is het interessant dat je bij DEGIRO actief kunt speculeren op stijgende en dalende koersen met CFD’s. Bovendien is het mogelijk om andere handelaren te volgen, waardoor je zelf niet hoeft na te denken over de posities die je wilt open.

Wel is het jammer dat je bij eToro alleen een dollar account kunt openen; hierdoor is eToro vooral geschikt voor beleggingen in Amerikaanse aandelen. Ook rekent de broker $ 5 wanneer je geld opneemt wat naar mijn mening een beetje gierig is. Lees hier meer over eToro!

eToro alternatief DEGIRO

Scalable Capital als alternatief voor DEGIRO

Scalable alternatief is een van oorsprong Duitse broker die een goed alternatief kan zijn voor DEGIRO. Met Scaleable Capital kan je namelijk tegen een aantrekkelijk & vast tarief van €0,99 beleggen in aandelen & ETF’s. Bovendien kan je kiezen uit ruim 750 ETF’s waarin je helemaal zonder commissies kunt beleggen. Voor de actiefste beleggers is er bovendien ook een abonnement waarmee je voor een paar euro helemaal zonder transactiekosten kunt beleggen.

Scaleable Capital is een goed alternatief voor DEGIRO: wel kunnen ze het gebruiksgemak verbeteren. Zo kost het openen van een account bij deze broker veel tijd en je kunt er alleen geld storten via bankoverschrijving. Lees hier meer over deze broker!

Lynx als alternatief voor DEGIRO

Wanneer je jezelf ziet als een serieuze belegger kan Lynx een goed alternatief zijn voor DEGIRO. De transactiekosten liggen bij Lynx een stuk hoger dan bij DEGIRO, maar daar krijg je wel wat voor terug. De ondersteuning en de mogelijkheden zijn bij Lynx namelijk erg uitgebreid. Lees er hier meer over!

Plus500 als alternatief voor DEGIRO

Plus500 kan voor de actiefste beleggers een alternatief zijn voor DEGIRO. Met Plus500 kan je alleen actief beleggen met CFD’s. Plus500 is dus absoluut niet geschikt voor lange termijn investeerders.

Wanneer je op de korte termijn wilt speculeren is Plus500 een geschikte optie. Met short posities kan je speculeren op dalende koersen en je kunt de mogelijkheden bovendien gratis uitproberen met een demo. Lijkt je dit wat? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een demo te openen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

BUX ZERO als alternatief voor DEGIRO

Wanneer je op zoek bent naar een Nederlands alternatief voor DEGIRO, kan BUX Zero een goede optie zijn. BUX rekent namelijk lage commissies over aandelen en ETF’s.

Wel is het jammer dat het aanbod bij BUX beperkter is en dat je alleen met je mobiele telefoon kunt beleggen. Wanneer je dit niet erg vindt, kan BUX een goed alternatief zijn voor DEGIRO. Lees hier meer over BUX!

BUX alternatief DEGIRO

Hoe kan je goede alternatieven vinden voor DEGIRO?

Wanneer je een goed alternatief wilt vinden voor DEGIRO, is het verstandig om een lijstje voor jezelf op te stellen van kenmerken die je belangrijk vindt. Zelf vind ik het volgende bijvoorbeeld belangrijk:

  • Lage kosten: kosten drukken het rendement, ik geef daarom de voorkeur aan brokers met lage tarieven.
  • Handelsmogelijkheden: ik wil in bepaalde effecten beleggen, daarom controleer ik altijd of deze aangeboden worden.
  • Software: is de software gebruiksvriendelijk & betrouwbaar?

Hoe stap je over van DEGIRO naar een andere broker?

  • Stap 1: verkoop je beleggingsposities bij DEGIRO
  • Stap 2: neem het tegoed bij DEGIRO op
  • Stap 3: stort het tegoed op een andere broker rekening
  • Stap 4: koop de effecten opnieuw op

Let op: overstappen is niet gratis! Je betaalt transactiekosten bij DEGIRO voor het verkopen van je effecten en transactiekosten bij de nieuwe broker voor het kopen van effecten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *