Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Ondanks dat de Bitvavo exchange veel voordelen kent, zijn er ook een paar nadelen verbonden aan de crypto exchange. In dit artikel bespreken we de grootste nadelen van beleggen in crypto’s bij Bitvavo.

Nadeel 1: beperkte mogelijkheden

Een groot voordeel van Bitvavo is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Hier staat wel tegenover dat het aantal mogelijkheden in beperkter is. Je kunt bij Bitvavo niet in hefboomproducten handelen of inzetten op een koersdaling.

De geavanceerde trader biedt wel meer mogelijkheden voor de actieve handelaar. Mensen die echter beroepsmatig bezig zijn met trading kunnen beter een andere aanbieder kiezen.

Nadeel 2: je resultaten zijn beperkt inzichtelijk

Wanneer je tussendoor geld stort/opneemt, kan het bij Bitvavo erg lastig zijn om je resultaten inzichtelijk te maken. Je ziet bij Bitvavo namelijk het verloop van je gehele portefeuille en je kopen & verkopen per crypto. Het is echter niet mogelijk om in één keer je totale winst of verlies af te lezen.

Hierdoor moet je wanneer je gebruikmaakt van Bitvavo op een slimme manier je resultaten bijhouden. Wanneer je dit niet doet is het makkelijk om het overzicht te verliezen.

Bitvavo trades

Je ziet bij Bitvavo wel je kopen en verkopen, maar niet je resultaten overzichtelijk

Nadeel 3: beperkt aanbod aan crypto’s

In verhouding met de concurrentie is het aanbod van crypto’s bij Bitvavo nog beperkt. Bitvavo is hier wel druk mee bezig: zo hebben ze recent veel populaire cryptocurrencies zoals Dogecoin en Binance Coin aan het platform toegevoegd.

Voor de meeste mensen zal het aanbod bij Bitvavo dan ook voldoende zijn. Wanneer je echter in meer exotische altcoins wilt handelen (er bestaan er duizenden) dan heb je misschien accounts nodig bij meerdere aanbieders.

Nadeel 4: telefonisch contact niet mogelijk

Het laatste nadeel van Bitvavo, is dat je niet direct met iemand kunt spreken via de telefoon. Dit hoeft geen groot nadeel te zijn: je kunt ze namelijk makkelijk bereiken via de telefoon of de livechat functie.

Wanneer er in het geval van fraude alsnog telefonisch contact nodig is, voert Bitvavo dit natuurlijk wel uit. Wat mij betreft is het ontbreken van telefonisch contact dan ook geen extreem groot probleem.

Meer lezen over Bitvavo?

Wil je meer lezen over de crypto exchange Bitvavo? In de Bitvavo review bespreek ik uitgebreid of het verstandig is om bij Bitvavo te handelen. Ook kan je hier in details lezen hoe het handelsplatform Bitvavo werkt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *