Beleggen in Bitcoin Gold: moet je het kopen?

Bitcoin Gold is de nieuwste opsplitsing van de Bitcoin. Voorheen zagen we al een splitsing van Bitcoin en de Bitcoin Cash. In dit artikel bekijken we uitgebreid wat de Bitcoin Gold precies is. Ook zie je direct hoe je zelf kunt profiteren van beleggingen in de nieuwe Bitcoin Gold.

Hoe kan je beleggen in Bitcoin Gold

Net zoals elke cryptocurrency, is ook de Bitcoin Gold erg volatiel. Wanneer je hier tegen kunt, kan de Bitcoin Gold een interessante beleggingsoptie zijn. Je kunt handelen in deze munt bij een online broker. Bij een online broker heb je vervolgens de volgende twee mogelijkheden:

  • Kopen: je speculeert op een stijgende koers
  • Short: je speculeert op een dalende koers

Wanneer je actief wilt beleggen in de prijs van Bitcoin Gold, dan kan je gebruikmaken van CFD’s Bij eToro kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen door middel van een gratis demo:

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.

Bitcoin Gold niet veel waard

Bitcoin Gold is een cryptocurrency die niet meer veel waard is. Waar de munt bij lancering nog ruim 300 dollar waard was, is deze ondertussen nog maar een fractie daarvan waard. Het is duidelijk dat deze fork het vertrouwen van de Bitcoin community heeft verloren. Het is daarom beter om te kijken naar de Bitcoin Cash die nog wel vrij verhandelbaar is bij verschillende aanbieders. Lees hier meer over de Bitcoin Cash.

Wat is de Bitcoin Gold in het kort?

Bitcoin Gold is een nieuwe fork. Een fork is een zogenaamde afsplitsing van de oorspronkelijke Bitcoin en ontstaat wanneer er onenigheid is over een technisch aspect van de munt. Bitcoin Gold claimt dan ook een verbeterde versie van de Bitcoin te zijn.

Het voornaamste doel van Bitcoin Gold is om het minen van de valuta weer decentraal te regelen. De oprichters claimen namelijk dat er teveel rekenkracht nodig is voor het verkrijgen van een Bitcoin. Hierdoor is het voor de normale man niet langer mogelijk om Bitcoins te verkrijgen door deze met computers te minen. Het systeem van Bitcoin Gold zou het systeem dan weer democratischer moeten maken.

Bitcoin Gold logo

Hoe beleg je verstandig in cryptocurrencies?

Het is belangrijk om je te beseffen dat cryptocurrencies zoals de Bitcoin Gold een verhoogd risico kennen. Aandelen bewegen doorgaans maar beperkt. Bij Bitcoin Gold ligt dit anders. Het is daarom belangrijk om alleen geld te investeren dat je echt kunt missen. Voor de rest moet je niet bang zijn om geld te verliezen. Tegenover deze potentiële verliezen staan natuurlijk ook grotere potentiële rendementen.

Bij het handelen in een cryptocurrency zoals de Bitcoin Gold is onderzoek van belang. De munt reageert namelijk sterk op bepaalde gebeurtenissen. Wanneer er nieuws uitkomt dat de beveiliging niet goed werkt, daalt de koers bijvoorbeeld sterk. Hier kan je op inspelen door tijdig short te gaan. Short gaan is een manier van beleggen waarbij je juist geld verdient bij een dalende koers. Wanneer je vervolgens denkt dat de bodem in zicht is kan je de munt weer opkopen. Op die manier kan je zowel profiteren van de daling als van de stijging.

Meer technische gegevens

De oprichter van Bitcoin Gold is Jack Liao en die lanceert de harde fork van Bitcoin. Het doel van de Bitcoin Gold is om uiteindelijk beter te worden dan de Bitcoin. Hiervoor is gekozen voor een speciaal algoritme met weerstand tegen ASIC. Een ASIC is speciaal ontworpen voor één taak. ASIC wordt dan ook veel gebruikt bij het minen van de Bitcoin. Bij Bitcoin Gold zal deze echter niet kunnen worden ingezet.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kan je de officiële website van Bitcoin Gold bezoeken.

Bitcoin Gold kopen

Wanneer je veel vertrouwen hebt in de Bitcoin Gold, kan je deze natuurlijk ook kopen. Het kopen van Bitcoin Gold is risicovoller dan erin handelen. Op het moment is de toekomst van Bitcoin Gold namelijk nog onzeker. Zowel de Bitcoin Cash als de Bitcoin Gold zijn na de lancering significant in waarde gedaald. Het is dan ook de vraag of deze munten uiteindelijk een significante rol gaan spelen in het land van de cryptocurrencies.

Dit zal naast de technische aspecten ook vooral afhangen van de marketing aspecten. De munt moet immers net zoals bij een aandelen IPO goed in de markt worden gezet. Hierbij is ondersteuning van belang. Alleen wanneer de munt uiteindelijk als betaling zal worden geaccepteerd, krijgt deze een rol van betekenis.

Op het moment lijkt het er niet op dat Bitcoin Gold een belangrijke rol gaat spelen. Het is dan ook niet aan te raden om Bitcoin Gold voor de lange termijn op te kopen.

Direct aan de slag met Bitcoin Gold

Tegenwoordig is het nog amper mogelijk om te handelen in Bitcoin Gold. Wil je toch actief handelen in andere cryptocurrencies? Het is dan verstandig om eerst te oefenen met een demo! De meest uitgebreide broker alwaar je kunt beleggen in cryptocurrencies is momenteel eToro. Klik hier om gratis een account te openen bij eToro en ontdek de mogelijkheden van beleggen in Bitcoin Gold.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *