Beleggen in Dash: hoe te kopen?

Dash is net zoals de Bitcoin een zogenaamde cryptocurrency. Dash is misschien minder bekend dat de bitcoin, maar dit maakt de digitale munt niet per definitie minder interessant. Tegenover de Bitcoin heeft de Dash namelijk verschillende unieke voordelen. Daarnaast is de Dash ook erg volatiel waar je als belegger flink van kunt profiteren. In dit artikel bekijken we dan ook hoe je kunt beleggen in Dash.

Beleggen in Dash

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen in Dash. Je kan ervoor kiezen om actief op de korte termijn te handelen in Dash. Je kan er ook voor kiezen om fysiek Dash te kopen. Hieronder kan je meer lezen over deze twee beleggingsmethoden.

Hoe kan je Dash kopen?

Wil de cryptomunt Dash kopen en toevoegen aan je cryptoportfolio? Dat kan via het internet! Een betrouwbare partij waar je Dash aandelen kunt kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten! Je kunt bij deze partij met iDEAL Dash en andere cryptomunten kopen en wanneer je deze knop gebruikt om een account te openen, betaal je de eerste weer geen transactiekosten:

Speculatie op de korte termijn

Op de korte termijn kan je actief speculeren in het koersverloop van Dash. De Dash is namelijk geen extreem stabiele munt zoals de euro of de dollar. Nee, de koers van de Dash wisselt veel en hier kan je actief op speculeren bij een online broker.

Eén van de beste online broker om te beleggen in Dash is eToro. Bij eToro kan je namelijk eenvoudig speculeren op zowel dalende als stijgende koersen. Bij deze broker kan je er namelijk ook voor kiezen om short te gaan op de CFD Dash: je speculeert dan op een dalende koers.

Je kan deze manier van beleggen geheel zonder risico uitproberen door middel van een demoaccount. Gebruik de onderstaande knop om account te openen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Dash beleggen

Wat maakt Dash anders dan de bitcoin

Het is soms lastig om door de vele cryptocurrencies het bos nog te zien. Daarom bespreken we kort de grootste voordelen van de Dash tegenover de bitcoin. Een groot voordeel van Dash is dat het bevestigen van een transactie direct gaat: via het InstaSend betaalsysteem wordt een transactie binnen enkele seconden goedgekeurd. Bij de bitcoin kan het soms uren duren voordat een transactie doorgevoerd wordt.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat Dash een grotere privacy kent dan de bitcoin. PrivateSend zorgt ervoor dat je gehele geschiedenis privé blijft. Hierdoor zijn Dash wellicht nog beter voor het privé verzenden en behouden van financiële tegoeden.

Bovendien is het interessant dat Dash gebruikt maakt van masternodes. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de mijners die de cryptocurrency als het ware vinden beloond worden. Ook andere instanties die bijvoorbeeld voor de opslag en validatie van de munt zorgen worden beloond.

Ten slotte is het interessant om te vermelden dat 10% van de transactiekosten naar een algemene pot gaat. Deze pot wordt ook wel de Dash Treasury genoemd. Het geld in deze pot wordt gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe Dash projecten waardoor de ontwikkeling van Dash minder samenhangt met de wil van vrijwilligers om eraan te werken. Al deze redenen maken Dash wellicht een nog interessantere belegging dan de bitcoin.

Meer weten over Dash? Bekijk dan dit uitgebreidere artikel over de cryptocurrency Dash. Hier vind je alles wat je moet weten over deze nieuwe valuta. Je kan ook een kijkje nemen op de website van de makers van Dash.

Een duidelijke uitleg over de cryptocurrency Dash

De toekomst van Dash

Wanneer je wilt bepalen of je Dash moet verkopen of kopen zal je vooral het marktsentiment in de gaten moeten houden. In 2017 stegen de koersen van alle cryptomunten enorm. Het is echter maar de vraag of deze trend doorzet in 2020. Door je beleggingen echter goed te timen, kan je nog steeds leuke winsten behalen. De koers is immers enorm volatiel en door Dash op het juiste moment te kopen kan je de verschillende ritjes op en neer meepakken. Lees hier meer over beleggen in cryptocurrencies.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *