Beleggen in Dash: hoe te kopen?

Dash is net zoals de Bitcoin een zogenaamde cryptocurrency. Dash is misschien minder bekend dat de bitcoin, maar dit maakt de digitale munt niet per definitie minder interessant. Tegenover de Bitcoin heeft de Dash namelijk verschillende unieke voordelen. Daarnaast is de Dash ook erg volatiel waar je als belegger flink van kunt profiteren. In dit artikel bekijken we dan ook hoe je kunt beleggen in Dash.

Beleggen in Dash

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen in Dash. Je kan ervoor kiezen om actief op de korte termijn te handelen in Dash. Je kan er ook voor kiezen om fysiek Dash te kopen. Hieronder kan je meer lezen over deze twee beleggingsmethoden.

Maximale winst op de korte termijn

Op de korte termijn kan je de meeste winst behalen met Dash. De Dash is namelijk geen extreem stabiele munt zoals bijvoorbeeld de euro of de dollar. Nee, de koers van de Dash wisselt veel en door hier op de korte termijn op in te spelen kan je de winst zoveel mogelijk maximaliseren. Dit kan je doen bij een online broker.

Eén van de beste online broker om te beleggen in Dash is Plus500. Bij Plus500 kan je de namelijk eenvoudig profiteren van zowel dalende als stijgende koersen. Bij deze broker kan je er ook voor kiezen om short te gaan op de CFD Dash. Elke euro daling van de koers is dan winst voor jou. Door op deze manier te speculeren op de Dash kan je de dalingen dus ook meepakken waardoor je meer kansen hebt om een goed resultaat te behalen.

Je kan deze manier van beleggen geheel zonder risico uitproberen door middel van een demo account. Gebruik de onderstaande knop om account te openen: 

Plus500 aanmelden

Dash beleggen

Bij Plus500 kan je in Dash CFD's beleggen. CFD service, 76,4% verliest geld.

Dash kopen voor de lange termijn

Ook op de lange termijn kunnen cryptocurrencies een goede belegging zijn. Na de enorme daling van 2017 is het echter belangrijk om voorzichtig te zijn. Koop Dash dan ook alleen maar in beperkte mate op en zorg ervoor dat je het moment waarop je de cryptocurrency koopt goed timet.

Dash heeft net zoals veel andere cryptomunten nog steeds aantrekkingskracht. Digitale munten staan immers vaak buiten de directe controle van een centrale bank en daarnaast kennen ze de nodige privacy voordelen. Dit maakt digitale munten zoals de Dash extra aantrekkelijk als backup.

Het is relatief eenvoudig om op de lange termijn Dash te kopen. Er zijn op het internet verschillende aanbieders te vinden waar je Dash kunt aanschaffen voor de lange termijn. Een voorbeeld van een betrouwbare aanbieder is eToro. Bij eToro koop je met een muisklik Dash op. Je hebt hier geen wallet nodig en je kan eenvoudig met euro's betalen.

Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

etoro aanmelden

Wat maakt Dash anders dan de bitcoin

Het is soms lastig om door de vele cryptocurrencies het bos nog te zien. Daarom bespreken we kort de grootste voordelen van de Dash tegenover de bitcoin. Een groot voordeel van Dash is dat het bevestigen van een transactie direct gaat: via het InstaSend betaalsysteem wordt een transactie binnen enkele seconden goedgekeurd. Bij de bitcoin kan het soms uren duren voordat een transactie doorgevoerd wordt.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat Dash een grotere privacy kent dan de bitcoin. PrivateSend zorgt ervoor dat je gehele geschiedenis privé blijft. Hierdoor zijn Dash wellicht nog beter voor het privé verzenden en behouden van financiële tegoeden.

Bovendien is het interessant dat Dash gebruikt maakt van masternodes. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de mijners die de cryptocurrency als het ware vinden beloond worden. Ook andere instanties die bijvoorbeeld voor de opslag en validatie van de munt zorgen worden beloond.

Ten slotte is het interessant om te vermelden dat 10% van de transactiekosten naar een algemene pot gaat. Deze pot wordt ook wel de Dash Treasury genoemd. Het geld in deze pot wordt gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe Dash projecten waardoor de ontwikkeling van Dash minder samenhangt met de wil van vrijwilligers om eraan te werken. Al deze redenen maken Dash wellicht een nog interessantere belegging dan de bitcoin.

Meer weten over Dash? Bekijk dan dit uitgebreidere artikel over de cryptocurrency Dash. Hier vind je alles wat je moet weten over deze nieuwe valuta. Je kan ook een kijkje nemen op de website van de makers van Dash.

Een duidelijke uitleg over de cryptocurrency Dash

De toekomst van Dash

Wanneer je wilt bepalen of je Dash moet verkopen of kopen zal je vooral het marktsentiment in de gaten moeten houden. In 2017 stegen de koersen van alle cryptomunten enorm. Het is echter maar de vraag of deze trend doorzet in 2020. Door je beleggingen echter goed te timen, kan je nog steeds leuke winsten behalen. De koers is immers enorm volatiel en door Dash op het juiste moment te kopen kan je de verschillende ritjes op en neer meepakken. Lees hier meer over beleggen in cryptocurrencies.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment