Beleggen in Monero: XMR succesvol kopen

Sommige mensen hebben bij ons aangegeven dat ze door de cryptocurrencies het bos niet meer zien. Begrijpelijk! Er komen er immers steeds meer bij. Toch hebben de meeste cryptocurrencies toch weer een uniek voordeel. Het voordeel van Monero is dat de transacties 100% privé zijn en niet te herleiden zijn binnen de blockchain. Maar wist je dat je ook geld kunt verdienen met beleggen in Monero?

Beleggen in Monero: hoe doe je dat?

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen in Monero. Je kan ervoor kiezen om actief te speculeren op de prijs van de Monero. Het is daarnaast ook mogelijk om de Monero zelf op te kopen voor de langere termijn.

Hoe kan je Monero kopen?

Wil je Monero cryptomunten kopen via het internet? Dat kan! Je kan eenvoudig met iDEAL Monero cryptomunten kopen en weer omzetten in geld wanneer je dat wilt. Een betrouwbare partij voor het verhandelen van Monero is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en in de eerste week betaal je zelfs helemaal niets! Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Monero:

Actief beleggen in Monero

Monero beleggenBeleggen in Monero kan je het beste doen bij een broker die zich speciaal toelegt op de actieve handel cryptocurrencies. Een goede partij die dit doet is eToro. Bij eToro profiteer je van de volgende gunstige kenmerken:

  • Iedereen ontvangt een gratis demo
  • Je kan ook speculeren op een dalende koers
  • Alle CFD cryptocurrencies zijn verhandelbaar
  • Je betaalt geen vervelende commissies!

Klik hier om een gratis account te openen bij eToro>>

Maar hoe werkt dat nou: beleggen in Monero?

Net zoals altijd brengen ook beleggingen in Monero risico’s met zich mee. Beleggingen in Monero zijn zelfs risicovoller dan beleggingen in aandelen. Dit komt doordat de koersen van cryptocurrencies erg volatiel zijn en doordat het een relatief nieuw financieel instrument is. Hierdoor is het lastig in te schatten wat er gaat gebeuren met Monero en vergelijkbare munten. Zijn ze de toekomst of zijn het slechts zeepbellen?

Vanwege deze onzekerheid is het in ieder geval belangrijk om niet direct al je spaargeld op een munt als Monero in te zetten. Het is verstandiger om uitgebreid onderzoek te doen zodat je weet waar een munt voor staat. Houd vervolgens het achtergrondnieuws goed in de gaten zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Nieuws heeft namelijk een sterke invloed op de koers van een cryptocurrencie.

Ten slotte is het belangrijk om een plan op te stellen. Bedenk wat je gaat kopen en hoe lang je het vasthoudt. Op die manier elimineer je de invloed van emoties op de beslissingen die je neemt!

Wat is Monero precies?

Monero maakt het mogelijk om je eigen bank te zijn. Het is namelijk mogelijk om betalingen te verrichten zonder informatie over de verzender of ontvanger van de transactie mee te sturen. Dit maakt de munt niet te traceren. Normaal gesproken is het bij cryptocurrencies namelijk mogelijk om de transacties te bekijken aangezien dit publiekelijk beschikbaar is. Met Monero wordt deze informatie echter verborgen.

Hiervoor wordt een speciale techniek gebruikt onder de noemer Ring Signatures. Deze techniek haalt de publiekelijke encryptiesleutels door elkaar, waardoor de transacties niet te herleiden zijn. Dit kan natuurlijk goed gebruikt worden voor het anonimiseren van betaalverkeer. Het is echter ook mogelijk om de techniek te gebruiken voor het beveiligen van communicatiekanalen tussen bepaalde apparaten.

Verder heeft Monero als voordeel dat de valuta geen problemen zal hebben met de schaalbaarheid. De zogenaamde blokken kunnen namelijk dynamisch worden aangepast wat de stabiliteit ten goede komt. Ook miners worden bediend door Monero: die krijgen namelijk een standaard minimale beloning waarmee de digitale valuta een vaste inflatie krijgt.

Strategie voor het beleggen in Monero

Slimme beleggers hanteren een goede strategie. Veel mensen lijken te vergeten dat je ook bij cryptomunten een goed plan nodig hebt. Voordat je een belegging opent is het essentieel om een plan op te stellen. Hoeveel Monero munten wil je kopen? Wat wordt je koersdoel? En op welke waarde pak je eventueel je verlies?

Zodra je het plan uitvoert, moet je hem plan blijven volgen ongeacht wat er gebeurt. Veel mensen raken in paniek wanneer de cryptomunten opeens fors crashen. Dit is echter gevaarlijk. Juist op die momenten moet je vasthouden aan je posities.

Een goede belegger doet vaak het tegenovergestelde van de massa. In tijden van paniek en crashes is het dus aantrekkelijker om de kopen. En wanneer de koers record na record neerzet? Dan kan je misschien het beste je winst pakken op je Monero cryptomunten.

monero

XMR of Monero kopen: aantrekkelijke optie?

Sommige mensen vragen zich af of het aantrekkelijk is om XMR of Monero fysiek te kopen. Wanneer je dit overweegt moet je natuurlijk vooral naar de lange termijn kijken. Het feit dat Monero daadwerkelijk anoniem is, draagt in ieder geval bij aan het lange termijn perspectief. Niet alleen eerlijke mensen, maar ook criminelen zullen Monero immers maar al te graag gebruiken om hun betaalverkeer te anonimiseren.

Het kopen van Monero kan door middel van een zogenaamde wallet. Hierbij moet je wel zelf op de veiligheid letten. Wanneer je vooral wilt profiteren van de volatiliteit van de munt, is het dan ook aantrekkelijker om erin te beleggen bij een online broker. Succes!

 

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *