Stellar kopen: beleggen in Lumens

Stellar is een krachtige concurrent voor Ripple. De munt combineert de kracht van Ripple en Ethereum. Het doel van Stellar (XML) is om het mogelijk te maken om door middel van Lumens razendsnel internationale transacties uit te voeren. Maar hoe kan je nu zelf beleggen in de waarde van Stellar? En is het de moeite waard om Stellar te kopen?

Hoe kan je Stellar kopen?

Wil je de cryptomunt Stellar kopen voor de lange termijn? Dat kan! Beleggen in Steller cryptocurrencies kan zeker goed uitpakken. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% transactiekosten en de eerste week is beleggen in Stellar zelfs helemaal gratis. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Bitvavo:

Actief beleggen in Stellar

Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in Stellar. Je koopt en verkoopt dan Lumens op de korte termijn. De koers van de cryptocurrency Stellar beweegt elke dag omhoog of omlaag. Door actief te handelen kan je speculeren op deze koersschommelingen.

Hiervoor heb je een account nodig bij een online CFD broker. Met CFD’s kan je namelijk actief speculeren op een stijgende of dalende Stellar koers. Eén van de beste brokers om actief te handelen in CFD Stellar is eToro. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount aan te maken:

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn. Promotie link.

De technologie achter Stellar

Stellar Lumens is een krachtige cryptomunt. Dit komt onder andere doordat een grote bank als IBM door middel van Blockchain World Wide internationale transacties wil vereenvoudigen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van het netwerk van Stellar Lumens.

Het idee hierachter is dat normaal geld door middel van deze techniek kan worden omgezet naar een digitale munt. De ontvangende bank zet deze vervolgens weer om naar de oorspronkelijke munt. Hierdoor hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van verschillende tussenpartijen.

Dit heeft twee grote voordelen: internationale transacties zijn op deze manier veel goedkoper en sneller. De kostprijs van één transactie bedraagt slechts 0,00001 Lumens. Met slechts één XML kan je dan dus 100.000 transacties uitvoeren! Bovendien wordt elke transactie binnen een paar seconden uitgevoerd. De techniek achter Stellar kan dan ook de toekomst van internationaal bankieren zijn. Dit maakt het interessant om Stellar Lumens te kopen.

Stellar Lumens betalingen

Wie krijgen de Lumens?

Er is een interessant distributieschema dat bepaalt wie de Stellar lumens uiteindelijk krijgen. Bedrijven die de Lumens in de financiële wereld willen integreren worden hiervoor beloond. Daarnaast ontvangen ook individuen die in het bezit zijn van Bitcoin en Ripple Lumens. Ook is het de bedoeling dat de munten in de ontwikkelingswereld terechtkomen waardoor de munt ook bijdraagt aan een betere wereld. De munt moet dan ook verspreid worden ongeacht het inkomen van mensen.

Wel is het opmerkelijk dat de oprichters van de munt maar liefst 90 procent van de Stellar munten in handen hebben. Hierdoor kunnen ze in theorie het systeem erg manipuleren. Dit kan een afschrikkende factor zijn om Stellar Lumens voor de lange termijn niet te kopen.

Stellar Lumens kopen

Wat maakt Stellar interessant?

Stellar Lumens is zeker een interessante cryptomunt. Maar op welke manier voegt de munt wat toe aan het al bestaande Ripple en Ethereum? In het kort heeft Stellar de volgende sterke punten:

  • Transacties kunnen worden uitgevoerd binnen 3 seconden.
  • De transactiekosten van 0,00001 XLM zijn erg laag.
  • Ontwikkelaars kunnen Stellar gebruiken als block-chain platform.

Doordat Stellar Lumens ook als blockchain ontwikkelingsplatform gebruikt kan worden, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld slimme contracten te implementeren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van centralisatie van transacties in het orderboek. Hierdoor wordt er altijd de beste wisselkoers gevonden voor een transactie waardoor de gebruiker minimale transactiekosten betaalt.

Moet je beleggen in Stellar Lumens?

De techniek achter Stellar Lumens is erg interessant. Vanzelfsprekend staat deze nog wel in zijn kinderschoenen. Op de lange termijn Lumens kopen kan dan ook een risicovolle strategie zijn. Wanneer je er de tijd en energie voor hebt, kan het daarom interessanter zijn om actief te handelen in Stellar Lumens. Op die manier kan je koersbewegingen omlaag en omhoog meepakken waardoor je betere resultaten kunt behalen.

Wanneer je actief gaat beleggen in Stellar, is het belangrijk om een goede strategie toe te passen. Veel actieve beleggers maken hiervoor gebruik van grafieken. Binnen de grafiek kan je eenvoudig zien hoe de koers van een cryptomunt zich ontwikkelt. Vervolgens kan je inspelen op de laatste trends door op de lage niveaus te kopen en door op de hogere niveaus te verkopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *