fbpx

Beleggen in platina

De meeste mensen die (een deel van) hun vermogen in edelmetalen investeren, kiezen ervoor in goud of zilver te beleggen. Deze beleggingen kunnen je veel geld opleveren, maar je kunt er ook voor kiezen in een andere soort edelmetaal te investeren. Zo investeren steeds meer mensen in het edelmetaal platina.

Op deze pagina lees je meer over het beleggen in platina. Zo lees je wat platina precies is, maar ook wat de voordelen zijn van het beleggen in platina en hoe je in dit edelmetaal kunt investeren.

Wat is platina?

Platina is een van de jongste edelmetalen van de wereld. Het edelmetaal werd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld goud, pas 250 jaar geleden voor het eerst gevonden. Van alle edelmetalen ter wereld, is platina het meest zeldzaam. Dit wil simpelweg zeggen dat er meer goud en zilver wordt gedolven dan platina, onder andere omdat er minder platinabronnen op de wereld zijn.

Het aanbod van platina is klein, maar de vraag is erg groot. Dit komt omdat platina een belangrijke rol speelt in de moderne wetenschap en de industrie. In tegenstelling tot de edelmetalen goud en zilver, worden er geen sieraden gemaakt van platina. Dit edelmetaal heeft meer wetenschappelijke en industriële toepassingen. Dit maakt de vraag naar platina erg groot.

Beleggen in platina

Beleggen in platina doe je bij een online broker. Door te beleggen in platina kan je profiteren van koersschommelingen op dit bijzondere edelmetaal. Hierbij heb je de volgende mogelijkheden:

  • Kopen: wanneer je koopt, verdien je geld bij een stijging van de prijs.
  • Verkopen: wanneer je verkoopt, verdien je geld bij een daling van de prijs.

Het is dus mogelijk om winst te maken op beleggingen in platina bij stijgende en dalende koersen. Het is verstandig om beleggingen in grondstoffen eerst uit te proberen met een demo: op die manier kom je niet in de problemen doordat je nog geen beleggingservaring hebt!

Klik hier om een gratis account te openen bij een broker >>

Beleggen in platina

De voordelen van beleggen in platina

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het beleggen in platina. Het eerste voordeel van een investering in het edelmetaal platina, is dat de vraag naar dit edelmetaal erg groot is. Zeker vanuit de industrie is er veel vraag naar platina, simpelweg omdat dit edelmetaal diverse industriële toepassingen heeft. Combineer de grote vraag met het kleine aanbod van platina en je krijgt een hoge waarde.

Een ander voordeel van het beleggen in dit edelmetaal, is dat je een belegging in platina kunt zien als een veilige haven. Door dit beleggingsproduct aan je portefeuille toe te voegen creëer je niet alleen meer spreiding, maar zorg je bovendien voor een veilige buffer. Gaat het wat minder met je andere beleggingsproducten, dan wordt dit verlies gecompenseerd door jouw winst op je platina belegging.

Tot slot is platina over het algemeen minder duur dan goud, terwijl het edelmetaal eigenlijk net zo veel strategische waarde heeft voor jouw beleggingsportefeuille. Vind je een belegging in goud te duur, dan is het zeker interessant om (een deel van) jouw vermogen in platina te steken.

Koers van platina

Hier zie je de huidige koers van platina, je kan de grondstof ook direct kopen.

Investeren in platina: de mogelijkheden

Er zijn diverse manieren om (een deel van) jouw vermogen in het edelmetaal platina te steken. Ten eerste kun je ervoor kiezen een of meerdere baren platina aan te schaffen. Dit doe je bij een erkende en betrouwbare webwinkel, waar je vaak ook edelmetalen als goud en zilver kunt kopen. Het nadeel van deze fysieke investering, is dat je jouw baren daadwerkelijk ergens op moet slaan.

Vind je dit geen prettig idee, dan kun je ook geld investeren in een platinarekening. Er zijn diverse banken met deze speciale rekening, waaronder ABN AMRO. Neem je een platinarekening, dan investeer je indirect in dit edelmetaal. Dit betekent dat je geen fysiek platina op hoeft te slaan, maar wel kunt profiteren van de waardestijging van dit edelmetaal.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!