IOST kopen: hoe kun je beleggen in IOST?

Afgelopen jaren is de opkomst van de blockchaintechnologie niet onder stoelen of banken geschoven. IOST is voortgekomen uit deze trend. IOST is een blockchain die door middel van een gedecentraliseerd netwerkapparaten weet te verbinden. Zo kan er bijvoorbeeld een slim huis ontworpen worden. De technologie lijkt zeer veelbelovend.

IOST is ook gepaard met een cryptocurrency, genaamd de IOST token. In dit artikel wordt dieper ingegaan op IOST. We bekijken de oorsprong, de ontwikkeling, de eigenschappen en de aankoop en verkoop van de crypto. Aan het eind bespreken we of het slim kan zijn om te investeren in IOST.

Hoe kan je IOST kopen?

IOST wil een platform beschikbaar maken voor IoS wat staat voor Internet of Services. Met Huds kan er veilig informatie worden opgeslagen en dApps en smart contracts maken het mogelijk om diensten en producten te maken voor het platform. Een groot voordeel van IOST is dat deze blockchaintechniek wel schaalbaar is wat een groot probleem is van de bitcoin. Hierdoor kan beleggen in IOST goed uitpakken.

Wil je investeren in IOST door de cryptomunt aan je portfolio toe te voegen? Dan kan bij Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare, Nederlandse partij waar je tegen lage tarieven (maximaal 0,25%) Holo cryptomunten kunt kopen en verkopen. Wanneer je met de onderstaande knop een account opent, betaal je bovendien geen transactiekosten over je eerste € 1000 aan handel:

Wil je actief handelen in IOST?

Wil je liever actief handelen in CFD cryptomunten zoals IOST? Dan kan je een account openen bij eToro. eToro is een broker die ideaal is voor de belegger die actief wilt reageren op de laatste marktontwikkelingen. Je kunt er bijvoorbeeld short posities openen waardoor je ook op een dalende koers kunt reageren. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Wat is IOST?

IOST is een gedecentraliseerd blockchainnetwerk dat het mogelijk maakt om apparaten op afstand aan te sluiten en deze te besturen. Dit is een gedecentraliseerde manier om een slim huis te kunnen realiseren. Zo kunnen er bijvoorbeeld vaatwassers, koelkasten, wasmachines of koffiezetapparaten op worden aangesloten.

Door een app te gebruiken, kunnen al deze apparaten op afstand bediend worden. Bovendien is de IOST-technologie zo ingesteld dat het zoekt naar een optimalisatie van het gebruik. Dit doet de technologie door gebruikersdata te analyseren. Het is een systeem dat is doorontwikkeld vanuit de Internet of Things (IoT) die het Internet of Services (IoS) mogelijk maakt. IoS maakt het gebruik van blockchaintechnologie in de vorm van een service (zoals IOST) realistisch.

Beleggen in IOST

Hoe is IOST ontstaan?

IOST is voortgekomen uit de beperking van de eerste blockchaintechnologieën. Deze beperking kwam voornamelijk voort uit het feit dat blockchains niet schaalbaar waren. Hierdoor bleven de transactiekosten hoog. Op het moment dat een blockchain schaalbaar is, kunnen er meer en snellere transacties verwerkt worden. Dit volume en snelheid zorgt weer voor een kostenverlaging per transactie.  Dit kan een belegging in IOST aantrekkelijker maken.

Volgens IOST zit het probleem van schaalbaarheid bij het logboek waar alle transacties in staan. Dit moet nu volledig bewaard worden en constant bijgewerkt worden. Vervolgens moet ook nog elke entiteit binnen het gehele blockchainsysteem meewerken aan de transactie door consensus te geven. De combinatie van deze twee eigenschappen zorgt ervoor dat traditionele blockchains niet schaalbaar zijn.

Wat zijn de functies van IOST?

De functies van IOST richten zich op het oplossen van de problemen van schaalbaarheid die traditionele blockchains ervaren. De oplossing die IOST biedt, is gebaseerd op het gedecentraliseerd uitwisselen van producten, en daarnaast ook diensten. IOST maakt gebruik van ‘Efficient Distributed Sharding’ (EDS).

Dit betekent dat de entiteiten, die consensus moeten geven, worden opgedeeld in kleinere groepen om zo een kleiner netwerk te creëren. Op deze manier wordt niet het gehele netwerk belast met de transactie en kan schaalbaarheid bereikt worden. Naast EDS heeft IOST ook ‘Believable First Consensus’ (BFC) ontwikkeld. Hierbij wordt de groep van controlerende entiteiten van een transactie gegroepeerd in ‘geloofwaardige’ en ‘normale’ nodes. Deze worden gevormd bij het proces van validatie met betrekking op de blockchain. De consensus wordt bereikt door een combinatie van geloofwaardige en normale nodes die hun consensus geven. Zo kunnen tot wel 100.000 transacties per seconde worden uitgevoerd. Dit is vele malen hoger dan wat blockchains momenteel in staat zijn om te verwerken.

Door deze hogere schaalbaarheid is IOST breder toepasbaar. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in de cryptomunt.

Wat zijn de voordelen van IOST?

  1. Schaalbaarheid: door de bovengenoemde EDS- en BFC-ontwikkelingen wordt het mogelijk om deze blockchaintechnologie schaalbaar te maken.
  2. Veilig en betrouwbaar: door de verdere ontwikkeling van de traditionele blockchains is het mogelijk om een net zo betrouwbaar netwerk te creëren dat wél schaalbaar is. Op deze manier kunnen nog meer transacties per seconde worden uitgevoerd en ook nog eens voor een lage prijs per transactie.
  3. Globale transacties: globale gedecentraliseerde transacties worden erg makkelijk gemaakt door de IOST-technologie. Zo zal de praktische functie van het creëren van een slim huis veel consumenten aanspreken.

Wat zijn de nadelen van IOST?

Naast de vele voordelen die IOST biedt, is er ook een nadeel. Door het EDS- en BFC-systeem wordt het volume van transacties wel verhoogd, maar dit gaat enigszins ten koste van de controle. Bij traditionele blockchains moet iedereen in een netwerk consensus geven, maar dit is niet het geval bij IOST in verband met schaalbaarheid. Ook wordt het systeem iets fraudegevoeliger.

IOST kopen

Het kopen van IOST-crypto (de IOSToken) is heel eenvoudig te doen via een online exchange van crypto. Het aanhouden van IOSToken kan door middel van een hardware of software wallet. Na het aanmaken van een account op een crypto exchange kun je geld storten via een simpele iDeal overboeking. Als je het account hebt opgewaardeerd, dan kun je direct starten met handelen in IOSToken.

In januari 2021 stond de IOST-koers op €0,014. Dagelijks wordt voor ruim € 300.000 verhandeld van deze crypto. De technologie heeft al meer dan 555 miljoen transacties verricht en biedt een betrouwbare en veilige manier voor het uitvoeren van gedecentraliseerde transacties wereldwijd.

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in IOST?

Bij het beleggen in IOST is het aan te raden om een wallet te nemen. Dit is de meest veilige manier van het aanhouden van crypto. De meest risicovolle optie is om crypto aan te houden op een exchange. De exchange kan bijvoorbeeld gehackt worden door een cyberaanval.

Hierbij kunnen jouw cryptomunten verdwijnen en je bent hiervoor dan niet verzekerd. Dit is het nadeel vergeleken met reguliere banken die wél een dergelijke verzekering van saldo bieden.

Zoek dan ook goed uit of je gebruik wilt maken van een software of hardware wallet. Een hardware wallet biedt de beste beveiliging. Het is een fysiek apparaat waarmee crypto kan worden aangehouden, verhandeld en beheerd.

Wel of niet investeren in IOST?

Het investeren in IOST kan zeer interessant zijn voor de toekomst. Afgelopen jaren heeft de blockchaintechnologie grote sprongen gemaakt en IOST kan wel eens de volgende trend gaan worden. Als deze technologie op grote schaal praktisch toepasbaar wordt, dan zal de waarde van de IOST enorm toenemen. Wij doen nooit uitspraken over wat de eventuele toekomstige waarde van een financiële eenheid wordt.

IOST toont wel veel potentie, dus doe goed je eigen onderzoek naar deze technologie voordat je hierin investeert. De ontwikkeling van verdergaande blockchaintechnologie zal het mogelijk maken om vele duizenden transacties per seconde te kunnen uitvoeren. Zo kan er in de toekomst nog veel meer data met elkaar gedeeld worden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *