Pundi X kopen: hoe kan je beleggen in Pundi X?

Als je veel rendement wilt behalen op je investering dan zijn cryptocurrencies zeker een vorm van activa om te overwegen. Er zijn veel specialisten en experts die echt denken dat deze digitale valuta’s de toekomst zijn. Nu is het wel zo dat er heel wat projecten te vinden zijn waar je in kunt investeren. Wellicht dat je wel eens van Pundi X hebt gehoord, dit is één van de projecten die op dit moment erg populair begint te worden. Nu we zien dat niet iedereen bekend is met de functie van dit project is het handig om hier toch wat dieper op in te gaan.

Hoe kan je Pundi X kopen?

Pundi X wil het kopen van cryptomunten net zo makkelijk maken als het kopen van een fles water. De makers van de cryptomunt hopen cryptocurrencies op die manier toegankelijker te maken. Dit kan het aantrekkelijk maken om ook te investeren in Pundi X door de munt te kopen.

Er bestaan veel aanbieders waar je cryptomunten kunt kopen. Zelf ben ik een fan van Bitvavo: bij deze partij kan je namelijk snel via het internet cryptovaluta’s kopen en verkopen tegen lage transactiekosten. Je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten over je Pundi X munten en over de eerste € 1000 betaal je helemaal niets. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Wat is Pundi X – functie van het project

Pundi X was één van de meest geanticipeerde ICO’s van 2018. Dit is dan ook gelijk de reden dat er relatief veel mensen zijn die wel eens van Pundi X hebben gehoord. Het team achter Pundi X probeert een groot gedecentraliseerd crypto beurs te bouwen. Ze proberen dit te bereiken via speciale soorten apparaten, kaarten en crypto wallets. Ze hopen dat het kopen van cryptocurrencies in de toekomst net zo makkelijk is als het afrekenen van een broodje bij de plaatselijke shoarmatent. De drijvende kracht achter de creatie van Pundi X is het feit dat het platform echt probeert om cryptocurrencies naar het grote publiek te brengen.

De meeste beurzen zijn namelijk nog altijd erg lastig om te gebruiken, hier wilt Pundi X graag verandering in brengen. Zo moet je voor veel beurzen toch wel een beetje technische kennis hebben als je graag wilt beginnen met beleggen. Het team van Pundi X denkt dat dit anders kan, ze zetten zich dan ook echt in om de beginners die niets weten over cryptocurrencies te helpen bij het beleggen.

Pundi X kopen

De komst van de Pundi X apparaten

Het Pundi X POS-device is na de ICO in februari 2018 in productie gegaan en wordt sinds juli 2018 aan verkopers verscheept. De lijst van handelaren breidt zich in een steeds hoger tempo uit. Dit laat zien dat het een project is wat echt bekend aan het worden is in de wereld. Dit apparaatje van Pundi X stelt klanten in staat om voor goederen te betalen met cryptocurrencies. Deze munten zijn opgeslagen in hun mobiele portemonnee. Het apparaat kan ook worden gebruikt om cryptocurrencies te kopen om de portemonnee op te waarderen. Tijdens de ICO heeft Pundi gezegd dat ze in de komende drie jaar 100.000-700.000 POS-apparaten zullen leveren aan minstens 12 verschillende landen.

Naast het basismodel ontwerpt Pundi ook een kleiner apparaat en een desktopversies. Als alles lukt dan zijn deze in staat om de belangrijkste creditcards, Apple Pay en Samsung Pay te accepteren voor het kopen van de cryptocurrencies. De verwachting is dat er meer dan 100.000 XPOS-apparaten in 2021 worden gebruikt. Op dit moment is Pundi X een van de enige projecten die ook echt een tastbaar product hebben gemaakt. Dit heeft er dan ook gelijk voor gezorgd dat er veel beleggers te vinden zijn die hier wel een toekomst in zien.

Met de opkomst van cryptomunten als betaalmiddel, kan Pundi X dus flink in waarde stijgen. Het kan dan erg aantrekkelijk zijn om te beleggen in Pundi X door de cryptomunt te kopen.

De speciale wallet van Pundi X

De mobiele wallet (Pundi XWallet) zal het sleutelbeheer voor gebruikers vereenvoudigen. Het is namelijk zo dat de publieke en private sleutels worden opgeslagen. Met behulp van een speciaal soort wachtwoordsysteem. Dit maakt het voor de gebruikers een stuk makkelijker om bijvoorbeeld hun Bitcoins bij zicht te houden. Deze functie alleen al zal naar verwachting de adoptie van cryptocurrencies door nieuwe gebruikers enorm vergroten. Wel is het zo dat er op dit moment nog wat zorgen zijn over de privacy. De sleutels moeten namelijk wel op een veilige manier bewaard kunnen worden.

De wallet van Pundi X ondersteund op dit moment BTC, ETH, BNB en NSPX. Ook kan je er gewoon geld op zetten als je dit wilt. Er zijn plannen om in de loop van de tijd ondersteuning voor extra valuta’s toe te voegen. De XWallet is beschikbaar op zowel iOS als Android toestellen en hij is volledig gratis te downloaden. Hoewel er sommige mensen wat klachten hebben over de functionaliteit van de app is het op dit moment echt zo dat de Pundi X wallet erg goed blijkt te zijn. Door middel van deze wallet probeert het team van Pundi X om de cryptocurrencies echt een stuk toegankelijker te maken dan vroeger.

In Pundi X beleggen via een exchange

Het is door middel van Pundi X mogelijk om veel rendement te behalen, mits het project natuurlijk in staat is om alle doelstellingen te behalen. Indien je graag wilt beleggen in Pundi X dan doe je dit eigenlijk altijd middels een exchange. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met een normale beurs, alleen dan een beurs die speciaal bedoeld is voor het beleggen in alle mogelijke soorten digitale valuta. Dit maakt de exchange dé plek om jouw transacties op te plaatsen.

Door te kiezen voor een beurs als Bitvavo zal ook jij in staat zijn om eenvoudig zelf te beleggen in Pundi X. Door te kiezen voor het beleggen in dit project kan je zelf profiteren van de stijgende markt. Na aankoop kan je jouw Pundi X tokens overzetten naar een wallet. Je kunt ze ook gewoon op de beurs laten staan als je dit wilt.

Conclusie – in Pundi X beleggen of niet?

Het is helaas niet mogelijk om een eenzijdig antwoord te geven op de vraag of je er verstandig aan doet om te investeren in Pundi X. Het antwoord op deze vraag zal namelijk altijd weer afhankelijk zijn  de vraag of je denkt dat het team alle doelstellingen weet te behalen of dat het toch niet zo’n vaart zal gaan lopen. Mocht je er echt van overtuigd zijn dat Pundi X de standaard wordt, dan is het natuurlijk geen verkeerd idee om ook iets te beleggen in Pundi X. Ben je hier niet van overtuigd dan zijn er uiteraard genoeg andere projecten te vinden waar je jouw geld in kunt stoppen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *