Openingstijden beurs Rusland (2023)

Wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Rusland? En op welke dagen sluit de beurs van Moskou? Op deze pagina vind je alle informatie!

Tip: wil je beleggen in Rusland uitproberen? Open dan een gratis demoaccount bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/feesJe kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wanneer is de beurs van Rusland geopend?

Wanneer je in Rusland gaat beleggen, vraag je jezelf misschien af wanneer de Russische beurzen openen en sluiten. Hieronder zie je overzichtelijk wanneer de aandelenbeurs van het land opengaat:

  • De Russische beurs is geopend van 10:00 tot 16:45 lokale tijd
  • De Russische beurs is geopend van 9:00 tot 15:45 Nederlandse tijd

Net zoals alle andere beurzen sluit de beurs van Rusland in het weekend.

beleggen rusland

Op welke dagen sluit de beurs van Rusland in 2023?

De beurs van Rusland is niet het gehele jaar geopend. Er zijn verschillende feestdagen waarop de beurs zijn poorten sluit. Maar wees niet getreurd, de beurs opent altijd  op een latere dag:

[table “463” not found /]

Zoals je ziet heeft Rusland een aantal nationalistische feestdagen. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat Rusland tot niet heel lang geleden een erg communistisch land was. In die zin is het indrukwekkend dat het land nu al een dusdanig goed functioneerde aandelenbeurs heeft.

Openingstijden Russische index RTS & MOREX Russia Index

Je kan ook in Rusland beleggen door te participeren in een fonds. De RTS Index of Russia Trading System volgt 50 Russische aandelen in dollars. Dit maakt de index ideaal voor buitenlandse investeerders. Handel je liever in Roebels? Dan kan je een investering in de MOEX Russia Index overwegen.

Zowel de RTS index als de MOEX Russia index hebben gelijke openingstijden als de beurs van Rusland. Je kan in deze indexen handelen van 10:00 tot 16:45 lokale tijd of van 9:00 tot 17:45 Nederlandse tijd.

Waar kan je beleggen op de Rusissche beurs?

Rusland maakt deel uit van de zogenaamde BRIC-landen. Dit zijn landen waar een sterke groei van wordt verwacht in de toekomst. Politieke spanningen kunnen deze groeiverwachtingen echter matigen. Heb je interesse om zelf te beleggen in Rusland? Dan zijn de onderstaande brokers goede partijen om aandelen te kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Freedom24 brokerOntvang tot 5,8% rente & investeer in IPO's.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je weten hoe je in de Russische roebel kunt beleggen? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie beurs Rusland

De beurs van Moskou werd officieel pas opgericht in 2011 door de fusie van de Moscow Interbank Currency Exchange en de Rossiejskaja Torgovaja Sistema.

De beurs van Rusland sloot in 2023 op 24 februari voor langere tijd zijn deuren vanwege de oorlog in Oekraïne. De handel is vervolgens weer voortgezet, maar het blijft lastig voor buitenlandse investeerders om Russische aandelen te verkopen.

Aandelen op de Russische beurs worden verhandeld in de Russische roebel. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Rusland.

De beurs van Rusland is te vinden in Moskou wat de hoofdstad is van Rusland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

125009 Moscow,
Bolshoy Kislovsky per, 13

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +7 495 232-33-63.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *