Openingstijden beurs Rusland

Rusland is in het westen niet altijd even positief in het nieuws. Toch moet je als investeerder niet vergeten dat er in dit grote land nog enorm veel groeipotentie is. Hier kan je als belegger natuurlijk mooi op inspelen! Maar wat zijn nu eigenlijk de openingstijden van de beurs van Rusland? En op welke dagen sluit de beurs van Moskou?

Wanneer is de beurs van Rusland geopend?

Wanneer je in Rusland gaat beleggen, vraag je jezelf misschien af wanneer de Russische beurzen openen en sluiten. Hieronder zie je overzichtelijk wanneer de aandelenbeurs van het land opengaat:

 • De Russische beurs is geopend van 10:00 tot 16:45 lokale tijd
 • De Russische beurs is geopend van 8:00 tot 18:45 Nederlandse tijd

Net zoals alle andere beurzen sluit de beurs van Rusland in het weekend. Dit is mooi nieuws voor de actieve beurshandelaar die ook wel eens wat rust verdient!

beleggen rusland

Op welke dagen sluit de beurs van Rusland?

De beurs van Rusland is niet het gehele jaar geopend. Er zijn verschillende feestdagen waarop de beurs zijn poorten sluit. Maar wees niet getreurd, de beurs opent altijd weer op een latere dag:

 • 1 & 2 januari 2020 – nieuwjaarsdag
 • 7 januari 2020 – kerst
 • 24 februari 2020 – Defenders Day
 • 9 maart 2020 – Workers’ Day
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 11 mei 2020 – Victory Day
 • 12 juni 2020 – Onafhankelijkheidsdag
 • 4 november 2020 – Unity Day
 • 31 december 2020 – Market Holiday

Zoals je ziet heeft Rusland een aantal nationalistische feestdagen. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat Rusland tot niet heel lang geleden een erg communistisch land was. In die zin is het indrukwekkend dat het land nu al een dusdanig goed functioneerde aandelenbeurs heeft.

Beleggen in Russische index

Je kan ook in Rusland beleggen door te participeren in een fonds. De RTS Index of Russia Trading System volgt 50 Russische aandelen in dollars. Dit maakt de index ideaal voor buitenlandse investeerders. Handel je liever in Roebels? Dan kan je een investering in de MOEX Russia Index overwegen.

Zowel de RTS index als de MOEX Russia index hebben gelijke openingstijden als de beurs van Rusland. Je kan in deze indexen handelen van 10:00 tot 16:45 lokale tijd of van 8:00 tot 18:45 Nederlandse tijd.

Zelf beleggen in Rusland?

Rusland maakt deel uit van de zogenaamde BRIC-landen. Dit zijn landen waar een sterke groei van wordt verwacht in de toekomst. Politieke spanningen kunnen deze groeiverwachtingen echter matigen. Heb je interesse om zelf te beleggen in Rusland? Dan zijn de onderstaande brokers goede partijen om aandelen te kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor Russische aandelen* Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen gratis trackers beschikbaar* Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum* Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,25% met RUB 900 minimum Meer informatie Aanmelden

*Bij deze brokers kan je niet direct in Russische aandelen beleggen

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment