Beleggen in Bitcoins bij Bolero: hoe koop je daar Bitcoins?

Wil je Bitcoins kopen bij Bolero? Dan heb je pech! Het is op het moment van schrijven namelijk niet mogelijk om te beleggen in Bitcoins bij de bank Bolero. Gelukkig is er wel een goed alternatief waarmee je alsnog Bitcoins kunt kopen met het geld op je Bolero rekening.

Hoe kan je Bitcoins kopen met je Bolero rekening?

Voor het kopen van Bitcoins met je Bolero rekening heb je een account nodig bij een crypto exchange. Een crypto exchange is een bedrijf dat het mogelijk maakt om euro’s om te ruilen voor digitale valuta. Zelf raad ik hiervoor Bitvavo aan: bij Bitvavo kan je namelijk geheel zonder moeite een account openen en direct Bitcoins verhandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Nadat je een account hebt geopend, moet je geld toevoegen aan je account. Klik hiervoor op de optie tegoed storten. Je kunt bij Bitvavo kiezen uit alle bekende betaalopties:

  • SEPA bankoverschrijving
  • Creditcard zoals VISA of Mastercard
  • Bankcontact

Nadat je geld hebt toegevoegd kan je direct naar de Bitcoin navigeren op het Bitvavo handelsplatform. Selecteer vervolgens de Bitcoin en klik op de kopen knop. Je kunt hier invullen voor welk bedrag je Bitcoins wilt kopen.

Bitcoins kopen Bolero

Nadat je een order hebt geplaatst, gaat Bitvavo direct op zoek naar een verkoper. Onder normale marktomstandigheden worden de Bitcoins vervolgens binnen enkele seconden tot minuten aan je account toegevoegd.

Wil je het geld weer opnemen naar je Bolero rekening? Geen probleem! Je kunt het geld eenvoudig laten storten op je bankrekening.

Hoe denkt Bolero zelf over de Bitcoin?

Bolero zal waarschijnlijk geen Bitcoins aanbieden aan particuliere klanten. Op hun website benadrukken ze vooral de risico’s van de Bitcoin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende risico’s:

  • Het handelsplatform of je digitale account kunnen gehackt worden
  • De handel in Bitcoins is fraudegevoelig door de beperkte toezicht
  • Je kunt een groot verlies maken wanneer de koers plotseling flink daalt
  • Virtueel geld wordt nog bijna nergens geaccepteerd
  • Er is geen bescherming van banktegoeden zoals dat wel het geval is op een normale rekening

Wil je leren hoe je zelf veilig kunt beleggen in de Bitcoin? We hebben een artikel geschreven over de grootste gevaren & de dingen die je kunt doen om jezelf ertegen te beschermen:

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *