Chiliz kopen: hoe kan je beleggen in Chiliz (CHZ)?

Zou je ook wel veel rendement willen boeken op je investering dan is er één markt natuurlijk het beste is om te kiezen voor jouw belegging. We hebben het hier natuurlijk over de cryptomarkt. Deze markt staat bekend om de enorme groei die hij heeft meegemaakt. Hierdoor zijn er veel nieuwe beleggers bij gekomen over de afgelopen maanden. Eén van de minder bekende projecten die toch handig is om te overwegen is Chiliz. Mocht je graag te weten willen komen wat Chiliz voor digitale valuta is en of het handig is om hierin te investeren dan zou je snel verder moeten lezen. In dit artikel komt het namelijk allemaal op een zeer toegankelijke manier aan de orde.

Waar kan je Chiliz (CHZ) kopen?

Chiliz is de cryptomunt voor de sportwereld. Met deze cryptomunt kunnen sportverenigingen de band met hun fans namelijk versterken: het is dan mogelijk om fans te laten meestemmen over belangrijke beslissingen. Bovendien kunnen fans bijvoorbeeld beloond worden met merchandise zoals voetbalshirts. Wil je ook beleggen in deze interessante cryptomunt? Dat kan!

Wil je Chiliz voor de lange termijn kopen en vind je het fijn om de volledige controle te houden over de cryptomunt? Dan is Bitvavo een goede optie! Bij het Nederlandse Bitvavo koop je cryptomunten tegen ongekende lage transactiekosten: je betaalt nooit meer dan 0,25%. Bovendien hoef je over de eerste € 1000 helemaal geen kosten te betalen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe kan je actief beleggen in Chiliz?

Cryptomunten zoals Chiliz schommelen constant in waarde. Je kunt hier slim op in te spelen door CFD-posities te openen op zowel dalende als stijgende koersen. Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s actief handelen in cryptomunten. Het mooie is dat je Plus500 geheel gratis & zonder risico kunt uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is Chiliz – functie van het project?

Als eerste moeten we even kijken naar de belangrijkste vraag van allemaal: wat is Chiliz eigenlijk voor project? Chiliz is een digitale valuta die wordt gebruikt in de sportwereld, met name voor de entertainment sector. De munt is ook wel te vinden onder de afkorting CHZ. Omdat er op dit moment niet veel contact bestaat tussen clubs en hun fanbase, besloten de makers van Chiliz om hier verandering in te brengen. Chiliz werd opgericht in Malta in 2012. Het doel van Chiliz is om miljoenen fans van talloze sporten een munt te geven waarmee ze direct stemrecht kunnen kopen in hun favoriete voetbalclubs. Op die manier is het voor de fans mogelijk om net even wat meer inspraak te krijgen in hun favoriete club.

Chiliz zet zich dan ook echt in voor een zo hoog mogelijke fan engagement met alle mogelijke soorten teams. Door de munt uit te geven ben je in staat om jouw favoriete team te ondersteunen en invloed te hebben op bepaalde beslissingen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan voorstellen om nieuwe spelers te kopen of om het stadium te verbouwen. De CHZ fan tokens van elke club zijn een eindige digitale activa die stemrecht geven. De onderwerpen van de enquêtes worden bepaald door de clubs zelf, al zijn de mogelijkheden in principe eindeloos. Door de inspraak te zoeken van fans wordt de brug tussen de fanbase en de clubs veel kleiner dan vroeger.

Chiliz kopen

Stemrecht met Chiliz

De blockchain van Chiliz wordt aangewend om gebruikers stemrecht te geven. Het is dan ook niet veel meer dan dit, al is het natuurlijk wel een mooi project. Hoe meer stemmen een fan uitbrengt, hoe hoger zijn ranking zal zijn binnen het platform. Dit maakt het mogelijk om bepaalde voordelen te verkrijgen. Hierbij kan je denken aan unieke beloningen zoals exclusieve shirtjes van het team. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers geprikkeld worden om echt actief deel te nemen aan het stemmen.

Mocht het platform van Chiliz op grote schaal gebruikt worden dan kan dit voor een grote verandering zorgen binnen de sportwereld. Vandaar dat er veel beleggers zijn die kiezen voor het investeren in Chiliz.

De komst van Socios.com

Chiliz heeft op dit moment een erg populaire website ontwikkeld. De website Socios.com is ’s werelds eerste beloningsplatform dat sporters in staat stelt om gebruik te maken van de speciale blockchain-technologie. Socios.com draait volledig op de Chiliz token ($CHZ). Dit is de munt die gebruikt wordt op de Ethereum blockchain. Fan Tokens zijn specifiek voor een team of een club. Dit zijn in feite tokens die gebruikt worden als digitale activa. Met deze digitale activa is het voor gebruikers mogelijk om lidmaatschapsrechten te verkrijgen. Het speciale platform maakt gebruik van Fan Tokens, die werken op een afzonderlijke side chain. Dit is een soort aftakking van de normale blockchain.

De Fan Tokens zijn beperkt in aantal. Dit betekent dat hun eigendom kan worden verhandeld en dat hun prijs wordt bepaald door de markt. Precies, omdat het een schaars product is kan de koers aanzienlijk hoog oplopen als er veel mensen zijn die  besluiten om de munt te kopen. De website is geïnspireerd op de door fans geleide managementstructuren of ‘socios’ van sommige grote voetbalclubs. Het platform, dat de naam ‘Socios 2.0’ meekreeg, is in feite niets meer dan de nieuwste  digitalisering van dit managementmodel. Toch is het bijzonder om te zien dat Chiliz de eerste is die echt weet in te spelen op de sportwereld.

In Chiliz beleggen via een exchange

Iedereen die ervoor kiest om te gaan beleggen in Chiliz moet op zoek gaan naar een exchange om de munt bij te kopen. Een exchange staat ook wel bekend als een crypto beurs. Dit is natuurlijk de plek waar je terecht kunt voor de aanschaf van alle mogelijke soorten digitale valuta. Door te kiezen voor een betrouwbare en bekende exchange zoals Bitvavo is het mogelijk om altijd weer veilig te beleggen in ieder crypto project, zo ook voor het investeren in Chiliz. Indien je het prettig vindt is het mogelijk om de munten over te zetten naar een eigen wallet. Het is ook mogelijk om jouw tokens op de exchange zelf te laten staan. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf alles hoeft over te zetten.

Conclusie – beleggen in Chiliz of niet?

Het is op dit moment zeker zo dat Chiliz één van de projecten is die je in de gaten zou moeten houden. Doordat het project veel populariteit wint, zal de koers de komende tijd wellicht nog verder gaan stijgen. Als dit project door veel bedrijven en organisaties gebruikt gaat worden, dan zal de koers al helemaal door het dak kunnen gaan.

Nu is het natuurlijk wel even afwachten of alle doelstellingen te hoog gegrepen zijn of dat het team toch zal gaan slagen. Wij kunnen de vraag of je moet beleggen in Chiliz niet voor je beantwoorden, hier kan je alleen zelf de knoop voor door hakken. Wel voorzien wij je van handige informatie die het net wat makkelijker maakt om een keuze te maken voor het beleggen in Chiliz.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *