Komodo kopen: hoe kun je beleggen in Komodo?

De afgelopen jaren is de opkomst van de blockchaintechnologie niet onopgemerkt gebleven. De technologie, en de achterliggende crypto valuta, krijgen steeds meer aandacht en de waardes van bijvoorbeeld bitcoin stijgen snel. Komodo is de volgende stap in de blockchainrevolutie. Komodo wordt dan ook vaak blockchain 2.0 genoemd.

Dit klinkt allemaal erg interessant en daarom gaan we in dit artikel graag dieper in op Komodo. We bespreken hoe de cryptomunt is ontstaan en we onderzoeken of het interessant is om te investeren in Komodo.

Hoe kan je Komodo kopen?

Komodo is een cryptomunt die privacy op plek één heeft staan. Veel gebruikers waarderen cryptomunten vanwege de hoge mate van privacy. Een belegging in Komodo kan dan ook goed uitpakken.

Wil je investeren in Komodo door de cryptomunt aan je portfolio toe te voegen? Dan kan bij Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare, Nederlandse partij waar je tegen lage tarieven (maximaal 0,25%) Komodo cryptomunten kunt kopen en verkopen. Wanneer je met de onderstaande knop een account opent, betaal je bovendien geen transactiekosten over je eerste €1000 aan handel:

Wat is Komodo?

Zoals eerder gezegd, is Komodo een blockchain 2.0 technologie. Komodo vormt dan ook een decentraal netwerk waarop transacties van data of geld doorgegeven moeten worden. Bij deze decentrale transacties wordt gebruik gemaakt van de hoogst mogelijke vorm van anonimiteit. Zo zijn er zelfs voor de ontwikkelaars pseudoniemen gebruikt. Niemand weet dus precies door wie het bedrijf en de technologie is ontwikkeld.

Het achterwege laten van een intermediair (zoals een bank of overheid) in iedere transactie moet de privacy van de gebruikers ten goede komen. Verder wordt door middel van een ‘Delayed Proof of Work’-protocol de maximale veiligheid geboden aan gebruikers. Dit systeem is dan ook niet te hacken. Hoe dit precies werkt, wordt later in dit artikel uitgelegd onder het kopje functies van Komodo.

Hoe is Komodo ontstaan?

Komodo is in 2016 opgericht als gevolg van het anonimiteitsprobleem bij het toen al grote Bitcoinplatform. Komodo is dan ook een afgeleide van het blockchainnetwerk waar Bitcoin ook gebruik van maakt. Naast de anonimiteit die vooraan stond bij de ontwikkeling van Komodo, was schaalbaarheid ook cruciaal.

Het probleem bij de blockchains, die tot 2016 ontwikkeld werden, is dat ze niet schaalbaar waren. Het systeem was niet in staat om enorme hoeveelheden transacties in korte tijd te verrichten. Zo bleven de kosten per transactie vrij hoog. Door het opschalen van het volume van de transacties konden transactiekosten omlaaggedrukt worden. Komodo heeft hier dan ook een oplossing voor gevonden in de vorm van parallelle transacties, genaamd ‘Multichain Syncing Technology’. Dit leggen we in de volgende alinea verder uit.

Wat zijn de functies van Komodo?

De functies van Komodo richten zich op het verhogen van de anonimiteit en de schaalbaarheid ten opzichte van het blockchainnetwerk van Bitcoin. Dit doet Komodo door het gebruik en de ontwikkeling van de ‘Delayed Proof of Work’ en ‘Multichain Syncing Technology’.

Allereerst een stukje uitleg over ‘Delayed Proof of Work’. Deze technologie zorgt ervoor dat er een extra laag van bescherming om de Komodo-blockchain ligt, in de vorm van een Bitcoin-blockchain. Deze blockchain vormt een figuurlijk schild om de Komodo kern. Zo moeten hackers eerst de Bitcoin-blockchain hacken, voordat ze bij de gegevens van Komodo komen. Dit maakt het Komodo-platform een van de veiligste systemen op dit gebied.

Ten tweede wordt er gebruik gemaakt van de ‘Multichain Syncing Technology’. Dit zorgt voor de schaalbaarheid. Door parallelle transacties uit te voeren, wordt het mogelijk om veel meer transacties tegelijkertijd uit te voeren. Dit gaat niet ten koste van de veiligheid en de betrouwbaarheid van het systeem. Bovendien verlaagt het de kosten per transactie aanzienlijk.

Wat zijn de voordelen van Komodo?

  1. Schaalbaarheid door de Multichain Syncing Technology
  2. veiligheid door Delayed Proof of Work
  3. lagere kosten per transactie
  4. snellere uitvoering van transacties

Zoals je ziet zijn er zeker de nodige voordelen verbonden aan de Komdo cryptomunt. Je kunt een investering dan ook zeker overwegen.

Wat zijn de nadelen van Komodo?

Naast de vele voordelen die Komodo biedt, is er ook een nadeel. Het uitgangspunt van de makers om anonimiteit voorop te stellen, is cruciaal geweest in de ontwikkeling. Zo zijn de ontwikkelaars niet direct bij naam en toenaam genoemd, maar worden pseudoniemen gebruikt. Dit komt ten goede aan de privacy, maar trekt eventueel ook fraude of criminaliteit aan.

Eerdere onderzoeken hebben al aangetoond dat criminelen maar wat graag gebruik maken van crypto en blockchains om anoniem onderling data te delen. Dit vormt dan ook een risico voor de normale gebruiker die zijn of haar privacy belangrijk vindt.

Komodo kopen

Komodo heeft ook een eigen crypto genaamd KMD. Het handelen in KMD is eenvoudig te doen via een online exchange van cryptocurrencies. In januari 2021 stond de koers van KMD op € 0,59. Dit is een groot verschil vergeleken met de piek in december 2017 van bijna € 10 per KMD. Nu instappen kun dus een goed moment zijn.

Wij zullen nooit uitspraken doen over eventuele toekomstige waardes van crypto valuta, maar KMD en de achterliggende Komodo-technologie lijken zeer veel potentie te hebben. Wanneer het Komodo-netwerk door veel particulieren gebruikt gaat worden en het mainstream wordt, dan kan de waarde van KMD wel eens flink gaan stijgen in de nabije toekomst.

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in Komodo?

Bij het investeren in Komodo, of KMD in dit geval, moet vooral gelet worden op de criminaliteit die vaak verbonden is aan dergelijke systemen. Uit onderzoek is gebleken dat veel criminelen gebruik maken van een blockchainplatform om zo anoniem data te kunnen uitwisselen. Nu is Komodo door het ‘Delayed Proof of Work’-protocol wel extra veilig.

Bovendien is Komodo zeer snel door de ‘Multichain Syncing Technology’. Verder was de anonimiteit van de gebruiker cruciaal voor de makers tijdens de ontwikkeling van KMD. Alles bij elkaar genomen maakt dit het een perfect platform voor criminelen om te misbruiken. Hier moet je als investeerder dan ook geen onderdeel van willen uitmaken in de vorm van een dalende koerswaarde van KMD.

Wel of niet investeren in Komodo?

Het investeren in Komodo lijkt veel potentie te bieden. Het platform garandeert optimale anonimiteit, hoge veiligheid, lage transactiekosten en snelle transacties. Het gedecentraliseerde netwerk elimineert de behoefte aan een intermediair in iedere transactie.

Naast de vele sterke punten van Komodo en KMD is in dit artikel ook gekeken naar belangrijke punten om als gebruiker op te letten. Steeds meer criminelen willen gebruik maken van een blockchainplatform en dit vormt dan ook een risico. Heb jij vertrouwen in de potentie van Komodo en KMD? Dan kan KMD een zeer interessante investering zijn. Doe altijd goed je eigen onderzoek, voordat je gaat investeren in een crypto.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *