Kan je Bitcoins kopen bij KNAB? Uitleg

Wil je graag Bitcoins kopen en heb je een bankrekening bij KNAB? Dan kan je dit jammer genoeg niet direct doen. KNAB Bank biedt haar klanten namelijk niet direct de mogelijkheid om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum te kopen. Maar wees niet getreurd; wanneer je het slim aanpakt kan je alsnog binnen enkele minuten Bitcoins kopen met het geld op je bankrekening!

Hoe koop je Bitcoins met je KNAB rekening?

Dit doe je door gebruik te maken van een exchange. Een exchange is een partij die het voor particulieren mogelijk maakt om crypto’s zoals de Bitcoin te kopen & verkopen. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare exchange, zodat je er zeker van kan zijn dat je geld niet opeens verdwijnt.

Zelf maak ik hiervoor gebruik van Bitvavo: dit is een volledig Nederlandstalige en betrouwbare partij. Je kunt het geld van je KNAB rekening eenvoudig bij deze partij storten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Stappenplan voor het kopen van crypto

Laten we in het kort bespreken hoe je Bitcoins kunt kopen met het tegoed op je KNAB rekening. Eerst heb je een account nodig bij Bitvavo: het openen van een account is gelukkig zo gedaan.

Bitvavo account openen

Nadat je een account hebt geopend, kan je tegoed storten op je rekening. Dit kan gewoon met iDEAL: wel zo makkelijk! Binnen enkele minuten zou het geld normaal gesproken op je account worden bijgeschreven.

Tegoed storten Bitvavo

Nadat het geld op je rekening staat, kan je direct crypto’s kopen. Navigeer hiervoor naar de cryptomunt die je graag wilt hebben: bijvoorbeeld de Bitcoin. Je kunt hier gemakkelijk een bedrag invullen waarvoor je Bitcoins wilt kopen. Het is gelukkig niet nodig om in één keer een volledige Bitcoin te kopen: dit zou wel aan de dure kant zijn.

Bitcoins kopen KNAB

Wat zijn Bitcoins?

Voordat je het geld op je KNAB rekening gebruikt om Bitcoins te kopen, wil je waarschijnlijk weten van Bitcoins nu eigenlijk zijn. Bitcoins zijn één van de vele cryptomunten die er bestaan. Dit digitale geld is volledig decentraal, wat betekent dat er geen centrale partij is die controle kan uitoefenen op de geldvoorraad.

De Bitcoin werkt met een blockchain; dit is een systeem waarbij iedereen die gebruikmaakt van het systeem een kopie heeft van alle transacties. Hierdoor is het praktisch gezien onmogelijk om de gegevens aan te passen, waardoor ook zonder centrale partij transacties veilig kunnen verkopen.

Deze nieuwe techniek heeft veel potentie. Tegelijkertijd is het belangrijk om te onthouden dat de Bitcoin nog echt in de kinderschoenen staat: beleggen in Bitcoins met je KNAB tegoeden is dan ook zeker niet zonder risico.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *