Ontology Gas kopen: hoe beleg je in Ontology Gas?

Wil je beleggen in cryptovaluta dan zal je na moeten denken over de munten die je kiest. Aangezien er nagenoeg duizenden opties zijn om voor te kiezen is het handig om een selectie te maken. Eén van de munten die je kunt kiezen voor jouw beleggingen is Ontology Gas. Benieuwd of beleggen in Ontology Gas slim is en wat het verband is met Ontology zelf? lees dan snel verder, in dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde!

Hoe kan je Ontology Gas kopen?

Wil je de Ontology Gas cryptomunt kopen? Dat kan je snel online doen! Bij Bitvavo kan je Ontology Gas kopen tegen erg lage tarieven: je betaalt namelijk nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten wanneer je cryptovaluta’s koopt bij Bitvavo. Ook betaal je over de eerste € 1000 geen transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Het speciale Ontology platform

Willen we zien wat Ontology Gas doet dan is het noodzakelijk om even kort te kijken naar Ontology zelf. Ontology is een platform wat is ontworpen door de bedenkers van NEO, de bekende Chinese cryptovaluta. Met het platform van Ontology hoopt het team dat zij de techniek achter de Blockchain toegankelijk kunnen maken voor alle soorten bedrijven. Door de bedrijven te stimuleren om een eigen blockchain op te zetten en om hun eigen tokens op te zetten proberen zij om grootschalige adoptie na te streven.

Ontology maakt het mogelijk om anoniem gegevens door te sturen naar een derde partij met behulp van een publieke blockchain. Deze blockchain zorgt ervoor dat het niet meer noodzakelijk is om allerlei gegevens door te sturen. Een soort digitale handtekening is genoeg voor het verifiëren van transacties of het uitvoeren van slimme contracten. In ons andere artikel laten wij je nog veel meer zien over de werking van het speciale Ontology platform.

Wat is Ontology Gas – functie van de tokens

Ontology maakt gebruik van een zogeheten Dual token. Dit wordt ook wel aangeduid als het ONT en ONG model. ONT is de munt die kan worden gebruikt voor het inzetten in consensus. ONG is juist de speciale munt die wordt gebruikt voor on-chain diensten. Sinds het Ontology MainNet op 30 juni 2018 live is gegaan, is MainNet ONT begonnen met het periodiek uitbrengen van ONG.

Wanneer Ontology MainNet echt actief wordt zal ONT periodiek ONG uit gaan keren. De belangrijkste functie van deze token is het belonen en motiveren van de gebruikers van het platform.Dit is echter niet de enige functie, de munt wordt namelijk ook gebruikt als ‘chain currency’. Je krijgt meer ONG tokens als je meer ONT tokens in je bezit hebt. Als je een officiële ONT-wallet hebt krijg je jouw ONG iedere dag op een bepaald tijdstip. Heb je ze op een exchange dan krijg je de beloning maandelijks.

Beloning voor de gebruikers

ONG is dus in principe aan te merken als de beloning voor het werk van de gebruikers. Wanneer een bedrijf een nieuwe blockchain op het platform brengt, beloont Ontology deze in de vorm van een ONG. Dit zorgt ervoor dat gebruikers worden gestimuleerd om te blijven samenwerken. Het platform accepteert zowel private als publieke blockchains. Hoe meer blockchains er op het platform komen hoe hoger de beloning zal worden voor de hoeveelheid ONG.

Dit platform heeft drie fundamentele protocollen voor zijn werking. Dit zijn ONT ID met de digitale identiteit. Het tweede proces is ONT Data, ook wel een speciaal proces voor gegevensuitwisseling en slim contractmanagement. Als laatste is er ONT Scores voor de kredietevaluatie en de logistiek. Deze processen zorgen ervoor dat het platform van Ontology goed blijft werken. ONG is een soort smeersel om dit platform goed te laten werken, het is dan ook echt nauw verbonden met Ontology zelf.

Uitkering van ONT en ONG

Het maximale aanbod van ONT is 1.000.000.000.000 en elke ONT is ondeelbaar. De maximale aanvoer van de bijbehorende gebonden ONG is 1.000.000.000.000 en is deelbaar tot op negen decimalen. Het aantal ongebonden ONG wordt bepaald door het tijdsinterval en het aantal ONT dat wordt aangehouden. Er is een belangrijke regel voor het uitkeren van het uitkeren en vrijgeven van ONG. Dit is de volgende: 1 ONG wordt iedere seconde vrijgemaakt wanner er een nieuw blok wordt gegenereerd.

Alle ONG zal over ongeveer 18 jaar vrij zijn gekomen, hierna komt er geen ONG meer vrij. Wanneer de munten allemaal vrij zijn gekomen ontstaat er dus een bepaalde vorm van schaarste. Deze schaarste komt goed van pas voor je beleggingen. Naarmate er meer mensen gebruik gaan maken van ONG zal ook de koers verder gaan stijgen. Dit kan zomaar eens zorgen voor een aardig hoog rendement, al is het wel de vraag of de doelstellingen allemaal waar zullen worden gemaakt.

Ontology Gas bewaren in speciale wallet

Een fout die ontzettend veel beginners maken als ze net beginnen met het beleggen in Ontology Gas is dat zij de munten gewoon op de exchange laten staan. Dit kaan als je ze snel weer wilt gaan verkopen, echter is het niet zo handig voor beleggingen op de lange termijn. Het is namelijk zo dat een exchange zomaar eens gehackt kan worden, iets wat helaas nog wel eens is voorgekomen in het verleden. Het is daarom verstandig om jouw munten altijd op een speciale wallet te zetten.

Wil je jouw Ontology Gas veilig bewaren dan is het handig om te kiezen voor een hardware of een software wallet. Dit zijn nog altijd de twee meest veilige opties van dit moment. Met een hardware wallet zoals een Ledger ben je iets beter beschermd, echter kost deze optie wel gelijk wat geld. Een software wallet kan daarentegen eenvoudig op een computer worden geïnstalleerd. De meeste software wallets zijn gratis te installeren.

Conclusie – in Ontology Gas beleggen of niet

De informatie uit dit artikel heeft het als het goed is mogelijk gemaakt om een beter beeld te krijgen rondom het investeren in Ontology Gas of niet. De vraag of je er zelf in zou moeten beleggen is echt een persoonlijke keuze om te maken. Indien je denkt dat Ontology het goed zal gaan doen dan is het logischerwijs ook verstandig om te investeren in Ontology Gas. Denk je dat er een ander project met  de winst naar huis zal gaan dan kan je beter kiezen voor de andere cryptovaluta’s op de markt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *