Hoe kan je beleggen in Finse aandelen?

Wil je beleggen in Finland? Op deze pagina kan je direct zien bij welke brokers je het goedkoopste Finse aandelen kunt kopen. Op die manier behaal je direct de beste resultaten met je belegging.

Waar kan je het goedkoopst Finse aandelen kopen?

Wanneer je aandelen voor de lange termijn koopt, is het belangrijk om te onderzoeken of het bedrijf nog steeds goede winstcijfers neerzet. Wanneer dit het geval is kan je een investering zeker overwegen.

We hebben de verschillende brokers voor je op een rij gezet zodat je kunt beslissen welke partij het aantrekkelijkste voor je is:

BrokerKostenAanmelden
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Finland
Geen Finse aandelen

Waar kan je het goedkoopste in Finse aandelen handelen?

Wanneer je gaat beleggen, is het belangrijk om de kosten in de gaten te houden. Veel beleggers verspillen geld doordat ze een groot deel van hun rendement kwijt zijn aan de kosten. Maar waar kan je nu voordelig beleggen?

Wanneer je actief wilt beleggen in Finland kan je gebruik maken van Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s actief speculeren op de koersen van Finse aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij deze partij:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Beleggen op de Helsinki Stock Exchange: waar moet je op letten?

Je kunt Finse aandelen vinden op de beurs van Helsinki. Wel zie je dat de beurs de nodige ontwikkelingen doormaakt. Zo worden steeds meer grote bedrijven verkocht aan internationale partijen: zowel Noorse als Chinese bedrijven kopen ze regelmatig op.

Er worden wel nieuwe aandelen toegevoegd aan de Helsinki Stock Exchange, maar veel van deze nieuwe bedrijven zijn kleiner dan de bedrijven die verkocht worden. Hierdoor lukt het veel kleinere Finse bedrijven niet om een hoge beurswaarde op te bouwen.

De Finse overheid heeft er daarom voor gekozen om Finse aandelen belastingvrij te gaan aanbieden. Finse beleggers ontvangen het dividend uit deze bedrijven ook weer belastingvrij. Dit zou de aandelenkoersen van Finse bedrijven in de toekomst kunnen opdrijven waar je als internationale belegger natuurlijk ook van kunt profiteren.

Tips voor de belegger op de Finse beurs

We sluiten het artikel graag af met wat nuttige tips voor wanneer je aandelen in Finland wilt kopen. Een eerste belangrijke tip, is natuurlijk om de economische situatie in het land te onderzoeken. Veel Finse bedrijven zijn vooral actief in Finland zelf, waardoor het consumentenvertrouwen in het land extra belangrijk is.

Daarnaast moet je het bedrijf zelf natuurlijk goed onderzoeken. Bekijk of het bedrijf goede resultaten blijft neerzetten. Wanneer dit niet het geval is, dan kan je het aandeel beter verkopen. Door je vermogen zoveel mogelijk te spreiden over verschillende type bedrijven verklein je het risico dat je geld verliest met je investeringen. We wensen je veel succes met je beleggingen in Finland!

Tip: Bekijk hier de openingstijden van de Finse beurs.

Nokia aandelen kopen